Раждане вкъщи 8

• 28 238
  • 855
  •   1
Отговори
# 210
Като чета тази прекрасна тема и се чудя над един казус... Ако намисля да се самоубия няколко дни преди термин, някой ще ми повдигне ли обвинение за предумишлено убийство на нероденото ми бебе? Хайде юристите да отговорят, моля... Много държа да зная, защото всички говорят за права на бебето, но никой не прави сметка, че докато това бебе не се роди живо (а то по много причини може да не се роди живо - дори и в болница), то реално няма човешки права, така както ги познавам аз законово... Ако някой има друго инфо, моля да сподели, защото не съм се интересувала от човешките права на неродените деца, признавам си... И още нещо - ако аз умра няколко дни преди термин и с това загине иначе здравото ми неродено бебе, ще ми повдигнат ли обвинение за непредумишлено убийство? Ей такива неща се ми се въртят из главата... Така де, трябва да си знам правата и до къде моите права са над тези на нероденото ми бебе и къде то има права, надвишаващи моите...  Thinking

Класическо оливане!

Е как ти се родиха изпод пръстите тия дивотии. Убих си бебето, ама то понеже не е още човек, та...Предполагам, че не остана човек, който да ви симпатизира след подобни изказвания.Това си е чист фанатизъм

Всъщност предстои да се разбере , надявам се, дали бебето е родено мъртво.Ако е било живо, мисля, че майката определено може да бъде съдена за убийство по непредпазливост или онова, за неоказване на помощ.

Ако видя катастрофирала кола, мога ли да реша, че тези хора нямат нужда от помощ и да реша да не притеснявам Спешното?

чл. 120 урежда убийство на новородено дете от майка веднага след раждането или малко след него. Наказанието е до 3 години. Основание за това се счита, че след раждането в резултат на претърпяната болка и/или шока майката не може да разсъждава трезво и да взима правилни решения. Трябва да се обърне внимание на факта, че от този специален режим може да се смята майката на детето, но не и бащата,.Ако той убие новороденото той ще носи отговорност най-малко по чл. 116 ал. 3 ,ако не осъществи и други състави

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 23:19 от Хеликаза

# 211
 Laughing 

Чл. 120 урежда нещо, за което не питах... Майката не си е убила бебето, то е починало по време на раждането, но това мен не ме интересуваше в предния ми пост... Интересувам се какви са правата ми в крайна сметка, защото като чета повечето участници в темата, оставам с впечатление, че нямам право да умра, защото по този начин ще убия и нероденото си бебе... Вярно, че Конституцията пише само, че всеки има право да живее, но смятам, че всеки има право и да умре - или греша? Все още търся отговор на въпроса си за самоубийството... Да речем правя такъв опит (явно неуспешен), ще ми бъде ли повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство на неродено? Казвате, че бебето е друг човек - аха, така е, но от един момент нататък, когато животът му не зависи от моята матка... Докато е в мен, животът му зависи от мен и моето тяло, а аз имам право да реша какво да правя със собственият си живот, което неминуемо може да е пагубно за него... Ся разбрахте ли ме, въпреки че класически се олях....  Mr. Green

# 212
Като чета тази прекрасна тема и се чудя над един казус... Ако намисля да се самоубия няколко дни преди термин, някой ще ми повдигне ли обвинение за предумишлено убийство на нероденото ми бебе? Хайде юристите да отговорят, моля... Много държа да зная, защото всички говорят за права на бебето, но никой не прави сметка, че докато това бебе не се роди живо (а то по много причини може да не се роди живо - дори и в болница), то реално няма човешки права, така както ги познавам аз законово... Ако някой има друго инфо, моля да сподели, защото не съм се интересувала от човешките права на неродените деца, признавам си... И още нещо - ако аз умра няколко дни преди термин и с това загине иначе здравото ми неродено бебе, ще ми повдигнат ли обвинение за непредумишлено убийство? Ей такива неща се ми се въртят из главата... Така де, трябва да си знам правата и до къде моите права са над тези на нероденото ми бебе и къде то има права, надвишаващи моите...  Thinking

18 декември 2010 година - Европейският съд признава Правото на Нероденото дете като лигитимно и законно /това не касае случаи, когато е застрашен живота на майката, в такъв случай се разрешава прекъсване на бременността или казано аборт/.

За другото нито ми се говори, нито ми се спори, защото звучи ужасно грозно.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 00:19 от inna-bubulina

# 213
stelt, аз те разбрах.
И аз мисля, че е редно да разрешат аборта до термин, кви са тuя лиоготии до трети месец! Всеки да има право да ражда където свари и както сметне за добре, щот има конституционни права, а лекарите на кладата! Всички до един!

Иначе четох, че има разни комуни дето си живеят естествено и т.н. природности. Аз на ваше място да съм  стегнала бохчата вече.

# 214
Виж сега,stelt77:

1.Все още не се знае дали детето не е починало непосредствено след раждането. Има и експертиза, която трябва да докаже дали бебето е имало шанс.

2. Ако искаш някой да ти каже, че имаш право да се самоубиеш-сори, ама няма такова изрично право, записано където и да било. Или аз съм пропуснала да се запозная с него.

3. Определено е незаконно да подстрекаваш някого да  го направи. Също и да му помагаш. Даже е незаконно да видиш, че някой го прави и да не се опиташ да му попречиш.

Именно поради тази причина в нашата държава е забранено "бабуването". Един вид аз като медицинско лице ще извърша престъпление ако седя и те гледам как се самоубиваш барабар с бебето си(раждаш си вкъщи), просто защото си решила, че на небето ще ви е по-хубаво на оня свят...или както го разбирате вие алтернативните.

Знам, че вие алтернативните сте по така и държите да имате какви ли не безумни права, но това е положението.

Ако разрешат асистирано раждане в извънболнични условия и намерите луди да ви уйдисват, ваша си работа.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 08:46 от Хеликаза

# 215
Аз не разбирам защо трябва да се скача от една крайност в друга.

Не може да се криминализира неасистираното раждане, нито пушенето или пиенето по време на бременност, нито пропуска да заведеш детето си на лекар, когато очевидно има нужда.

В този ред на мисли, дори би трябвало да забраним жените да раждат в конкретни болници, които не са доказано най-безопасните.

Защото няма как да сложим границата - колко точно повишен риск за здравето и живота на бебето е наказуем. 1%, 5%, 60%?

А и забраните само подхранват всяка теория на конспирациите. Точно в този подфорум това не е нужно.

Ако някой не може да пише тук, ще пише някъде другаде.

Така че аз смятам, че просто трябва да има дискусия и да се видят всички аргументи и факти. (Теми като "само за вредата от ваксините" са ми неприятни - признавам. Няма само вреда от ваксините - така че как се дискутира нещо, което го няма?)

Оттам-нататък - естествен подбор...

ПП Но сега като се замисля - може би не е зле първите страници тук да имат административно начало в стил "това тук не са медицински съвети". Защото наистина едва ли някой чете общите предупреждения.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 00:02 от jp

# 216
  • София
18 декември 2010 година - Европейският съд признава Правото на Нероденото дете като лигитимно и законно /това не касае случаи, когато е застрашен живота на майката, в такъв случай се разрешава прекъсване на бременността или казано аборт/.

За другото нито ми се говори, нито ми се спори, защото звучи ужасно грозно.

Амин!

Омазахте се! Излязохте и от темата и от идеята.

Sick

# 217

ПП Но сега като се замисля - може би не е зле първите страници тук да имат административно начало в стил "това тук не са медицински съвети". Защото наистина едва ли някой чете общите предупреждения.

Знам, че съм много крайна, но тази тема ме разтърси наистина издълбоко, понеже по професия често ми се налага да се сблъсквам с опропастено здраве поради некомпетентност.

Може примерно на всяка страница  да има такъв надпис, или нещо като фон ( както са рекламите).

Определено има много лековерни хора и трябва да бъде изрично подчертано, че някои от съветите давани в този подфорум са опасни за човешкото здраве и не бива да бъдат възприемани на доверие. Модераторите също трябва да бъдат мноооого внимателни и да действат с гумата по-честичко. Някои теми се съмнявам, че изобщо са четени от тях.

# 218
Определено има много лековерни хора и трябва да бъде изрично подчертано, че някои от съветите давани в този подфорум са опасни за човешкото здраве и не бива да бъдат възприемани на доверие. Модераторите също трябва да бъдат мноооого внимателни и да действат с гумата по-честичко. Някои теми се съмнявам, че изобщо са четени от тях.
Ми направо да вземат да напишат с главни червени букви ОПАСНО пред името на подфорума. Или пък да измислят специална иконка, която модератор, а още по-добре администратор, да поставя пред заглавието на всяка опасна тема. Че и модераторите не внимавали и даже не четяли някой теми!
А пък в останалите форуми всичко, което се казва е безопасно и може да се възприема на доверие  ooooh! Май леко прекали, а?!

# 219
  • София
.... Ми направо да вземат да напишат с главни червени букви ОПАСНО пред името на подфорума. Или пък да измислят специална иконка, която модератор, а още по-добре администратор, да поставя пред заглавието на всяка опасна тема. ...

Подходящо предложение(черепче и кръстосани кости под него отляво на заглавието)! Като надписите на цигарите! Някои неща не са по-малко опасни.

ПП. Много е тъжно, че "алтернативното мислене" се свързва с правата на майката да се самоубие преди или на термин и да прави каквото Вселената я подтикне срещу социално и морално възприетите обществени норми....

# 220
Не, не очаквам от теб, ти не си пряко ангажирана с домашното раждане. Ама си единствената, която има позиция и не се е покрила, та затова лафя с теб, иначе все едно си говоря на стената като лудите.

Очаквам главно от Мег да влезе в някакъв диалог, защото тя е най-дейна, води се дори квалифицирана (ако не се лъжа, наскоро изкара някакви курсове), и защото тя  определено, целенасочено и системно убеждава жени да раждат домашно.

Е, не съм аз едиствената, която има позиция и не се е покрила, но както забелязваш всеки опит някой от по-редовно пишещите да излезе тук с мнение, взриява нова вълна от жлъч и обиди. Така е в алтернативния подфорум, но както виждаш темата беше негласно отредена като място за битка, а сега пък даже има предложение да го затворят, за да се прогонят неугодните.

Не смятам, че изявите на редовно списаващите, в т.ч. и на Меги (особено заради публичните и изяви) надхвърлят допустимите граници, за да се излива такова количество помия върху тях. Разбира се намирам, че имаш известно основание за предупрежденията за риска, който се поема, но смятам, че и те вече са го осъзнали, защото както се вижда в момента, всички негативни ситуации рефлектират в обвинения лично срещу тях.

Но искам да те помоля, а и всички останали, да си дадете сметка, че никъде, нито по интернет, нито по медиите, НИТО ДОРИ В ЛЕКАРСКИЯ КАБИНЕТ, някой си прави труда да поставя на първо място предупрежденията за риск за всяка процедура, която е свързана с живота и здравето. Какво ще кажеш за рекламите на лекарства по телевизиите или примерно за нескрития подтик насочен към майките да спрат да кърмят и да ползват адаптирани млека? Всеки ден ги излъчват, морално ли е спорерд теб? А дали е морално в болница да не ти дават никакво обяснение защо се налага определена процедура и какви рискове носи тя? Някой казва ли на бременните, които раждат секцио какви рискове поемат. Дали във форума Зачтие на първа страница са изписани предупреждения с какво избралите да заченат инвитро застрашават живота и здравето си и това на детето си? Или и там всичко е мед и масло?

Нека не съдим за тоя случай изолирано, без да имаме по-широк поглед върху заобикалящото ни. Ето, ще ти дам още един пример – защо ваксините в България са задължителни, след като крият риск за живота и здравето на децата? Известно е, че в кърмаческа възраст умират родени живи и здрави деца от ваксините (справка – листовките за пациента), а увредените са стотици. Но негласно се приема като необходимото зло, а опитите да се потърси отговорност на законотворците у нас се заобикаля като гореща жарава. И това ли е морално – да подлагаш някого на риск, без да му оставяш дори шанса за избор? Но в тези случаи обществото мълчи, а не излива помия върху родителите на починали и увредени деца. Тук дори не става дума за фетус в утробата на майката. Гузна съвест ли е или какво? Дори медиите мълчат. Ако не вярваш, ето ти съвсем пресен пример, и ако наистина не намираш разлика между него и възникналия при раждане трагичен случай, хвърли и ти камък по Родилница.

А това от днес.... странно защо никъде по медиите няма нищо а ?
В България умират деца от ваксина
http://30dumi.pozicii.net/2011/05/v-balgariya-umirat-detsa-ot-vaksina/

# 221
  • София
Ама, multimodal, че конвенционалната медицина не е свята и чиста не ви дава право да поемате излишни рискове и да се успокоявате, че % е по-малък! Камо ли да подтиквате други хора да поемат същите рискове и отговорност пред себе си, семействата си и обществото! Защото ако се случи трагедия, освен неописуемата мъка, тези хора трябва да преживеят и обвиненията, защото доброволно са поели отговорност! Някой от вас замисли ли се за това? Как ви мина през акъла, че обществото няма право да разсъждава, пита и осъжда, когато проблемът отдавна не е семеен именно благодарение на широките ви медийни изяви! Да си бяхте оставили неасистираното раждане личен въпрос, а не обществена кауза - тогава нямаше да е толкова тежко и омерзително.

ПП. В духа на риска да те удари метеорит бих обърнала внимание, че рискове дебнат и при храните, и във въздуха, не само при ваксините! Видя се, че рискове има и във вашите теории!

# 222
  • Куциндрел
Тотлно изтрещяхме всички. Crazy Вече и крайни мнения за забрана на всичко що е алтернативо се иска. Пишат се и теории за самоубийства преди термин...
 Утре ако си направя чай, защото съм настинала, вместо да пия един аспирин, и аз ли ще вляза в графата - застрашавам живота си?
Работата не е в пълна забрана за нещо, а за трезво мислене. Кога алтернативния метод трябва да се отхвърли и да се търси помощ от традиционната медицина. Преполагам, че алтернативното и традиционното могат да се смесват.
Случаят тук е, че има една група хора, която пренебрегва риска от неасистираното домашно раждане и така се увеличава риска от усложнения и смрът. И това е при положение, че в болницата риска от тези неща може да бъде намален.
Сигурно има и група хора от този подфорума, които отричат тотално лечението на болести с помощта на традиционната медицина, което пак носи риск.
Продължавам да чета старите теми за раждане вкъщи. За сега не съм си променила мнението за поддръжниците му. После, ако имам време и все още хъс, ще изчета и ликовете. (Мулти, тогава аз ще мога да ти пратя въпросния линк, мерси за отношението ти към мен).
Чета и разкази за раждания и в болници. Колкото и лошо отношение да има там, колкото и лекарите да си спестяват времето като вливат окситоцин и предизвикват по-бързо раждане, пак не мога да мина на страната на неасистираното раждане. Разбирам, че има и места където тези лоши неща в болниците ги няма или поне отношението към родилките е добро. Виждам, че понякога самата родилка предизвиква лошо отношение от страна на лекарите.
Както се казва - "Истината е някъде там".

# 223
Цитат
примерно за нескрития подтик насочен към майките да спрат да кърмят и да ползват адаптирани млека? Всеки ден ги излъчват, морално ли е спорерд теб?
Глупости-не съм виждала и намек дори от сорта "спрете да кърмите". Тези реклами са насочени към такива като мен, които поради някаква причина не могат да кърмят. Другото е само в главите ви...Както и много други неща...

# 224

Може примерно на всяка страница  да има такъв надпис, или нещо като фон ( както са рекламите).

Определено има много лековерни хора и трябва да бъде изрично подчертано, че някои от съветите давани в този подфорум са опасни за човешкото здраве и не бива да бъдат възприемани на доверие.

И на мен идеята за ясни и видими предупреждения ми се струва много разумна и необходима в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт