Нямам никакви интереси, това нормално ли е?

• 8 705
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
Депресия ли има авторката? Простете, не бях разбрала.

Не знам, но да не ти се прави нищо безпричинно, не е нормално.

# 31
За дете в момента не мислим, имаме си други проблеми. И мъжа ми не печели кой знае колко, не живеем нашироко. Може би си намирам оправдания, защото след няколкои месеци търсене на работа се отказах, просто никъде няма места, аз съм със средно, не знам езици.Изобщо май съм доста ограничена Embarassed. Но тогава не ми се учеше, въпреки че майка настояваше, но не я послушах. Рано заживяхме с приятеля ми, после сключихме брак и така...това ми е историята на кратко.

# 32
А ти каква работа търсиш? Така и така тръгна да споделяш ........ Mr. Green

# 33
  • София
Депресия ли има авторката? Простете, не бях разбрала.

Не знам, но да не ти се прави нищо безпричинно, не е нормално.
Защо да е безпричинно? И аз познавам хора, които са научени, че най- важно е да задоволят нуждите от храна, покрив и телевизия и като го постигнат не искат повече. Може да не съм чела внимателно, но останах с впечатление, че авторката няма интереси, а не че е подтисната.

Никой освен мен ли не познава хора, които нямат нужда да работят, защото нямат причина да го правят? Висят по кафенетата, гледат телевизия и нищо не правят, защото някой им поддържа домакинството, някой им печели пари и тн. То това си върви ръка за ръка с липсата на интереси. Ако имаш интерес поне в една област се предполага, че ще работиш в нея, защото ще знаеш нещо, ще ти е интересно.
Един от симптомите на депресия е загуба на интерес към обичайните занимания, а не липса на занимания по начало. Ето какви са обичайните симптоми:

Симптомите на депресия според „Американския национален институт по душевно здраве” включват главно:

1. Трудност при концентриране, запомняне на детайли и взимане на решения

2. Слаба или намалена енергия

3. Вина, безполезност, безпомощност

4. Безнадеждност, песимизъм

5. Сомнамбулизъм, ранно събуждане сутрин или прекомерно много сън

6. Раздразнителност, неукротимост

7. Загуба на интерес в дейности и хобита, които са били приятни някога, включително и секса

8. Преяждане или загуба на апетит

9. Постоянни болки, главоболие, спазми или храносмилателни проблеми, които не минават дори след лечение

10. Постоянни тъжни, тревожни, „празни” чувства

11. Мисли и опити за самоубийство

http://депресия.net/

# 34
Ха, извинете, но...  newsm78 депресия от презадоволеност ли вече получават някои?

Депресия може да се получи от какво ли не, зависи от това колко и какво носи и не носи човека.
И на мен първата ми мисъл беше за депресия, ама се въздържах да го кажа.
Гадже ти требе, мануелке.  Wink

Боянке, факта, че  мацката се пита дали това е нормално, значи, че не е от тези първите, за които говориш.

# 35
Ха, извинете, но...  newsm78 депресия от презадоволеност ли вече получават някои?

Тя е омъжена.

# 36
  • София
Боянке, факта, че  мацката се пита дали това е нормално, значи, че не е от тези първите, за които говориш.
Тя не казва, че някога е имала интереси и ги е загубила, а просто няма интереси. Познавам такива хора, нормални са, даже и щастливи. Не работи, защото може да си го позволи, а в къщата на свеки вероятно и няма възможност много да се вихри в кухнята или да домакинства.
Понеже норма според много хора означава масово разпространеното всеки, който се цепи от колектива по някакъв показател се пита дали е нормално. Колкото е нормално човек да чете по книга на ден, така е нормално и да не чете изобщо. Нормално е да си умерено увлечен от професията си, нормално е и да нямаш професия или работата да не те вълнува особено. Тези неща нямат общо с ненормалността.

# 37
Бояна, авторката е притеснена от това. Аз също не съм от много работните, но все си намирам какво да правя и времето не ми  стига  Laughing

За дете в момента не мислим, имаме си други проблеми. И мъжа ми не печели кой знае колко, не живеем нашироко. Може би си намирам оправдания, защото след няколкои месеци търсене на работа се отказах, просто никъде няма места, аз съм със средно, не знам езици.Изобщо май съм доста ограничена Embarassed. Но тогава не ми се учеше, въпреки че майка настояваше, но не я послушах. Рано заживяхме с приятеля ми, после сключихме брак и така...това ми е историята на кратко.

А не може ли сега да почнеш висше или да учиш език?

# 38
  • София
Трещи дай да не поставяме диагнози на жената. Голяма грешка е човек да съди по себе си. Видно е, че авторката е такъв тип, по- неамбициозна, затворена, самата тя си го казва. Много такива хора има и не са болни от нищо. Те и като работят не горят в работата, но и неквалифицираната работа не предполага много да се палиш. Търсят работа, не намират, но и не си повишават квалификацията. На някой може да му изглежда странно, защото ако той е така би означавало, че е подтиснат, но за други си е ок. Темперамента трудно може да се промени.

# 39

Тя е омъжена.

Може заради това имено да и предлагат гаджето Mr. Green

# 40
Трещи  Голяма грешка е човек да съди по себе си.
Да, така е.

Тя е омъжена.
Може заради това имено да и предлагат гаджето Mr. Green

Това, в случай, че става дума за депресия. Либоффта и секса са  най-силния източник на серотонин, чието  намалено съдържание води до депресии.

# 41
Трещи дай да не поставяме диагнози на жената. Голяма грешка е човек да съди по себе си. Видно е, че авторката е такъв тип, по- неамбициозна, затворена, самата тя си го казва. 
Не го казва. Казва, че не е много екстровертна, което не означава, че е интровертна.

# 42
Не вярвам да е само мързел. Може би отчаяние, липса на мотивираност.Със сигурност имаш някакви мечти и неща, които ти се искат, но най вероятно ти се струват много далечни и непостижими и това те кара да мислиш, че просто нищо не ти е интересно и не ти се прави. Обезверила си се и от търсенето на работа, защото не мислиш че и да започнеш ще е нещо, което само по себе си ще те кара да се чувстваш кой знае колко добре, нито пък ще вземаш достатъчно пари, за да промениш коренно живота си. И ако просто не си такъв човек борбен, който му е в кръвта да не се дава, вечно да чопли да работи и да не се отчайва, съвсем нормално ми се струва, че те е хванал "мързел". А и като не те сритват по задника и си те търпят така, как да се амбицираш.  Laughing

# 43

И мъжа ми не печели кой знае колко, не живеем нашироко. Може би си намирам оправдания, защото след няколкои месеци търсене на работа се отказах, просто никъде няма места, аз съм със средно, не знам езици.

Ами стегни се и работи нещо, стига си хленчила.

# 44

И мъжа ми не печели кой знае колко, не живеем нашироко. Може би си намирам оправдания, защото след няколкои месеци търсене на работа се отказах, просто никъде няма места, аз съм със средно, не знам езици.

Ами стегни се и работи нещо, стига си хленчила.

Ти пък си намери гадже. Ако висиш в този форум, трудно ще е.

Общи условия

Активация на акаунт