Раждане вкъщи 8

• 28 236
  • 855
  •   1
Отговори
# 420

Така или иначе всичко се свежда до собствен избор.

Абсолютен факт. Въобще не го оспорвам.

Но всеки избор се взима на база на много фактори от обкръжението ти. Ако хора, на които вярваш поради разни причини - например справедливи каузи, които защитават или чистo субективно усещане за общ светоглед, ти предлагат лъжлива информация по някой конкретен въпрос - ами склонен си да вярваш, няма как. T.e. изборът ти е ограничен от определена формирана вече нагласа на доверие. Просто е човешко.

Аз въобще не се съмнявам, че в "Естествено" например има много свестни хора с много обосновани искания за промени. Но техният общо взето положителен образ се експлоатира и от хора с по-екстремни възгледи. ("Екстремни" не в смисъл на крайни по личната ми преценка, а по-скоро необосновани и рисковани.)

# 421
Сравнението с детето отново не е много на място, защото:
1. Мое задължение е да го информирам за дрогата.
2. Неасистираното домашно раждане и продаване на дрога - ще ги сравняваме така ли?
3. Склоняване - сериозно ли?
Всеки които влезе в БГ мама, може да прочете както тази тема, така и всички останали за раждането и това, че жената е решила да роди вкъщи НЕ Е задължително да се дължи на факта, че е прочела, че това е чудесно нещо В ТАЗИ тема, но защото са изписани ужасни истории в темите за болници, лекари и раждания.
То по същия принцип всички писали тези истории са виновни за смъртта на това дете и трябва да бъдат подведени под отговорност.

# 422
# 423
Изгледах предаването.Въпросната Мег щеше наистина да се извиси в очите ми,ако вместо за права на майката беше казала нещо доста по-просто:"Извинете.Сгреших.Не трябваше да раздавам акъл с лека ръка по нета,на хора,които не познавам.Аз познавам моето тяло и отговарям за него,но не мога да гарантирам,че и останалите могат да се справят като мен и при тях няма да се обърка нещо.".
Оставам без коментар постоянносто прекъсване от нейна страна и това на преподавателката по йога,която ясно е от това,с което се занимава,че може да направи осъзнат избор по добре от останалите.

# 424
  • София
Истината е по средата. Не бих се наела да правя разбор на избора на Цвети, факт, че жената така е решила. Не бих я обвинила за каквото и да е. Тя преживява най-лошото, което може да се случи на една майка, и аз искрено й съчувствам.

Не искам и от Мегитата и Родилниците да поемат отговорност или вина.  Но искам да вземат отношение. Защото имат отношение. Ако не бяха контактували с жената, ако не бяха й асистирали виртуално толкова часове, ако не тръбяха колко е безопасно и прекрасно домашното раждане, нямаше да ми дреме имат ли отношение по въпроса, или не. Ама са го правили и значи са морално задължени да кажат какво е тяхното мнение по казуса, да си отворят сайта с пълната информация за раждането на Цвети, да кажат дали тази смърт им променя позицията за "безрисковото" домашно раждане и дали намират за редно да продължават с виртуалната агитация, без да са наясно с медицинското състояние на жената от другата страна! Това е въпрос на достойнство!

# 425
да, и аз това искам, както и повечето активни тук по темата

но не смятам, че ще го видим
какви сме ние, някакви си плебсове
как тези аристокотки ще слязат на нашето нехармонично ниво

затова се надявам прокуратурата да се включи и да получи отговори на тези въпроси

# 426
Вие звучите все едно някой е накарал насила жената да роди вкъщи.  ooooh! Защо някой друг трябва да носи отговорност? Вързали са я и не са и дали да отиде в болница ли?   ooooh! А кръста за решението ще си го носи сама, до края на живота си. Вие безгрешни ли сте, че така я съдите?!
Акушерки от чужбина сега не могат  да дойдат да израждат в България, защото не е законово регламентирано и ще бъде криминално действие.
Селма, и на мен ми се струва, че докторите са готови за диалог. Звучаха доста меко в сравнение с предишно предаване, което бях гледала.
Сега се сетих, че с първата ми бременност ходих на фетална  във Фемина. Лекарят като разбра, че ще раждам в Холандия отбеляза, че там раждали първично като бабите ни едно време на нивата. Не коментирам качеството на лекаря като специалист. Ех, ако знае какъв стрес ми образува тоя човек тогава.   Laughing Добре, че имах достатъчно време да се образовам.

# 427

Акушерки от чужбина сега не могат  да дойдат да израждат в България, защото не е законово регламентирано и ще бъде криминално действие.

Според кои текстове ще бъде криминално действие?  newsm78

За отговорността и обвиненията - мисля, че четеш много избирателно.

# 428
а онлайн-акушерството е законно, нали?
и то извършвано според разбиранията на някаква си италианка, изгонена на Хаваи

# 429
Сравнението с детето отново не е много на място, защото:
1. Мое задължение е да го информирам за дрогата.
2. Неасистираното домашно раждане и продаване на дрога - ще ги сравняваме така ли?

Нищо не сравняваме, дадох ти съвсем произволен пример.
Що се отнася до твоето задължение - защо ще го информираш?
Нали "всички знаят", че дрогата може да бъде много опасна?
Какъв смисъл има да го предъвкваш това?
И в същия дух, пак те питам - аз няма ли да бъда виновна, че съм му я дала?
Не насила, разбира се, просто съм му казала само за "положителните" й страни.

# 430
Вие звучите все едно някой е накарал насила жената да роди вкъщи.  ooooh! Защо някой друг трябва да носи отговорност? Вързали са я и не са и дали да отиде в болница ли?   ooooh! А кръста за решението ще си го носи сама, до края на живота си.

Когато отидеш в болница и вместо да си раждаш се занимаваш с чуждата работа-тази на некaдърния персонал и после заявяваш,че не ти,ами той бил виновен-персонала трябва да понесе отговорност.
Когато виртуална "акушерка" чрез бездушна машина ти обяснява да си седиш вкъщи и ще се справиш сама,щото си на защитено място и раждането е естествен процес тя не трябва да носи морална и човешка отговорнст?! newsm78 Или носи само при щастлив край?

# 431
Ами може ли според теб чуждестранно медицинско лице да дойде да си упражнява професията без разрешение в България? А след като домашно раждане с Бг акушерка не е разрешено или регламентирано по някакъв начин, логично е и с чуждестранна такава също да не е.
Изобщо не чета избирателно. Освен това не заемам и ничия позиция. Някъде по-средата съм. Просто не мога да разбера нападките срещу майката и да бъде съдена, затвор  и пр. Затова и казах, който е безгрешен той да я съди. Едва ли има по-тежка присъда от загуба на рожба.  Tired
Ох, в тая тема човек да не смее да си изкаже мнението. ТО са ЛС с убеждения, че не си прав, че другия бил. Липсва ви толерантност!
Отивам да се наслаждавам на прекрасния слънчев ден, предлагам и вие да го направите.

# 432
  • след Околовръстното

Присъствието на Ивета Драганова само показва, че и "Естествено" по някакъв начин са замесени с "Родилница" в цялата история.

Ето ти една връзка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370246.255 пост 256

Пост 258 е на другата звезда от снощи, а линкът който пуска за домашното раждане на трета и тя от екипа на Естествено.

Много лесно могат да се видят имената, които присъстват  в администрацията и на Родилница и на Естествено.
На това му се вика синджир марка.

# 433
 Мопси, никой не съди майката, а тези, които са я убедили да си остане вкъщи въпреки проблемите и накрая да изгуби детето си. Щото "ТЕ", както се вижда са много убедителни.
И мисля, че И те трябва да понесат отговорност.

# 434
Иренка, зачетох се в линка, който пусна:

Пост на Мег:
Цитат
Аз прескачам да споделя една хубава вест - вчера от Естествено ми писаха, че към тях понякога се обръщат майки, желаещи да родят вкъщи и питаха дали могат да им дадат моят мейл. Естествено  Very Happy Същото съобщение са изпратили и до други няколко майки, родили вкъщи. Лека-полека, ще създадем една хубава мрежа за информация и взаимопомощ и ще променим практите в тази страна  Very Happy

На въпрос на Били Сан:
Цитат
Здравейте,
тъй като тази тема ми беше много полезна да разбера повече за домашното раждане, ми се иска да пусна тук, това което ми липсваше - как се реагира при някои спешни случаи. ... целият пост

Г-жа Мег отговаря:
Цитат
Billi-San, след като първоначно бях изровила информация за всички възможни проблеми и какво и как се прави, след известно време разбрах, че това не е нужно. Много ми е трудно да обясня как и защо, но сега знам, че нещата не се случват случайно, и че всичко, което се иска за избягване на проблеми е добро разположение на духа

нямам думи просто.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 12:42 от Cygnus

Общи условия

Активация на акаунт