Раждане вкъщи 8

• 28 218
  • 855
  •   1
Отговори
# 150
  • София
multimodal, тъй като ме нямаше уикенда, с малко закъснение ти отговарям тук, в новата тема, макар че предпочитах да не пиша тук - темата е зададена тенденциозно и провокативно, а поддържниците на домашното раждане не биха писали сериозно в нея.

Цитат на: multimodal
Защо смяташ, че някой трябва да излезе официално с изявление тук?
И аз следя темата, рядко пиша и повече чета, но намирам за под достойнството ми да проявявам нескрито любопитство, особено след подобна трагедия. Предполагам, че майката не е единствената, която изживява този тежък момент, а също и всички нейни единомишленици. Риск винаги е имало и ще има. Дали да го поеме, решава единствено родилката. Медицинско обяснение сигурно ще се намери, но ако задаваме въпроси за хипотетични ситуации, отговорът също ще бъде хипотетичен. Този случай не е единствен в световната практика на домашно раждане, независимо дали асистирано или неасистирано. На така зададения въпрос - защо - мисля че никой смъртен не би могъл да ти даде отговор, освен ако не го получиш свише. Освен, ако няма подтекст във въпроса, и целта ти е съвсем друга..  newsm78

На първо място, не смятам, че някой трябва да излезе с официално мнение тук, а в Родилница, но тъй като техният форум бе затворен - реших да питам на активното място. Въпросът защо бе затворен Родилница няма да коментирам сега. Но беше грозно.

На второ, меко казано некоректно е да твърдиш, че проявявам "излишно любопитство" по един обществен проблем. Защото това е обществен проблем. Когато здраво бебе почине в болница при неизяснени обстоятелства, ще приеме ли обществото изявление тип "не проявявайте излишно любопитство" или "много сте зле, нищо не разбирате, обиден съм и си изключвам телефона - чао!"?  Не, нали? Тук е същото.

Има определени жени, които са били пряко отговорни - не за смъртта на детето, но за протичането на процеса на раждане (подчертавам, че не съм в правото си да обвинявам никого за самата смърт на бебето). Тези жени са убеждавали майката да роди вкъщи и са й давали съвети в процеса на раждане. Значи същите трябва да са готови да отговорят на всеки въпрос, свързан с раждането. ТЕ правят каузата си публична, не АЗ. Когато се изявяваш като организация, макар и неформална, и олицетворяваш едно движение, когато не се притесняваш да се имаш за пионер в някакви възгледи за майчинството в България и се изживяваш като борец за кауза, значи нямаш право при проблем да се скриеш зад "туй са лични неща". Не са лични. Лични са, като раждаш собственото си дете вкъщи, тихо и кротко, и не развяваш раждането си в нета като доказателство за правотата на въгледите си. Когато обаче убеждаваш други жени да раждат вкъщи, когато обещаваш как нямало да има проблеми, когато 7 часа им "помагаш" през Интернет -  значи не са лични. Толкова е просто.

Коментарът ти за "евентуалния подтекст" в моя въпрос ме изненада. Теб поне те смятам за достатъчно интелигентна, за да не използваш баналния вече щит "провокират ме". Написах  на чист български език, няколко пъти, защо задавам въпроса си и защо смятам, че имам право да го задам. Дали ще ми вярваш или не, вече зависи само от теб.

# 151
...

Понякога бебето прави съзнателен избор да се задуши и хване небесния път, за което естествено има причина - майката знае най-добре каква е. /ще ме прощавате, ама думите не са мои/

С две думи ако си се подготвил добре, вярваш в щастливата развръзка и от теб струи любов нищо лошо не може да ти се случи.
...

интересно дали с тези думи вдъхват спокойстие на Цвети, че не е попречила на звездния път на детенцето си

интересно колко крачки са от това твърдение до искането за отказ на спешно секцио при падащи тонове и отказа от последваща реанимация

а колко крачки са от там до напр давенето на новородени след спасително секцио, за да не се прекъсва звездния им път

не ми отговаряйте, мулти и сие
аз просто си пиша
ей така параноично

# 152
  • Куциндрел
Аз пък чакам мулти да ми прати въпросния линк, за който я помилих. Crossing Arms

# 153
после
стана ясно, че на сайта на Клер няма инфо са риска при неасист. домашно раждане
още по-интересно е, дали са я информирали за станалото

както и да е

# 154
  • София
....
На второ, меко казано некоректно е да твърдиш, че проявявам "излишно любопитство" по един обществен проблем. Защото това е обществен проблем. Когато здраво бебе почине в болница при неизяснени обстоятелства, ще приеме ли обществото изявление тип "не проявявайте излишно любопитство" или "много сте зле, нищо не разбирате, обиден съм и си изключвам телефона - чао!"?  Не, нали? Тук е същото.

Има определени жени, които са били пряко отговорни - не за смъртта на детето, но за протичането на процеса на раждане (подчертавам, че не съм в правото си да обвинявам никого за самата смърт на бебето). Тези жени са убеждавали майката да роди вкъщи и са й давали съвети в процеса на раждане. Значи същите трябва да са готови да отговорят на всеки въпрос, свързан с раждането. ТЕ правят каузата си публична, не АЗ. Когато се изявяваш като организация, макар и неформална, и олицетворяваш едно движение, когато не се притесняваш да се имаш за пионер в някакви възгледи за майчинството в България и се изживяваш като борец за кауза, значи нямаш право при проблем да се скриеш зад "туй са лични неща". Не са лични. Лични са, като раждаш собственото си дете вкъщи, тихо и кротко, и не развяваш раждането си в нета като доказателство за правотата на въгледите си. Когато обаче убеждаваш други жени да раждат вкъщи, когато обещаваш как нямало да има проблеми, когато 7 часа им "помагаш" през Интернет -  значи не са лични. Толкова е просто.

Коментарът ти за "евентуалния подтекст" в моя въпрос ме изненада. Теб поне те смятам за достатъчно интелигентна, за да не използваш баналния вече щит "провокират ме". Написах  на чист български език, няколко пъти, защо задавам въпроса си и защо смятам, че имам право да го задам. Дали ще ми вярваш или не, вече зависи само от теб.

Чудесно обобщение на многото страници!   bouquet

# 155
  • Куциндрел
Аз вече си казах мнението няколко пъти по темата, сега чета старите теми, белким с нещо ми се промени мнението...
До линкове не съм стигала, защото 1 - нямам достатъчно време, 2 - несасистираното дом. раждане не е моята кауза, за да чета толкова обстойно (вече писах и за каузите).
Сега конкретно искам да видя линка, за който мулти говори, защото от предишните теми "Раждане вкъщи", леко ми настъхна козината.
Като не иска никой да ми отговори на въпросите, поне този линк да ми пратят.

# 156
  • София
Няма да видим никакъв отговор на нищо.  Tired До сега имаше място за манипулиране на прочита с препратки от типа на: злоба, клюкарстване, сеирджийство, но тонът се успокои, а фактите придобиха друга тежест, която не може да бъде лесно омаловажена и пренебрегната. Остава мълчанието - всички напуснаха потъващия кораб...

# 157
Мислих,мислих и реших-следващото си дете ще раждам у дома.Учила съм и малко животновъдство,имам бележка в дипломата и това ми дава голяма преднина.
Мъжа ми има малко повече акъл,отколкото му трябва,за да прави първи стъпки в акушерството върху мен и собственото си дете,затова му отреждам ролята на виртуална дула.Оправя се перферктно с копма,владee няколко езика и ползва програми за скоростно четене,които са от решаващо значение в непредвидени ситуации.Ще се разположи на порядъчно растояние от мен,за да не се слива моята прана и тази на детето с електромагнитните полета от компа.Съседите ми трябва да си изключат  рутерите,за да намалим облъчването и оттам-такова е моето желание.
Ако случайно секне тока,щото и това съм преживяла в "бяла" Ойропа,паля газов фенер,по-безопасно е от свещи и създавам приглушена интимна обстановка за намаляне на стреса.
Ако нещо все пак се закучи-минавам на план Б:
Древни учения-според които напъждам мъжа ми,щото раждането е женска работа-жените са посредници между Небето и Земята.И викам майка ми от съседната стая,която чака там на разположение.Тя отговаря перфектно на описанията от ведическите текстове-опитна е,досега още никое бебе не е умряло в ръцете и,възрастна(по години,не по Дух),има собствени деца,не е с нервен темперамент.
Останалата част от учението е за посветени и не се разпространява срещу регистрация и парола,а срещу солидна сума на контото ми.
По този начин съм се подготвила изчерпателно за домашното ми раждане,чувстваме се сигурна и щастлива,дишам дълбоко и успокоявам ума си.
После си публикувам прекрасния разказ в Родилница.

# 158
Как ще се затвори ректо-вагинална фистула с хомеопатия newsm78?!  Stop

И кога ще видим интервю със същите участнички -Мег и другата майка/забравих името й/ в същите предавания както през пролетта? Защо Марта Вачкова не ги покани и пак да си поговорят, вече в светлината на новите събития? Като слушах акушерката, направо настръхнах- все е едно е знаела какво ще стане!

# 159
  • Куциндрел
Как ще се затвори ректо-вагинална фистула с хомеопатия newsm78?!  Stop
Няма да се затвори, хомеопата ще предпише лекарства бебето да не се натрови при раждането. Самата питаща е родила нормално в Тина Киркова, имаше неин разказ по нататъка из темата или в следващата тема.
Само дето нещата не са преминали по много цивилизован начин и то най-вече, защото тя е искала да не ражда на магаре, крила е до последно какви са контракциите, едвам е подписала информираното съгласие. Просто тя самате е предизвикала негативни реакции в акушерките и лекарите.
После детето го взели докторите, не разбрах дали му е имало нещо или не на детето.

# 160
Хомеопатията има свръхестествени свойства,чети Репеториума или там както се казваше и ще ти светне.

# 161
Flip, мисля че няма нужда да се обиждаш, написах единствено за себе си, че не проявявам "нескрито любопитство”. Ако ти намираш, че това касае твоите въпроси, аз нямам какво да добавя.

Форумът не е мястото, където Родилница може да излезе с публично становище, освен това дали има или няма нужда да го прави не го решаваме аз или ти. Не мога да се съглася изцяло с позицията ти кой трябва да носи или дели отговорност с родителите, защото поне аз нямам данни как се е стигнало до решението, дали, кой и доколко има участие в процеса на подготовка и взимане на решение. Не намирам за достатъчно основание да бъдат упреквани хора, заради предложената помощ или опита да се помогне на родилката със знания и практически съвети, които имат други жени, родили у дома. А доколкото те чета, ти смяташ, че споделянето на личен опит също е за порицание. Не знам колко е подходяща аналогията, но има и други показателни случаи, в които се упрекват хора и се наричат сектанти, защото са си позволили да споделят личния си опит, примерно за случаи, когато детето е болно и има висока температура. Много майки смятат, че трябва да го лекуват с разни антипиретици и сиропчета, за да свалят температурата, но те не биха се обърнали с въпроси или молба за съвет и подкрепа в този подфорум. Има доказано ефективни и работещи методи, извън традиционно приетите, които са и в пъти по-щадящи. Колкото до безопасността, в един форум никой не може да предрича или да гарантира, че такава има във всички случаи. И не става въпрос дори само за алтернативните, а и за традиционните методи.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 11:41 от multimodal

# 162
  • София
.... Не знам колко е подходяща аналогията, но има и други показателни случаи, в които се упрекват хора и се наричат сектанти, защото са си позволили да споделят личния си опит, примерно за случаи, когато детето е болно и има висока температура. Много майки смятат, че трябва да го лекуват с разни антипиретици и сиропчета, за да свалят температурата, но те не биха се обърнали с въпроси или молба за съвет и подкрепа в този подфорум. Има доказано ефективни и работещи методи, извън традиционно приетите, които са и в пъти по-щадящи. Колкото до безопасността, в един форум никой не може да предрича или да гарантира, че такава има във всички случаи. И не става въпрос дори само за алтернативните, а и за традиционните методи.

Тук вече няма как да не те подкрепя! Аз знам алтернативни методи, които работят и за други неща, много по-сериозни, но не държа на всяка цена те да получават широка подкрепа от хора, които не са готови и/или не искат да погледнат в такава една посока. Wink А това, за което говорим, е манипулативно и едностранно представена информация.

# 163
  • Куциндрел
Мултимодал, ще ми дадеш ли въпросния линк?

# 164
виж на първа страница

Общи условия

Активация на акаунт