Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 483
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • В Космоса
Първоначално се изцеждах с ръчната помпа на Авент, но като се видя накъде духа вятъра, купихме Медела суинг.

И аз така. Simple Smile
А ти по колко време цедиш? Аз цедя от 20 до 30 мин. на гърда. Затова не ми се ще да увеличавам цеденетата, тъй като много време отнема и трябва да има някой да се занимава с бебка през това време, ако е будна.

# 361
Здравейте, момичета. Благодаря ви много на всички за отговорите  Hug Толкова сте отзивчиви   bouquet
Първоначално се изцеждах с ръчната помпа на Авент, но като се видя накъде духа вятъра, купихме Медела суинг.
И аз така. Simple Smile
И аз нещо не се справям с ръчната на Авент, замислихте ме сега с тази Медела  newsm78
Момичета от ЛЛЛ, моля за помощ. Бях споделила миналата седмица, че Ади е наддала малко и ще правим контролно теглене след една седмица. Е, бяхме на контролното теглене и се оказа, че е наддала само 50 грама за тази седмица  Shocked Тя като цяло е бодра, доволна, но й се запушва нослето. Често не сучи активно, но пък иска да е на гърда. Възможно ли е да й е неконфортно и затова да не се храни достатъчно, защото, когато спира да суче почти винаги като стисна гърдата и тече още  newsm78 И ако не се храни достатъчно пък, възможно ли е да е така доволна и усмихната  newsm78 Определено съм притеснена при това ненаддаване. Педиатърът смята, че ако още 5 дни продължаваме все така е време да почна да дохранвам. Даде ни таргет да качим 100 грама дотогава.  Rolling Eyes Също сподели, че според него, когато кърмата стане със сивкав цвят и по-прозрачна, тогава не е достатъчно хранителна вече. Аз си премълчах, че моята в момента изглежда точно така...защото веднага щях да му дам жокер за АМ. Напоследък и не ми остава много време да се храня пълноценно, да не казвам, че често и не се храня. Доста се и преуморявам с баткото по разходки...това може ли да е също причина да не наддава Ади...Бях спряла и лактогонния чай и ядки, които взимах преди за по-хранителна кърма, но като четох, че нямало такова понятие "нехранителна кърма" и ги бях спряла... Много съм объркана...изведнъж така да спре да наддава  Confused

# 362
  • Видин
Ауу много сте неактивни  Laughing
catwalk  Hug Hug Hug

# 363
Здравейте момичета!
Аз не мога да ви изчета  Joy нямам време  Mr. Green
В неделя съм на погача и се чудех какво да подаря още освен комплекта дрешки. И се сетих за тортата от памперси, която беше направила  Маринелс    Hug  и реших и аз да се проявя  Mr. Green

Скреч не знам дали има някакво значение, но нашия татко също се е напикавал, както и сестра ми. Но въпреки това все си мисля дали аз нещо не съм предизвикала  newsm78 Макар че не съм я насилвала  newsm78 тя казваше че е кака  hahaha

И моя сладур не иска да лежи и вчера докато пазарувах го държах на ръце и бутах количката за пазаруване с кошчето вътре  Whistling иска само да ми е в ръцете да видим до кога така.  Tired

За бибероните  newsm78 аз ползвам на НУК силиконовата. Но си мисля че тъй като много рано му я дадох, нищо че я плюеше аз пак му я пъхам и не давах гърдата и така. Сега не иска да седи на гърдата ми, след като се наяде и се дърпа. Обаче като го гушна легнал и си мисли че ще му давам да яде и като не му дам започва да плаче.  #Crazy нищо че е ял  #Crazy и за това го гушкам прав или обърнат напред или поза тигър  Whistling

И аз се чудих, като започнем да се захранваме как ще процедирам  newsm78 да се цедя ли, АМ ли да слагам  newsm78 аз няма помпа и не съм се цедила въобще  newsm78 пробвах в болницата че тогава нощем не го кърмих и не издържах до сутринта. Но много малко изцеждах  newsm78  

Бързо оздравяване на болничките  Hug
Лека и поспалива  Hug

# 364
Здравейте, момичета. Благодаря ви много на всички за отговорите  Hug Толкова сте отзивчиви   bouquet
И аз така. Simple Smile
И аз нещо не се справям с ръчната на Авент, замислихте ме сега с тази Медела  newsm78
Момичета от ЛЛЛ, моля за помощ. Бях споделила миналата седмица, че Ади е наддала малко и ще правим контролно теглене след една седмица. Е, бяхме на контролното теглене и се оказа, че е наддала само 50 грама за тази седмица  Shocked Тя като цяло е бодра, доволна, но й се запушва нослето. Често не сучи активно, но пък иска да е на гърда. Възможно ли е да й е неконфортно и затова да не се храни достатъчно, защото, когато спира да суче почти винаги като стисна гърдата и тече още  newsm78 И ако не се храни достатъчно пък, възможно ли е да е така доволна и усмихната  newsm78 Определено съм притеснена при това ненаддаване. Педиатърът смята, че ако още 5 дни продължаваме все така е време да почна да дохранвам. Даде ни таргет да качим 100 грама дотогава.  Rolling Eyes Също сподели, че според него, когато кърмата стане със сивкав цвят и по-прозрачна, тогава не е достатъчно хранителна вече. Аз си премълчах, че моята в момента изглежда точно така...защото веднага щях да му дам жокер за АМ. Напоследък и не ми остава много време да се храня пълноценно, да не казвам, че често и не се храня. Доста се и преуморявам с баткото по разходки...това може ли да е също причина да не наддава Ади...Бях спряла и лактогонния чай и ядки, които взимах преди за по-хранителна кърма, но като четох, че нямало такова понятие "нехранителна кърма" и ги бях спряла... Много съм объркана...изведнъж така да спре да наддава  Confused

И ние сме така, само че не му е запушено нослето, и вече се дохранваме с 30мл Фризо НА. Бяхме качили 100гр за 22 дена. Другата седмица и при нас ще се види дали сме дръпнали с грамовете. Тази вечер вдигна и температура малкия след ваксината. Почна да спада, но ще е безсънна нощ да го проверявам да не почне пак да я дига...

# 365
Лъки Това че не се храниш редовно  преумората ,стресът си оказват влияние.Възможно е кърмата ти  да  е намаляла и бебо повече да дреме на гърдата ,да суче по-малко.А относно подпушеното  носле също може да е  причина за по слабо сучене.При мен кърмата намаля и направо спря тъй като аз имах мн притеснения и изобщо не се храних ,но това небива да те плаши защото пък и при мен кърмата  слезе на 5-я ден след раждането и общо взето не съм имала кой знае колко кърма.За нослето и Денис така мн сумкаше и трудно се хранеше и  предписаха Маример 2x2 капки а като ми свършиха ми предписаха Тетрисал шпрей.Сега е добре и го ползвам само при нужда.Та според мен се успокой гледай да се храниш редовно и пълноценно,погрижи се за нослето на бебчо и вичко ще е ОК.А забравих да ти кажа ,че и Маримера и Тетрисала са на основата на физиологичен разтвор. Една баба ми каза да слагам лайка в нослето ама аз не съм пробвала.Вярвам че нещата ще се оправят само ти трябва да си спокоина  Simple Smile Ще чакам добри новини от теб

# 366
Лъки, много почивка, положителни емоции и храна, храна, храна и напитки! Ще видиш, че много бързо ще се оправят нещата. Като излизате на разходки си носи винаги нещо за гризкане. Ядки, солетки, бисквитки, бананче. И непременно голяма бутилка вода. Я да питам, колко често слагаш бебка на гърда? А за преумората не ми се говори... В момента съм толкова уморена и изнервена, че ако легна ще се въртя близо час преди да заспя.

За захранването следвах съвета на Косе Босе да кърмя и след около час да давам твърдата храна. Детето се захрани много успешно и съвсем плавно намалихме кърменията. Не съм купувала АМ. Само от мисълта за това ми става лошо. Не съм се цедила, защото детето изпразваше гърдите и за мен оставяше само по някоя капка.

Мама Веси, моят сладур беше така докато проходи. След това само при криза с никнене на зъбки пак се е лепвал за мен. Много ми харесва тортичката. Памперсите са голям месечен разход и е много практично за подарък, а стават толкова сладки тези торти! Simple Smile

Биберон си купих онзи ден. Най-евтиният в съседната аптека: на Камера силиконов ортодонтски с чесалка за зъби. Казвам "купих си", защото аз си го ползвам. Илийката го приема с пълно пренебрежение. Но на мен ми е  гадна гледката на пораснало дете с биберон и затова не му го тикам много, много. Гледам да премахвам причината за безпокойство у детето вместо да го залъгвам със силикон. Правим гимнастика против колики и внимавам какво ям, на него давам пробиотик, аз пия ябълков пектин и се надявам да се справим. Някой пробвал ли е борина против колики? Мисля да потърся и да го лекувам с нея.

# 367
  • София

Лъки, напълно е възможно в запушеното носле да е проблемът. Дискомфортът от затрудненото дишане по време на хранене е по-осезаем при децата.
 Докато се реши проблема с хремата, може да пробваш да облекчиш положението, като редовно почистваш носа преди всяко кърмене. Също може да избереш по-изправена позиция, за да забавиш запушването. Примерно облегната удобно назад, а детето лежи вурху теб успоредно или е окрачило бедрото ти, докато суче от срещуположната гърда.
 Вероятно ще е добре да обсъдите с лекар мерки за по-бързото отминаване на хремата.

Как наддаваше Ади до сега? Колко пишка/ака и как изглеждат акото и урината? Имат ли неприятна миризма, концентриран цвят на урината, запек(твърдо топчесто ако с тъмен цвят)? Приема ли друго освен кърма? Колко кърмения има за денонощие, ако им знаеш горе-долу бройката? Лекарката в какво общо състояние казва, че е Ади? Само килограмите ли намира за притеснителни или има и друго?

Изследвания от цял сват показват, че цвета на кърмата не носи информация за нейната хранителна стойност. Тя може да е жълтеникава, синкава, сивкава, зеленикава, но все така хранителна. Дори жените в страни, в които редовно се хранят недостатъчно произвеждат достатъчно хранителна кърма. В изключителни случаи на тежко недохранване може да има недостиг на някои вещества в кърмата или  на майки веганки, където липсва вит. В12.
 Разходките и игрите с баткото, ако са изморителни, биха могли временно да затруднят отделянето на мляко. Ако това е проблемът, спускането на млякото би се забавило малко. Може би от там идват и бабините съвети изморена жена да не кърми веднага, а първо малко да почине.

# 368
  • София
Лъки от собствен опит ти препоръчвам помпата Медела. Няма нищо общо нито с другите електрически, нито с ръчните помпи. Измислена е така, че максимално да стимулира гърдата да отдели мляко и има два различни режима, които наподобяват сукането на бебето.

В моя случай благодарение на тази помпа успях да съхраня кърмата и дори да я увелича, че след раждането и в първите дни вкъщи положението беше много сложно и всички ме уверяваха, че аз кърма няма да имам. Да, ама не! Бебето и помпата свършиха работа Mr. Green Тъй като бебко беше малко поспалив и не сучеше много активно, всеки път се изцеждах и така лека полека увеличих количеството кърма. Е, налага се да дохранвам на 1-2 яденета, но.....това е след дохранване на всяко ядене, така че.....считам всичко това за успех.

# 369
Лъки, миличка, дано се справите с проблема и малката Ади да започне да си хапва нормално. Hug Praynig Знам, че се притеснена, но наистина трябва повече спокойствие. Няма ли кой да поеме баткото през деня за половин ден поне?
Мама Веси, много хубава торта си спретнала. Laughing, а и ще е от полза за младите родители. Peace
Ох, вкъщи е лудница в момента. ooooh!Емо реве, събуди и сестра си /приспивах я цяла сутрин #Crazy/, сега и тя реве вече, иде ми да се покрия някъде и да забравя за 1 час , че съм родител. #Shocked

# 370
Лъки, миличка, дано се справите с проблема и малката Ади да започне да си хапва нормално. Hug Praynig Знам, че се притеснена, но наистина трябва повече спокойствие. Няма ли кой да поеме баткото през деня за половин ден поне?
Мама Веси, много хубава торта си спретнала. Laughing, а и ще е от полза за младите родители. Peace
Ох, вкъщи е лудница в момента. ooooh!Емо реве, събуди и сестра си /приспивах я цяла сутрин #Crazy/, сега и тя реве вече, иде ми да се покрия някъде и да забравя за 1 час , че съм родител. #Shocked

ena4 присъединявам се с три ръце. В момента сме на гости на майка ми (която живее на 7 км от вкъщи) готвя за 6 човека, чистя и гледам дете до като другите са на работа. А малкия изобщо не иска в къщи вече, само навън. И той мрънка, аз готвя или чистя едвам намирам време да се изкъпя през деня  Tired

Лъки успех  Hug

# 371
Привет в този хубав слънчев ден  Hug

Ето едно кафенце за тонус.  Grinning

Лъки Много съжалявам мила  Hug надявам се тази седмица да се справите с проблема. А защо баткото не ходи на градина? И ако има кой да го гледа ако не всеки ден за малко то поне през ден два за да не се претоварваш  newsm78 Аз напълно те разбирам за умората, и аз така тази седмица нещо много се изморих и ефекта беше по малко и по бавно слизаща кърма.  ooooh!

mama Barba   Защо всички като чуят биберон и си представят голямо дете с биберон в устата  newsm78  Да има и такива случаи, но има  и голямо дете дето си смуче пръста, Аз пък това по не го харесвам а и обикновено е по дълго. Аз и с каката съм процедирала така и биберон давах само за заспиване. През деня е дъвкала биба, само когато и растяха зъби. През другото време си беше без него. Биберона мога да му го махна когато преценя, но пръста не мога  Peace  

А това с растежа на зъбите аз го знам обратния вариант, че колкото по късно ти израстват зъбите, толкова по здрави. Но не мисля че има нещо вярно в това  Mr. Green На мен рано са ми излезли зъбите, но да чукна на дърво за 36г. имам само 2 пломби и то от предната бременност т.е. когато бях на 30г. Всичко си е до ген.  Peace Надявам се да са и децата ми така  Hug

Аз днес се подготвям за тържество на каката в читалището  Grinning  
Е и моя сладкиш се събуди лек ден!

Ох за малко да забравя  Hug Днес имаме РД ставаме на 3 месеца  Hug ето да ви почерпя:

Честито и на всички други рожденници на 2 и 3 месеца  Hug

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 14:00 от mama_vessy

# 372
Към консултантите от ЛЛЛ Теодор е на 2 месеца и 17 дена и изцяло сме на кърма и воде не иска да пие и още яде през час и половина, докога ще е така, много ми е изморително и изнервящо вече това постоянно висене на мен, донякъде съжалявам че го кърмих отначалото на поискване а не му направих някакъв режим, то дори и на разходка не мога да изляза спокойно, щото ако е гладен и се събуди настава някъв голям рев. Докога ще иска да суче през толкова кратък интервал и искам да питам има ли други майки с бебета сучещи  натолкова чести интервали на 2 месеца и половина.

# 373
  • Бургас
mama_vessy , благородно ти завиждам за двете пломби  Peace Аз съм много зле в това отношение  Confused  -  рано са ми израснали зъбите . Confused
 Честит малък рожден ден  newsm51
mai4eto28, Преслав през деня иска да суче през 2 часа, но често и на час и половина, вода пие по глътка - две и никак не му залъгва глада (но и аз почти не му я предлагам). Като излезем винаги съм нащрек, че времето изтича и скоро ще ревне  Wink Гледам да сме все наблизо до вкъщи.
Лъки,  Hug Hug Hug почивай винаги, когато можеш и се храни !!! Аз пия чай Хип за кърмачки - по 2 чаши на ден и бирена мая на хапчета - 2 на ден.
Нещо смешно - Преслав преди ден каза Гага  Rolling Eyes Подозирам, че има впредвид Лейди Гага, сигурно я мисли за клоун  Laughing

# 374
Към консултантите от ЛЛЛ Теодор е на 2 месеца и 17 дена и изцяло сме на кърма и воде не иска да пие и още яде през час и половина, докога ще е така, много ми е изморително и изнервящо вече това постоянно висене на мен, донякъде съжалявам че го кърмих отначалото на поискване а не му направих някакъв режим, то дори и на разходка не мога да изляза спокойно, щото ако е гладен и се събуди настава някъв голям рев. Докога ще иска да суче през толкова кратък интервал и искам да питам има ли други майки с бебета сучещи  натолкова чести интервали на 2 месеца и половина.
mai4eto28 ние сме по същия начин,вече от както излизаме навън за по-дълго време се опитвам да му направя някакъв режим,като не мога да избегна храненето навън,защото почва да пищи и настава ужас.Слагам една пелена и почвам да го кърмя на някоя пейка,защото до колата не издържа дори.Бях си казала,че няма да кърмя навън,но с това хранене на поискване,няма как да стане.Опитай постепенно да увеличиш интервалите на хранене,стига да е  качил добре до сега.Бобо ми качва по 1.800кг. първият месец и 1.500кг. вторият,така че мисля че съвсем спокойно мога да му направя 3 часов режим.Сега ми спа 2ч. навън и чак като се прибрахме яде. Hug

Общи условия

Активация на акаунт