София МЛАДОСТ (16)

• 60 424
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Има ли някой, който да е ползвал частна детска ясла/градина в Младост и да сподели впечатления?

# 466
  • Germany
Големият ни син ходеше година и нещо в Меридиан 22. Като цяло не сме особено доволни. Базата не е много добра, почти не ги извеждаха, много ги натоварваха с учене /3 група/, смениха 2 учителки и двете за нищо не ставаха....  Имам обаче, колега чиято дъщеря ходи вече 2 години и са много доволни. Според мен е много субективно, защото всеки държи на различни неща. Аз бих пуснала малкия за година-две пак там при липса на друга алтернатива, но при 1ва възможност бих ги сменила...

# 467
Моят син ходи в Детски център Бърборани до Бизнес парка  и съм доволна  Peace

# 468
Има ли някой, който да е ползвал частна детска ясла/градина в Младост и да сподели впечатления?

От 1.08 сме в Коколино  - това беше най-доброто, което открих в квартала, но за отзиви мога да дам едва след седмица - две там.

# 469
Мони, аз съм се насочила към Меридиан, защото са лицензирани по МОН, но приемат от 3 г.
Би ли споделила какво не ти допадна там?

Тутифрути ,в Бърборани целодневно ли ходи детето или за почасово гледане?
Лени, ще съм ти много благодарна да споделиш отзиви   bouquet

Не сме класирани, аз трябва да се връщам на работа, и кашата ми е пълна към момента...от август съм вече в неплатения си отпуск  Tired

# 470
  • Germany
Мони, аз съм се насочила към Меридиан, защото са лицензирани по МОН, но приемат от 3 г.
Би ли споделила какво не ти допадна там?

Ами основно това
Базата не е много добра, почти не ги извеждаха, много ги натоварваха с учене /3 група/, смениха 2 учителки и двете за нищо не ставаха.... 
След това кара предучилищна в 14 ОДЗ и разликата беше огромна и от към начин на поднасяне на материала и от към отношение и среда...но Меридиан са единствената прилична частна детска градина в района, на поносима цена и в твоята ситуация бих опитала. Ако попаднете на читава учителка, другите неща не са толкова важни. Ако нещо друго по конкретно те интересува, питай.

# 471
Самсара ходи целодневно, таксата е 300лв. месечно+ по 35лв. на седмица за храна.

# 472
Самсара непременно ще споделя  Peace, искрено съчувствам на мамите на неприетите в ДГ деца, това е такъв стрес, да не говорим за разходите, които налага  Twisted Evil все се надявах, че този септември ще отворят новата ДГ в Младост 3 срещу 25-та П-ка и това ще раздвижи малко нещата откъм кандидатурите, но ....  Crossing Arms Thinking нещо няма такъв изглед май....май....
Иначе напълно подкрепям казаното от Moni - на твое място бих опитала, аз също бях проучила всички ЧДГ в околността и определено най-много ми допадна Слънчогледи - уникална ( според мен), но .... за жалост в момента не мога да си я позволя  Rolling Eyes Confused В Бърборани ходих, но честно казано ме подтисна минимализма, иначе поне за мен беше удобна като място, в Коколино засега мога да кажа само, че е много чистичко и извеждат дечицата на една много хубава и обезопасена площадка съвсем подходяща за ясленската възраст. Храната била от Ян Бибиян ( не я одобрявам много), но за един месец не е толкова важно за мен - ще ги ползвам само докато почива държавната ясла август месец. Не знам докога ще търпим това безумие всички градини в квартала да почиват в един месец и да работи само 1 и то най-малката! При толкова градини, как не успяха поне 50 на 50 да се разпределят юли към август! Като знам при нас как се цупят на майките с малки деца .... работодателите .....  ooooh! как си представя някой родител, който има 1 месец отпуск, че и ще му го дадат да го ползва наведнъж  Twisted Evil Shocked

# 473
Здравейте,

В заключената тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587737.msg18877875#msg18877875

има снимки, които е добре да бъдат прибавени в албума на подписката:

http://www.facebook.com/groups/158250380908818/

и от тях да се избере една като профилна на групата. Обръщам се с молба към момичетата, които имат и други снимки да ги прибавят там, за да се вижда какво точно искаме да запазим!
Прекрасен ден!:)

# 474
  • София
Привет!

Някой знае ли дали (и къде) в района на Младост има сервиз за LCD монитори?

# 475
Благодаря момичета за отзивите   bouquet

Мони, интересува ме в Меридиан тези мъниците - каква е храната, пускат ли болни деца, имаш ли обратна връзка от учителките - такива въпроси, които вълнуват майка на тепърва тръгващо на ясла дете Simple Smile
Това с учителките си е до късмет, но не е хубаво, че се сменят често...аз определено мисля, че държавните ясли и градини по нищо не отстъпват на частните, даже обратното.

Препочитам детето ми да е на държавна градина, отколкото на частна и то не само заради финансовата част.

Лени, за съжаление е така - и стрес и нерви и притеснения. За тази новостроящата се градина чух, че като е готова ще местят деца от някакава градина в Младост 2, която била за ремонт. Ако е така няма да ни огрее скоро.

За 5 деца знам от майките им, че са приети не по регулярния начин - 3 са от Младост, другите две деца са от други квартали. Направо си е 6-ца от тотото да ти класират детето редовно.
Проблемът е че и аз да имах възможност и аз щях да се възползвам от нея да влезне детето ми в ОДЗ - тъжно, но факт...в София направо разказват играта на родитете с тези ясли и градини  Tired

# 476

Лени, за съжаление е така - и стрес и нерви и притеснения. За тази новостроящата се градина чух, че като е готова ще местят деца от някакава градина в Младост 2, която била за ремонт. Ако е така няма да ни огрее скоро.

За 5 деца знам от майките им, че са приети не по регулярния начин - 3 са от Младост, другите две деца са от други квартали. Направо си е 6-ца от тотото да ти класират детето редовно.
Проблемът е че и аз да имах възможност и аз щях да се възползвам от нея да влезне детето ми в ОДЗ - тъжно, но факт...в София направо разказват играта на родитете с тези ясли и градини  Tired

За жалост си права  Thinking Twisted Evil докараха ни до там, че и аз дето уж съм толкова принципна като си сложа ръка на сърцето не бих могла да се закълна, че ако имах връзки не бих ги използвала. Не че имам такива контакти де, но определено не бих пропуснала  Embarassed Twisted Evil При нас приема беше "безпроблемен" дотолкова, доколкото, синът ми като трето дете влиза по т.нар. "социални критерии", тоест влизането все пак е една идея по лесно. Това обаче далеч не значи, че няма компромиси. При ДГ и то хубава буквално до нас и още една сравнително близо и желана се класирахме в 3-та, която е по-далеч и по-неудобна за нас, но ..... както се казва на подарен кон .....
Иначе наистина и аз чух, че в новата градина ще местят децата от 19-то ОДЗ, което наистина е в окаяно състояние и плаче от години за ремонт. Друга тема е, че това е състоянието на повечето ОДЗ-та в квартала от повечето, които съм обиколила нито едно не е в блестящ външен вид.....

# 477
  • софия
Цитат
И от другарчетата на сина ми 3-4 са приети по ,,втория" начин.И наесен с песен тръгват на ясла,а той ще си виси по резервите.И,както беше първа резерва в една от градините,вече е шеста такава.И аз съм на мнение,че е цяло чудо,ако ти приемат детето по каналния ред.а тези глупости,че системата в този й вид не може да се манипулира.............................да бе да! #Cussing out

# 478
  • Germany
Благодаря момичета за отзивите   bouquet

Мони, интересува ме в Меридиан тези мъниците - каква е храната, пускат ли болни деца, имаш ли обратна връзка от учителките - такива въпроси, които вълнуват майка на тепърва тръгващо на ясла дете Simple Smile
Това с учителките си е до късмет, но не е хубаво, че се сменят често...аз определено мисля, че държавните ясли и градини по нищо не отстъпват на частните, даже обратното.

Храната е добра, имат стол, в които се готви всеки ден за училището и детската градина и на Бобо му харесваше много.  За болните деца - при нас пускаха... Обратна връзка, така както аз я разбирам нямаше. Ако питаш как върви детето, ти казват, но ако отидеш след 17,00 няма как да говориш с учителката, защото вече са само с леля и на мен малко ми се губеха нещата. Но имай предвид, че това е инфо от преди година и нещата може много да са се променили.

# 479
Момичета, загубих визитката на д-р Елида Вашева от 25. ДКЦ, много моля ако някоя от вас води детето си при нея да ми сподели телефонния ѝ номер, както и работното време Sad

Общи условия

Активация на акаунт