Медицински център АДЕЛИ-Словакия

• 8 074
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да попитам, някой от вас ходил ли е в този център и какви са му впечатленията от там.
Интернет страницата е:
http://www.adeli-method.com/

Ще се радвам, ако някой пише повече по темата.

Благодаря ви предварително   bouquet

# 1
Пускам тази тема, за да споделя впечатленията ми от престоя ни в този център. Преди да замина пуснах темата и във форума на BG Mama с кратко запитване, дали някой е ходил вече там и какви са му впечатленията, но уви не получих никакъв отговор. Сега вече знам защо. Защото престоя там е много скъп и от България е нямало пациенти досега. Изключение са само смесените бракове, когато единия родител е българин и/или българи, които живеят в чужбина (като нас, например...).
Впечатленията ми от там са много добри и съм много доволна от терапиите. Ние бяхме единственият случай със Спина Бифида в момента там, като болшинството от пацинтите бяха с Церебрална Парализа (ЦП). Работи се много интензивно: шест дни в седмицата, всеки ден по 4-5 часа терапии. Почива се само в неделя. Пациентите са на възраст от 2-3 години до над 70 години, претърпяли инсулт, например.
Денят започва с криотерапия 20 мин.(студени и топли компреси върху подбедриците, в нашия случай). След това обличат костюма Адели на пациента и започват раздвижване на ставите, разгрявка с различни упражнения и физиотерапия, която продължава два часа. Не се работи по конкретен метод – Войта или Бобат, а се работи като цяло за раздвижването на пациента, в зависимост от конкретния случай-диагноза и спецификата на увреждането. След това се прави цялостен масаж на тялото от професионалист (продължителност 45 до 60 мин.) и се слагат апликации с лечебна кал за 15 мин. Колко често и на кои места да се слагат се предписва от лекуващия лекар. След това се прави ел. терапия (20 мин.), която може да е лазерна акупунктура, магнитотерапия, ел. стимулации (правят само на главата при пациенти с ЦП) или друг вид. Следва кислородна терапия (ок. 15 мин.), която се изразява в дишането на чист кислород с маска или с къси, тънки тръбички в нослето, за по-бързо възстановяване на пациента от терапиите през деня и за по-добро функциониране на мозъка и др. органи. Има и логопед и биофийдбек-терапия (за деца над 5 годинки), ако е предписана от лекаря. С това приключват терапиите за деня, а пациента едва гледа от умора и започва да събира сили наново за терапиите на следващия ден.
И сега по-конкретно за цените... Има възможност за дву-, три- и четириседмичен рехабилитационен курс. Двуседмичният (12 дни с терапии) струва 3078 евро ( около 62,5 часа терапии). Триседмичният (18 дни с терапии) струва 4379 евро (около 91 часа терапии). Четириседмичният (24 дни с терапии) струва 5728 евро (около 120 часа терапии). Това е само цената на терапиите!!!
Отделно се плаща за нощувките и храната. Самият център е разположен в хотел и легловата база е подсигурена. Условията са много добри и разбира се е доста скъпо. Нощувка+закуска=55 евро. Вечерята е 7 евро и обяда е 7 евро. За половин пансион нощувка+закуска+вечеря= 62 евро. Например за триседмичен престой на половин пансион (20 нощувки) се заплаща 1240 евро. За деца под три години престоя е безплатен (нощувки и храна). За деца до 15 години се доплаща за нощувка по 16 евро/на ден, а за деца над 15 години по 24 евро/на ден. Детската порция храна за деца над три години се заплаща допълнително по 3,50 евро.
Самото градче Пиещани (Piešťany) е известно с минералните си бани и лечебна кал и има много хотели, които са с различни условия и цени. Така че не е задължително да се остане в хотела на Медицинския център, но пък е много удобно. Докторите са от Русия, персонала е смесен-има и руснаци и словаци. Говорят се различни езици, но главно словашки и руски, после италиански, немски и английски. Терапевтите се стремят да говорят езика на пацинта-стига да е един от гореспоменатите. Има си отговорнички за гостите от чужбина, които да превеждат в случай че е необходимо.
Преобладаващите пациенти бяха от Италия. Имаше и от Русия, Австрия, Германия, Дубай и разбира се чехи и словаци. От всички, с които се запознах и успях да говоря, останах с впечатлението че са много доволни и ако имат финансова възможност биха отишли отново там. Повечето бяха там благодарение на отпуснати средства от различни фондове или добри хора-спонсори, които са предоставили парите за тази цел.
Не искам да правя реклама на този център, а изказвам само лично мнение. Не искам и да си мислите, че там стават чудеса и след еднократен престой може да се види някакво значително подобрение (може да има и такива случай), но мога да кажа че терапиите са наистина интензивни и че персонала се старае много. Разбира се, зависи и от мотивацията и не всички работят еднакво добре, но от 4-5 терапевта, които работят всеки ден с детето, двама да са мотивирани пак върви отлично работата...
Това са в общи линии личните ми впечатления от Медицински Център Адели-ужасно скъпо, но много добро място за рехабилитация на хора с увреждания.
Надявам се, моя разказ да ви е бил интересен  
Ако имате въпроси или нещо не ви е ясно, питайте без да се притеснявате.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 00:30 от annakonna

# 2
Mnogo e hubavo da ima takiva centrove,no konkretno pri vas kakav beshe efekta ot prestoq?

# 3
vap, отговорих ти на лични, заради кирилицата..., т.е. защото не винаги мога да пиша на кирилица и модераторите ще ми направят забележка. Все пак трябва да се придържаме към условията във форума. Ако те интересува още нещо, питай...  Peace

# 4
Искам само да допълня, че от около година в Адели център има и барокамера и може да се проведе и такава терапия по време на престоя. Ние не сме я изпробвали още, но следващият път може и да стане. Рехабилитацията там е подходяща за деца и възрастни.  В сравнение с клиниката на Козявкин в Украйна-в Адели гимнастиката е 2 часа, а в Козявкин 30 мин. Естествено и в двете клиники има полезни неща за нашите деца, но са сравнително скъпи и за съжаление много малко родители могат да си го позволят. Иначе ги препоръчвам горещо... Може би един ден и в България ще си имаме подобна клиника, до която достъпът ще бъде улеснен. Клиниката на д-р Чавдаров всъщност е пример в това отношение и в никакъв случай не искам да ги сравнявам-понеже предлагат различен вид терапии.

# 5
Мисля, че цените не са чак толкова високи. Във всички центрове извън България е доста скъпичко, но в Израел например цените са в пъти по-високи, а и в крайна сметка най-важен е резултата. Лошото е, че в повечето случай един или няколко месеца рехабилитация са крайно недостатъчни.
Споделили сте много подробна и ценна информация   bouquet !

# 6

Здравейте!

За пореден път проведохме интензивна рехабилитация в  Адели Център и най-новото е, че има специална оферта за пациенти от Русия и България, в периода 29.08.2016 до края на календарната 2016 година. Нощувките са безплатни, а храната ще е с 10% намаление. Цените на терапиите си остават непроменени. Разбира се, въпреки тези отстъпки цената си оства висока: за две седмици 3078 евро, а за три седмици е 4617 евро (това е цената само на терапиите). Тренира се всеки ден от понеделник до събота включително-почива се само в неделя. Един ден с терапии струва 256,50 евро. От там може да се сметне за желания период колко ще струват терапиите. Нощувките и храната се плащат отделно. Рехабилитацията е много интензивна и специфична и дава резултати почти при всички пациенти. Координатите на центъра може да вземете от тук:
ADELI Medical Center

www.adeli-center.com (link is external)

# 7
здравейте, annakonna. може ли информ ако решим да посетим клиниката как става това. как става резервацията за центъра и хотела. Вашето дете на колко е? моето е на7  год и не ходи. В какво видяхте промяна. Колко пъти ходихте

# 8
Здравейте nsherbetova!
Описала съм подробно всичко, което мисля, че е важно. Сигурно се досещате, че за всяко дете е различно как ще му се отрази рехабилитацията там-зависи от много неща: диагноза, терапии проведени до този момент и т.н. Споделила съм моите впечатления, ако някой реши да пробва там. И до сега за нас този център си остава фаворит за рехабилитация на нашето дете и го посещаваме всяка година. Има интернет-страница и от контактите там можете да се свържете с тях и ще ви бъде предоставена повече информация. Трябва да си подготвите епикризите на детето преведени  на някои от следните езици: руски, английски, немски или италиански, а може и словашки. След като ги получат, ще ви отговорят дали терапиите там са подходящи за вашето дете. След това ще си поискате оферта и т.н. Дори в момента имат промоция до края на март и излиза малко по-евтино. Опитайте и ще видите как се отразява в случая на вашето дете. Гаранция за 100% успех никъде няма. Както и да проходи детето ви след един курс терапии... Като цяло, един АДЕЛИ-курс от терапии винаги се отразява положително върху пациентите, както физиологично, така и ментално.  Просото физиотерапията е много интензивна и се отразява както на муслулите, така и на мозъка...
Ето страницата още веднъж:
http://ru.adeli-center.com/contact-us/
https://www.facebook.com/AdeliMedicalCenter/posts/?ref=page_internal

Дано успеете да отидете! Успех!
Ако още нещо не ви е ясно-питайте.

# 9
Здравейте! Имам близнаци - момиче и момче родени в 32 г.с.И двамата са с ДЦП,момченцето е и със Синдром на Уест.Правим рехабилитация главно удома,ходим във Виница и веднъж в Котел.Юни месец бяхме в Адели и съм очарована от отношението и професионализма им.За пръв път срещам хора,които адекватно работят с децата ми.За 10 дневен престой и двамата имаха напредък.Напредък,който тука с месеци не можахме да постигнем.Рехабилитацията там си заслужава,макар да е скъпо.Ние бяхме по бебешка програма.Имахме 3 пъти на ден масаж - преди упражненията,които сутрин са 1 ч,след това пак масаж,кислородна терапия,био лампа на ръце и крака,редуване с лазер,след обяд гимнастика 30-40 мин и масаж,2 пъти в седмицата логопед.

Общи условия

Активация на акаунт