Раждане вкъщи 8

• 28 313
  • 855
  •   1
Отговори
# 195
  • София
[................ липсата на каквато и да било алтернатива от страна на системата.

Има, има. За който търси - има... Не е толкова черен дяволът. Wink

# 196
  • София
Не, не очаквам от теб, ти не си пряко ангажирана с домашното раждане. Ама си единствената, която има позиция и не се е покрила, та затова лафя с теб, иначе все едно си говоря на стената като лудите.

Очаквам главно от Мег да влезе в някакъв диалог, защото тя е най-дейна, води се дори квалифицирана (ако не се лъжа, наскоро изкара някакви курсове), и защото тя  определено, целенасочено и системно убеждава жени да раждат домашно. Вижда се и тук в БгМамма, а в Родилница и разните скайпове и т.н. предполагам, че агитацията е била още по-твърда. Няма нищо лошо в това, пак казвам, когато човек има кауза, той се бори за нея и това движи света напред. Но не мога да кажа за същото за сегашното й поведение стил "това не се отнася до мен".

Също така очаквам диалог конкретно с нея, защото лично тя е казвала повече от веднъж, че домашното раждане не крие риск. Това не е преувеличено или мое тълкуване, това са буквално нейни думи.

Но във всички случаи съм съгласна, че не БгМамма е мястото да се анализира смъртта на бебето на Цвети. Мястото е Родилница. Единствената причина да мрънкам тук е, че Родилница е затворен по неведоми за мен причини. Досега не съм писала там, чела съм само блога им, но бих поставила въпросите си директно на правилното място, стига да можех. Защото моите въпроси не целят да обвиняват, обиждат или провокират. Искам обективно да знам какво се е случило. Не от нездраво любопитство, а защото справедливостта е справедливост и щом каузата е публична, значи всяка нейна страна също трябва да е публична, това е.

Флип, подкрепям думите ти  Peace

За съжаление очевидно няма желание за диалог, единственото, което видях са обвинения в стил "каква злоба излъчвате".
Информационно затъмнение, присъщо на развития социализъм.
Започнах да се чувствам недостойна за разговор с хората от Родилница, което не е хуманно според мен и противоречи на законите за любовта, които проповядват.
Явно се разчита да отшуми случая.
Но все пак се надявам всички бъдещи родилки да имат достъп до информация и за двете страни на медала - неасистирано домашно раждане.

# 197
Ще бъда колкото се може по-кратка.

В България има огромно количество хора с първобитна здравна култура. Нещо повече, тази фрапираща некомпетентност стана своего рода модерна и все повече хора се чувстват нереално горди с вопиющата си некомпетентност по отношение на тялото си и процесите, протичащи в него.

Четейки теми от този подфорум и мнения на активно списващите в него, аз твърдо се убедих, че той трябва да бъде завинаги заключен за писане. Отдавна в него се ширят опасни разбирания, а на фона на ниската здравна култура на нашето общество, това може да бъде фатално. Фактите, за съжаление, го доказаха.

Надявам се администраторите на сайта да вземат мерки по този въпрос, с оглед на това, да се разграничат от сайтовете, стимулирали и според мен довели до трагичния случай от 6 май.Както е незаконно аз да публикувам ръководство за направата на самоделна бомба, така смятам, че е недопустимо да бъдат оставени група безотговорници да поощряват други такива да извършват животозастрашаващи дейности.

Моля, ако има някой здравомислещ, с повече опит във форума, да ми сподели как да събера съмишленици за затварянето на този подфорум и да се свържа с администраторите. Смятам, че един погубен, незапочнат живот и един друг, в ада на самообвиненията са повече от достатъчни.

Да, вероятно няма да разубедим "активистите", но моля Ви, помислете за "колебаещите се".

# 198
  • Под кленовите дървета
Ще бъда колкото се може по-кратка.

В България има огромно количество хора с първобитна здравна култура. Нещо повече, тази фрапираща некомпетентност стана своего рода модерна и все повече хора се чувстват нереално горди с вопиющата си некомпетентност по отношение на тялото си и процесите, протичащи в него.

Четейки теми от този подфорум и мнения на активно списващите в него, аз твърдо се убедих, че той трябва да бъде завинаги заключен за писане. Отдавна в него се ширят опасни разбирания, а на фона на ниската здравна култура на нашето общество, това може да бъде фатално. Фактите, за съжаление, го доказаха.

Надявам се администраторите на сайта да вземат мерки по този въпрос, с оглед на това, да се разграничат от сайтовете, стимулирали и според мен довели до трагичния случай от 6 май.Както е незаконно аз да публикувам ръководство за направата на самоделна бомба, така смятам, че е недопустимо да бъдат оставени група безотговорници да поощряват други такива да извършват животозастрашаващи дейности.

Моля, ако има някой здравомислещ, с повече опит във форума, да ми сподели как да събера съмишленици за затварянето на този подфорум и да се свържа с администраторите. Смятам, че един погубен, незапочнат живот и един друг, в ада на самообвиненията са повече от достатъчни.

Да, вероятно няма да разубедим "активистите", но моля Ви, помислете за "колебаещите се".

Peace И аз смятам, че трябва част от форума да се закрие.
Не мога да не запитам администраторите - видели сте, че МЕГ дава МЕДИЦИНСКИ съвети за раждане у дома, без да е такова лице.
Видели сте, че подстрекава момичета с явен проблем (фистула) да родят у дома, като излъжат таткото и отидат при приятелка.
Видели сте безумните постове, довели до вълна на неасистирани раждания.

Сигурна съм, че за тези години сте видели още по-безумни постове, ако някой тръгне да ги събира, ще напише роман.
Защо не накарахте да се напише на видно място, че тези съвети са необосновани?
Защо допуснахте Мег да дава такива съвети на първо място?
Ако утре някой пропагандира да си дарим или продадем бъбрека, защото природата така иска  и прародителите ни са живели с един бъбрек, пак ли ще оставите тези съвети?

# 199
  • София
Ау, недейте чак така!  Naughty Аз в някои отношения съм като тях - не меря дори Т на детето, защото не давам нищо за нея и за много от вас съм потециална убийца, но дори Мангъров казва, че висока Т не вари мозък (освен ако не е над 40, но тогава случая си е генерално по-сложен)!

Казвам го, защото "здравия разум" е относително нещо, а форума не е виновен, че хората се подвеждат... Всъщност, и в Отчетните може да се хлъзнете по някоя градска легенда. Изобщо - навсякъде! Не бива да обвиняваме сайта за собствените си дивотии, всеки каквито си има.

# 200
Има неща, които откровено не подлежат на интерпретация. Точно затова има модератори и администратори.

Ако аз утре публикувам в подфорум "Хоби", че съм опитен пироман и публикувам подробно ръководство как да си направим самоделна бомба, с уверенията, че съм го правила няколко пъти без инциденти, трябва или не някой да се погрижи поста ми да бъде премахнат или да разчитаме, че всички четящи имат достатъчно здрав разум да не го практикуват?

Здравият разум не е чак толкова относително нещо...

# 201
Хеликаза, точно така, ред да има, какво е това разхайтване, свобода на словото и право на законен избор..аааа!

# 202
  • София
...

Бе, все си на крачка...

Бомбата е средство за убиване на ДРУГИ хора, но да направиш кофти избор за себе си и детето си е друго. Така мисля.  Peace

ПП. Оф, само Хитлер липсваше. Аман и от вас! Ще си изгризете опашките вече от безсилен гняв!

# 203
Хеликаза, точно така, ред да има, какво е това разхайтване, свобода на словото и право на законен избор..аааа!

Пазят си хляба хората, така де - колко пари и време са инвестирали в образованието си, а сега някакви "сектанти" им издърпват килимчето из под краката и бъдещите клиенти. Но пък, ако затворят алтернативния, с това света няма да свърши - в 21 век средства за комуникация - бол..

# 204
...

Бе, все си на крачка...

Бомбата е средство за убиване на ДРУГИ хора, но да направиш кофти избор за себе си и детето си е друго. Така мисля.  Peace

ПП. Оф, само Хитлер липсваше. Аман и от вас! Ще си изгризете опашките вече от безсилен гняв!

Бебето е ДРУГ човек. Детето също. И сори, че не съм достатъчно широко скроена, но не смятам, че някой има право да прави такъв кофти избор по отношение на собственото си поколение дори. Още по-малко трябва да се насърчава този "кофти избор". И въобще, колко да е кофти тази работа, защото от една седмица го мисля и направо трагедия ми се струва.

persimon, нямаш законно право да довеждаш  с действията си до смъртта на друго лице, пък било и собственото ти дете. Толкова по въпроса със законния избор. Е те такъв филм нема!

# 205
  • София
Взе да става пак бъгаво тук... Едно е да не се поощрява недообмислен избор, друго е да създаваме матрица по собствените си убеждения! Всяко общество има форми на правосъдие за регулиране и наказание и точно по техните правила следва да се търси "виновен", не в информационно-комуникационните платформи.

# 206
Взе да става пак бъгаво тук... Едно е да не се поощрява недообмислен избор, друго е да създаваме матрица по собствените си убеждения! Всяко общество има форми на правосъдие за регулиране и наказание и точно по техните правила следва да се търси "виновен", не в информационно-комуникационните платформи.
Именно де, този форум не бива да бъде поле за изява на хора, които многократно са поощрявали недообмислен избор. Не виждам къде има бъг. Нито пък имам време и желание да наливам разум на списващите в тази част на форума.

# 207
Не знам как да ти го кажа по-тактично, затова няма и да се опитвам. На кратко: не си в час.
Преди да започнеш да лееш интелект по разни въпроси, направи си труда да проучиш как стоят нещата законово в България и Европа, и си спомни, че не сме нито в третия райх, нито 1984-та и това, че ти мислиш нещо не значи, че и аз трябва да го мисля. Лично моето мнение за теб е, че трябва да бъдеш закрита, понеже представялваш опасност за себе си и обшеството с неадекаватните си мнения и поведение, навита ли си?

...

Бе, все си на крачка...

Бебето е ДРУГ човек. Детето също. И сори, че не съм достатъчно широко скроена, но не смятам, че някой има право да прави такъв кофти избор по отношение на собственото си поколение дори. Още по-малко трябва да се насърчава този "кофти избор". И въобще, колко да е кофти тази работа, защото от една седмица го мисля и направо трагедия ми се струва.

persimon, нямаш законно право да довеждаш  с действията си до смъртта на друго лице, пък било и собственото ти дете. Толкова по въпроса със законния избор. Е те такъв филм нема!

# 208
  • София
Именно де, този форум не бива да бъде поле за изява на хора, които многократно са поощрявали недообмислен избор. Не виждам къде има бъг. Нито пък имам време и желание да наливам разум на списващите в тази част на форума.

Виж сега, за много хора и хомеопатията е тра-ла-ла метод за лечение, но аз дори аспирин не съм пила вече 13 години. Как твоите убеждения ще ме върнат към антибиотиците, например?! Друг е въпросът, че ако ми се наложи операция, сама не бих си я направила...

# 209
Като чета тази прекрасна тема и се чудя над един казус... Ако намисля да се самоубия няколко дни преди термин, някой ще ми повдигне ли обвинение за предумишлено убийство на нероденото ми бебе? Хайде юристите да отговорят, моля... Много държа да зная, защото всички говорят за права на бебето, но никой не прави сметка, че докато това бебе не се роди живо (а то по много причини може да не се роди живо - дори и в болница), то реално няма човешки права, така както ги познавам аз законово... Ако някой има друго инфо, моля да сподели, защото не съм се интересувала от човешките права на неродените деца, признавам си... И още нещо - ако аз умра няколко дни преди термин и с това загине иначе здравото ми неродено бебе, ще ми повдигнат ли обвинение за непредумишлено убийство? Ей такива неща се ми се въртят из главата... Така де, трябва да си знам правата и до къде моите права са над тези на нероденото ми бебе и къде то има права, надвишаващи моите...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт