Раждане вкъщи 8

• 28 221
  • 855
  •   1
Отговори
# 390
  • след Околовръстното

Когато една жена съвсем съзнателно(умишлено) прекъсва своята бременност и лишава бъдещото си бебе от живот,никой не тръгва да я съди и да я нарича убийца (не че трябва!Просто го отчитам,като факт.)
  Обаче,когато една жена ражда вкъщи и по непредвидени причини губи бебето си.....знаете какви обвинения й се хвърлят от масите.  Confused

Сещаш се, за тънката разлика между двата примера - в единия случай жената НЕ ЖЕЛАЕ това дете, а в другия ГО ЖЕЛАЕ, но е била достатъчно наивна да повярва на някой, че всичко ще е ОК.

# 391
# 392
  • София
Отвратена съм от Миглена и от думите й ("къде е разписано това право?" и не само). Тази кауза окончателно ме загуби, а и не само мен.

Доскоро си мислех, че в болницата ще е битка с лекари и акушерки да не ме третират като парче месо. И четях като луда тука за всичките нетрадиционни методи за обезболяване, лесно раждане и т.н. И макар да съм сигурна, че голяма част от написаното е полезно в същността си, сега ми се драйфа само от асоциациите, които ми навява. Асоциации с безотговорни, неморални изпълнения.

Вече официално предпочитам да ми "скачат" по корема, отколкото да вярвам на хора, които проявяват такава невероятна наглост.

# 393
Отвратена съм от Миглена и от думите й ("къде е разписано това право?" и не само). Тази кауза окончателно ме загуби, а и не само мен.

Доскоро си мислех, че в болницата ще е битка с лекари и акушерки да не ме третират като парче месо. И четях като луда тука за всичките нетрадиционни методи за обезболяване, лесно раждане и т.н. И макар да съм сигурна, че голяма част от написаното е полезно в същността си, сега ми се драйфа само от асоциациите, които ми навява. Асоциации с безотговорни, неморални изпълнения.

Вече официално предпочитам да ми "скачат" по корема, отколкото да вярвам на хора, които проявяват такава невероятна наглост.
Абе и аз така се притеснявах и тормозех, а то кво стана! Като те подхванат грижите за детето забравяш и как си родила, и колко те е боляло, и колко си се притеснявала.  Wink
Да, никога през живота си не съм била до такава степен "парче месо", както докато раждах. И знаеш ли, пет пари не давах за това. В този момент има нещо много по-важно, за което да мислиш.

# 394

Когато една жена съвсем съзнателно(умишлено) прекъсва своята бременност и лишава бъдещото си бебе от живот,никой не тръгва да я съди и да я нарича убийца (не че трябва!Просто го отчитам,като факт.)
  Обаче,когато една жена ражда вкъщи и по непредвидени причини губи бебето си.....знаете какви обвинения й се хвърлят от масите.  Confused

Сещаш се, за тънката разлика между двата примера - в единия случай жената НЕ ЖЕЛАЕ това дете, а в другия ГО ЖЕЛАЕ, но е била достатъчно наивна да повярва на някой, че всичко ще е ОК.
   О! Разбира се!Много правилно отбеляза разликата.  Peace
   И пак на първо място излиза изборът на жената(желае/не желае),а не правото на бебето.... Нали? Rolling Eyes

# 395
Добре, ако се приеме закон за дом.асистирано раждане, заплатено от родилката като избор на екип, ще се съгласят ли на такова раждане привърженичките на раждане у дома?

В тази връзка има една част от репликите в предаването, която не разбрах.

По някое време някой каза: "Вие само узаконете раждането вкъщи, ние ще си докараме акушерки от Гърция или от Австрия, ако трябва..."

Има ли всъщност някакви изрични забрани за раждането вкъщи и защо тези акушерки от Гърция сега не могат да си ги докарат?

ПП Flip, да ти кажа честно и аз бях така за раждането. Впечатлена от всички ужасии, за всяко нещо съм си избирала много внимателно лекар и съм си плащала за всичко.
И накрая какво стана - по спешност в Майчин дом, където никого не познавах - и всички се държаха много добре с мен. Включително издирих телефона на произволна неонатоложка от болницата и жената слезе при мен в предродилната зала, за да ми обясни какви са рисковете за бебето и какво ще направят те като част от рутинните процедури в такива случаи.
Може би има общо с факта, че се отнасях с доверие към персонала, а не с презумпцията, че са касапи, които гледат само колко пари да вземат от мен.
Не че препоръчвам човек да не си избира лекаря и болницата и не че няма проблеми в болниците - но и дяволът не е толкова черен.

# 396
Абе и аз така се притеснявах и тормозех, а то кво стана! Като те подхванат грижите за детето забравяш и как си родила, и колко те е боляло, и колко си се притеснявала.  Wink

Много зависи доколко си "увредена" от раждането... Щото ако продължават ефектите няколко месеца, трудно ще ги забравиш. И трудно ще се грижиш ефективно за едно бебе, когато не можеш да стоиш права от болки.

# 397
Селма, първо отбележи факта, че във времето, в което е позволено да се прави аборт, няма бебе.
Разликата е от земята до небето. Съвсем различно е да затриеш вече човешко същество заради убежденията на някого, че "няма страшно"

# 398

Радвам се, че си показаха истинските лица, защото с изливаната "обективна информация" са били промити немалко мозъци и създадени немалко негативни нагласи, което едва ли е в интерес на потърпевшите. Много съм доволна от тяхната медийна изява! Мислещите и критичните виждат и си правят необходимите изводи.
 Сега очаквам и предаването на Марта Вачкова, а да видим там как ще се проявят!

# 399
  • София
Благодаря ви, дами, е, със сигурност не се имам за лигла и не съм имала притеснения, че раждането ще ми причини жестока душевна травма... ако детето ми е живо и здраво. Но да, както писах, принципно съм "за" всяка кауза, свързана с по-естествения и спокоен родилен процес. Не отричам лекарската помощ, когато е необходима, но не съм фен и на ускорените раждания, създаването на стрес у родилката и т.н. Но няма значение.

Не знам как е по другите страни, но тук, в България, тази кауза се поддържа от нагли и безотговорни хора, които така и не благоволиха да кажат една дума за причините, довели до смъртта на едно бебе. Не да поемат вина, а просто да направят едно кратко изявление. И това са хора, които са убедили една колебаеща се жена да роди вкъщи и са и давали съвети 7 (!) часа по скайп и във форум. Хора, които веднага затвориха този форум от страх и сега се крият по ъглите, а в публичните си изяви "не поемат отговорност" и се хилят, все едно една тяхна подопечна не е загубила бебе преди две седмици.

Влязох тук без мнение, ще изляза с определено и твърдо мнение. Искам да изчакам и предаването на Марта. Надявам се тя да зададе малко повече въпроси:

1. Кой точно "помага" на Цвети чрез Интернет?
2. Какво е мнението на този някой за причините, довели до смъртта на бебето?
3. Защо Родилница е затворен?
4. Активистите като Мег променили ли са позицията си, че домашното раждане не крие риск?

Това е.

Sick

# 400
сега почвам да го гледам
ама от коментираното от вас май картинката е ясна
то си беше ясно още преди де
 Sick

# 401
opic=583790.msg18725142#msg18725142 date=1305700167]
  Обаче,когато една жена ражда вкъщи и по непредвидени причини губи бебето си.....знаете какви обвинения й се хвърлят от масите.  Confused

Не са непредвидени, за съжаление.  Cry  Дълго преносване, едро бебе, почти гарантирано трудно раждане....жената е била информирана, добре информирана какво може да стане. Разбирам я, уважавам изобра й, до момента, в който е станало наистина МНОГО ОПАСНО, а тя е продължила да упорства в избора си. Това е, което не мога да разбера и което не ми дава мира в случая да приключа с темата за себе си. Защо???

# 402
http://atwins.wordpress.com/contac/

Списък на консултантите по градове
Гео Милев
Миглена Делчева – 0889 915 016

това същата дама ли е?  newsm78

# 403
А, каквото и да каже Мег оттук нататък, вече е трудно да заличи казаното, че не носи никаква отговорност. И никаква вина, съответно.  
И да, искам да видя журналистическия хъс, употребяван напоследък без задръжки срещу представителите на медицинското съсловие, искам да видя преките, грубите въпроси, искам да чуя обичайното им прекъсване и груба интерпретация на думите им в коренно обратна посока от първоначалния им смисъл. Едва тогава ще се убедя, че няма двоен аршин!

# 404
  • София
Дами, забравяте, че все пак прекъсването по желание на бременността е разрешено само до 12г.с. Т.е. законът се е погрижил майката да няма право да отнема живота на детето си след тези седмици. Независимо дали иска или не, т.е. вече нейното желание отстъпва пред правото на детето да бъде родено и да живее. Peace

Общи условия

Активация на акаунт