Раждане вкъщи 8

• 28 164
  • 855
  •   1
Отговори
# 330
  • София
....Аз лично нямам нищо напротив в такъв момент да бъда на чужда територия,така щото от тяхното спокойствие зависи и моето.Мога да изтърпя няколкочасово гости и да си отида после ако толкова не ми харесва.Ако съм в къщи няма има за къде да бързам и мога да проточа нещата повече,отколкото трябва.Ако нещо отиде на криво няма да има нужда да си припомням болезнени моменти,всеки път,когато вляза в дома си.
...

Toва не бях се сетила...  Shocked

# 331

Отдавна ме занимава казусът "висока детска смъртност в БГ и РУмъния" и ще ми е интересно да прочета, ако има инфо за причините за това, ако някой намери нещо по-задълбочено и надеждно.  Намерих нещо за Румъния, на базата на което написах и мнението си /горния абзац/.

Не че мога да дам кой знае колко задълбочен отговор, но виж какво намерих - главата Infant And Maternal Health Indicators.

Има разделение на неонатална (до 28 ден след раждането) и постнеонатална (до 1 година) детска смъртност. Има и някакви обяснения, макар и не твърде изчерпателни.

Статистиките са от 1991, но там с най-висока смъртност (обща) са Югославия и Румъния, следвани от Унгария и Полша. После сме ние.

# 332
  Нали гледате референдума по БНТ в момента?

# 333
  Нали гледате референдума по БНТ в момента?

Божеее, колко е търпелива Григорова... Имам нов идол.

# 334
  • Под кленовите дървета
Мен пък д-р Костов ме зарадва Simple Smile

# 335
  • София
Мдааа. Докато се регламентира законово присъствието на специалист, привърженичките на домашния уют по време на раждане ще играят руска рулетка, а куршумът ще е собственото им дете...

ПП. Пък никой не взе отношение по вселенско-философските аспекти на лекарските грешки vs. собствените такива в контекста на починалите бебета...  Tired

# 336
  • София
Не ползвам телевизор, та няма как да гледам предаването. Като го качат в нета, тогава. Междувременно, моля, ако някой от групата "за" домашно раждане вземе отношение конкретно за смъртта на бебето на Цвети, пишете в темата. Искам да знам кога най-после ще престанат да се правят, че таквоз бебе не е умирало, пък може и да не се е раждало даже.

# 337
  • София
Гледахме предаването и двамата със съпруга ми.
Докторите са изключително търпеливи, това е общото ни мнение, а жените от "опозицията" си личи, че са крайно анти настроени срещу медицината и гинекологията в частност (а всички знаем, че се възползват в други аспекти от нея). Избягаха от неудобните въпроси, специално за агитацията Миглена Делчева не реагира изобщо. Най-приятно впечатление ми направи дамата от Естествено. Миглена тръгва негативно настроена към събеседниците си, на нож както се казва, а дамата с йогата (Росица Божкова ако не се лъжа) много невъзпитано запита водещата дали има деца (какво отношение имаше това към дискусията и откъде накъде ЖК ще са само формалност?!). Не чух аз лично много добре нейният съпруг, но според моя е имало много логически пропуски в изказването му.
Затвърждава ми се впечатлението за бягане от отговорност, не разчитайте на отговорност.  Изборът, бъдещи майки, е ваш и това е. Внимавайте когато го вземате.
За лекарите - и за тримата - само положително мнение. Проф. Чернев е изключителен ерудит.

# 338
  • София
Не ползвам телевизор, та няма как да гледам предаването. Като го качат в нета, тогава. Междувременно, моля, ако някой от групата "за" домашно раждане вземе отношение конкретно за смъртта на бебето на Цвети, пишете в темата. Искам да знам кога най-после ще престанат да се правят, че таквоз бебе не е умирало, пък може и да не се е раждало даже.

Мег си каза - не можела да носи отговорност, всеки сам носел отговорност! До смъртта на бебето след неасистираното раждане е била подкрепата явно. После всеки си носи кръста... То и де факто си е така, де.

# 339
Резултатите от анкетата са недвусмислени, промяната им след дискусията - също. Защитниците на тезата а домашното раждане  спечелиха нови противници с поведението си и с тоталното впечатление за безотговорност и липса на каквато и да била ангажираност с конкретния случай. както казва моят пък мъж тука- бащата на детето няма ли право на мнение? Детето е и негово, все пак. Право на достойно посрещане на детето ипр. и пр, хубаво, ама те не стоят ли СЛЕД правото на живот, а не преди него?

# 340
  • София
Резултатите от анкетата са недвусмислени, промяната им след дискусията - също. Защитниците на тезата а домашното раждане  спечелиха нови противници с поведението си и с тоталното впечатление за безотговорност и липса на каквато и да била ангажираност с конкретния случай. както казва моят пък мъж тука- бащата на детето няма ли право на мнение? Детето е и негово, все пак. Право на достойно посрещане на детето ипр. и пр, хубаво, ама те не стоят ли СЛЕД правото на живот, а не преди него?
...и представи си как жените от малките родопски села вместо да пътуват до близките градове с болници и родилни отделения, се появят на жълтите павета с лозунг "Всяко село - със здравно зведение и родилен блок, искаме си конституционното право за медицинско обслужване в нашето населено място!", закъса го държавата...

# 341
  • София

Мег си каза - не можела да носи отговорност, всеки сам носел отговорност! До смъртта на бебето след неасистираното раждане е била подкрепата явно. После всеки си носи кръста... То и де факто си е така, де.

Аха, значи аз чакам от умрял писмо, с извинение за грубата аналогия предвид случая.

А нещо за агитирането на Цвети и за виртуалните акушерки чу ли се? Някакви коментари за Родилница, за писането на Цвети там, за съветите, които са й давани? Или и Цвети никой ни я знае, ни я познава и от вестниците е разбрал за нея?

# 342
  • София
...
А нещо за агитирането на Цвети и за виртуалните акушерки чу ли се? Някакви коментари за Родилница, за писането на Цвети там, за съветите, които са й давани? Или и Цвети никой ни я знае, ни я познава и от вестниците е разбрал за нея?

Нищо. Всички "стъпват" много внимателно около казуса. И въпросът беше едва зададен, отдалече и без конкретика. Цвети е сама в тоя ад.

# 343
  • след Околовръстното
Нямам думи просто.
Толкова лъжи накуп и всичко това в ефир.
Мигленка още повече се "извиси" в очите ми като обясни, че не подбужда никой и че всяка майка сама си носи отговорност.
Коментарът и, че всяка жена има права къде да роди и че тези права са по-важни от правата на детето/доколкото то има такива/ няма да го коментирам.
Дамата от Естествено умело извъртя нещата като каза, че са против неасистираното домашно раждане и набързо забрави как преди няколко дни махнаха от сайта си разказите си за домашно такова и как даваха координатите на Миглена на жени, решили да раждат вкъщи.
Неудобни въпроси нямаше, както и предполагах.
Въпреки това се споменаваха форумите.
Демек да се появи нашата звезда е имало предварителни договорки.
Повръща ми се, кришнари!
Честно.

# 344
  • София
Мда. Дискусията беше в стил "болничното чудовище" vs. "естествените и хармонични хора с подготовка и права". За мъртво бебе и зачернена майка място немА. Отговорността и риска си е изцяло за собствена сметка.

Общи условия

Активация на акаунт