В момента чета...6

• 51 244
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Kingfan, аз гледах само 15 минути филма, същата е  Peace
Интересна, много добре написана, а и няма какво да й четеш 120 страници, едър шрифт  Laughing

Историята във филма ми допадна, тъй че предполагам и книгата би ми харесала. Мисля да се пробвам.  Mr. Green Като се замисля не съм чела нищо на Капоти.  Някой ако сподели впечатления от други негови произведения, които си заслужават, ще съм благодарна.

# 661
  • Пловдив
Аз в момента чета "Крадецът на книги". Започнах я преди ден-два. В началото съм, засега ми допада много. Преди нея прочетох "Ключът на Сара". Разочарована съм, ако трябва да съм честна. Следващото, което ме чака на нощното шкафче е "Среднощни деца".

# 662
Ще се радвам на мнение за  "Среднощни деца". Нямам търпение да продължа със Салман Рушди след "Срам" , но не мога да избера между  "Среднощни деца", "Сатанински строфи" или "Шалимар клоунът"...

# 663

На първия разказ съм и ми припомни през смях и сълзи соц.времената.

# 664
  • на бюрото
Започнах "Свобода" на Джонатан Фразен и препрочитам "Да убиеш присмехулник".

# 665
  • София
"Пулс" на Джулиан Барнс.

Много хубави отзиви четох, но нещо са ми скучновати разказите.... newsm78

# 666

Аз гледах преди няколко месеца филма и много ми хареса. Решила съм да прочета и книгата, не се и съмнявам, че е много добра.

В момента я чета и ви я препоръчвам .

# 667
Привет момичета. Прочетох "Тайният живот на пчелите" препоръчана от тук и в началото много ми хареса, но накрая малко досадна ми стана. Като цяло е хубаво усещането ми след книгата, но не ми допаднаха моментите с преклоненито пред Черната Дева.

Вчера започнах "Яж, моли се и обичай" и засега ми се вижда много елементарна.

Отказах се от "Повелителката на подправките" и мисля да гледам филма. Нищо не ме грабна в тази книга.

Лина - да се изкажа за Хари Потър  - първите три книги са меко казано инфантилни (направо бебешки) и това обяснява защо не ти е харесала първата книга. Но от четвъртата няма спиране - аз ги четох в момента на излизането им и съм била студентка по това време, но преди две години отново си препорочетох една от последните и все още ми беше приятно. За мен са много разтоварващи и необременяващи.
"Здрач" не ми хареса, но понеже нямах други книги в мен в един период ги изчетох и четирите. Много се напъвах на първите 3, но последнта вървеше по-бързо (нали знаех,че е последна Mr. Green). Лично на мен ми се сториха много тийнеджърски, без дълбочина на чувствата и прекалено неестествена любовна история. Гледах един от филмите- не помня кои и ми беше по-интересен от книгата.

Лаура Ескивел е страхотна!

Някой прочел ли е вече новата книга на Исабел Алиенде?

# 668
  • София
А аз съм  гледала само как се снима филма (във филм за Одри Хепбърн), но все отбягвам книгата, не знам защо...
Сега чета "Оризовата майка" - Рани Маника.

"Оризовата майка" е сред любимите ми романи. Аз сега съм на "Али и Нино", ама нещо много бавно ми върви, период, в който не ми се чете е май.

# 669
  • Пловдив
... Някой прочел ли е вече новата книга на Исабел Алиенде?

Да, вече я прочетох. Историята на Хаити, борбата за независимост. Исабел Алиенде е прекрасен разказвач и каквото и да поднесе винаги ще се чете на един дъх. Поне при мен е така. На мен книгата ми хареса много.

# 670
"Лятната вълна" определено се стовари върху мен. Разпуснах си сериозно с , доста добра компания за мощното сутрешно препускане в маршрутката. Освен това не диша от въздуха и не се поти... Извинете за натурализма...
Сега мисля да се "поразходя" из "Хеликон" и да си потърся някое ново трилърче!
Някой коро да е чел неексплоатирана история?

# 671
Аз подцених "Оризовата майка" в началото, но много бързо мнението ми се промени (към положително). Може би защото главната героиня разказва от свое име, а по-късно всичките й деца също разказват в 1 л., ед. ч. Явно този подход ми харесва. Още по-късно в романа ме впечатли, че разказите за едни и същи събития започват да се повтарят, но от името на различни герои (примерно свекърва – снаха, 2-3 различни деца). Мисля, че е направено много добре, не е изкуствено, не е досадно и утежняващо. Знаем как едно и също нещо се възприема различно от различни гледни точки/хора и много ми допадна, че тук е използвано такова представяне на нещата. Емоциите и преживяванията са представени така силно, че ги усетих чак физически... Имам още към 150 страници, дано положителните ми впечатления се запазят, но и дотук не са малко... Поражда много размисли и оставя дълбоки чувства.

# 672
Дорабела, то и филмът според мен е елементарен  Rolling Eyes
Аз още си чакам книгите от Хеликон...

# 673
Аз също не харесвам "Яж,моли се и обичай",беше ми разочарованието на 2010 година. Tired

# 674
И филма беше слаб

Общи условия

Активация на акаунт