Раждане вкъщи 8

• 28 362
  • 855
  •   1
Отговори
# 630
Да, това ми е ясно. Това е асфикция, не е "давене в околоплодна течност", както генилната Григорова е казала. Това е прекратяване на достъпа на кислород по пъпната връв, поради причини свързани с нея, плацентата или майчиното кръвообращение, но в никой случай не е давене!

Нека да не се правим на по-лекари от лекарите и да не даваме такива квалификации.  Доста неща не са ни ясни.  

В случая нищо не е ясно. Никой не е излязъл да даде сведения зашо е починало това бебе, а и не е  длъжен, всъщност. Стана ми интересно това становище, просто.

# 631
Омръзна ми от глупостите ти. Пак.  hahaha

Кое представялва заплаха? Отчитане на незаконността на това, Григорова да викне медиите да им говори за личните данни на жената без рарешение?

След като обясни колко не разбира началничката на родилна зала в една от най-големите АГ болници в страната от медицински понятия, сега се изявяваш и като съдия и преценяваш кое е законно и кое не...

Край нямат талантите ти - подозирах го още като се обяви за комптетентна статистичка.

Защо не опиташ една по-реалистична оценка на способностите си?

# 632
[
В случая нищо не е ясно. Никой не е излязъл да даде сведения зашо е починало това бебе, а и не е  длъжен, всъщност. Стана ми интересно това становище, просто.

Разбирам, че ти е интересно, но не си лекар и само гадаеш.  Некоректно е да даваш епитети на лекари с толкова години стаж, при това вероятно за казус, с който са се сблъсквали не един или два пъти в практиката си.  

ПП - като казах, че много неща не са ни ясни, имах предвид много медицински неща, не конкретни факти за случая.

# 633
Омръзна ми от глупостите ти. Пак.  hahaha

Щеше да е смешно наистина, ако не беше тъжно.

# 634
Flip, и 100 пъти да го напишеш, като не искат да го прочетат, няма как да стане. Peace

persimon, имам един въпрос - лекар ли си, че така смело раздаваш диагнози?

Каква диагноза видя да съм раздала?  newsm78

Виждам да е сложена една диагноза, която не е съшествуваща, доколкото ми е известно, затова опитах да ми каже някой къде греша, защото не съм лекар. До тук всички ми показват, че такава диагноза не съществува наистина, но някои незнам защо се дразнят от този факт.

# 635
[
В случая нищо не е ясно. Никой не е излязъл да даде сведения зашо е починало това бебе, а и не е  длъжен, всъщност. Стана ми интересно това становище, просто.

Разбирам, че ти е интересно, но не си лекар и само гадаеш.  Некоректно е да даваш епитети на лекари с толкова години стаж, при това вероятно за казус, с който са се сблъсквали не един или два пъти в практиката си.  

Ми аз с това започнах-може  да греша. Моля обяснете ми какво е това чудо, давене в околоплодна течност. Никой не ми показа и аз не намерих такова нещо, даже напротив, намерих информация, че това не е възможно и че е нормално явление.

А да ти кажа...за голямо мое съжаление на много малко лекари имам вяра, и Григорова не е от тях.  Не че съм я изпитвала по медицина, но просто целия и маниер и отношение ми стигат. Знам, че има жени които са доволни от нея и се радвам искрено за тях, но аз лично чукам на дърво да не опра до нея никога в живота си. Или след него. Laughing

# 636
На кой данъкоплатец? Сега ще излезе, че желаещите да раждаме по домовете си и данъци не плащаме...  Laughing  Да вземем да калкулираме кой кого здравни осигуровки е платил и как ги е ползвал, м? Щото да не излезе, че моите здравни осигуровки не ги ползвам аз, а когато ми потрябват, пак нямам право да ги ползвам, защото на теб това не ти изнася? Пък да кажеш, че ще родя 5 деца и едвам ще ми смогне НЗОК да ми плаща домашните раждания...   Laughing  Толкова пари източиха и/или хвърлиха на вятъра за глупости, че едва ли имат брой и чет, но да се ползват при домашни раждания - и дума да не става...

Кажи го на хората, които не смогват да си плащат животоспасяващите лекарства. Кажи го и на майките им. Не на мен.

Здравната каса покрива раждане в болнично заведение.

Ама ти не си раждала нито вкъщи, нито в болница. Какво плямпаш изобщо, при положение, че идея нямаш какво е да имаш дете.

Калкулирай каквото искаш. С калкулатор деца не се раждат. Но пък явно с калкулатор раздаваш диагнози.  Sick

# 637
  • София
О, днес видях черно на бяло и вие колко се "гениални"... Повръща ми се от вас! Изнесените ви форумски акушерствания са мноооооооого полезни за всяка раждаща!
Shocked
Страх ме е да те питам какво имаш предвид....

И тях ги е страх! Тълкуват го като "лични данни" и настояват да не се обсъжда, защото потърпевшата не желае... Това наред със заплахите. Правете си изводите! Странно, до този инцидент се хвалеха където видят камера, разказваха си "личните данни" с най-големите подробности, но мисля, че в момента са паникьосани от евентуалната възможност за съдебна отговорност, та хармонията им се е разбила на дребни парчета....

Флип, нали си юрист? Кажи, моля те, обсъждането на форумски истории подсъдно ли е?

# 638
  • София
Да бе, подсъдно е. В затвора отиваме аз, ти, дядото, бабата, кучето, котката, мишката, че накрая и ряпата.

# 639
  • София
Да бе, подсъдно е. В затвора отиваме аз, ти, дядото, бабата, кучето, котката, мишката, че накрая и ряпата.

Joy

Бе, сетихме се и ние, че това са холивудски трикове на адвокатчето, ама хубаво е да се пита...  Wink

Предаването на Марта е за 23.05. Wink

# 640
На кой данъкоплатец? Сега ще излезе, че желаещите да раждаме по домовете си и данъци не плащаме...  Laughing  Да вземем да калкулираме кой кого здравни осигуровки е платил и как ги е ползвал, м? Щото да не излезе, че моите здравни осигуровки не ги ползвам аз, а когато ми потрябват, пак нямам право да ги ползвам, защото на теб това не ти изнася? Пък да кажеш, че ще родя 5 деца и едвам ще ми смогне НЗОК да ми плаща домашните раждания...   Laughing  Толкова пари източиха и/или хвърлиха на вятъра за глупости, че едва ли имат брой и чет, но да се ползват при домашни раждания - и дума да не става...

Кажи го на хората, които не смогват да си плащат животоспасяващите лекарства. Кажи го и на майките им. Не на мен.

Здравната каса покрива раждане в болнично заведение.

Ама ти не си раждала нито вкъщи, нито в болница. Какво плямпаш изобщо, при положение, че идея нямаш какво е да имаш дете.

Калкулирай каквото искаш. С калкулатор деца не се раждат. Но пък явно с калкулатор раздаваш диагнози.  Sick

Ъ!?  newsm78  Това вкъщи 3-годишното, дето подтичва около мене, куче ли е?  Thinking 

ЗК покривала раждането в болнични условия - брей каква мисъл, какво нещо...  Crazy  А ако се окаже, че домашното раждане е по-евтино от болничното, тогава кво? Нека калкулираме, що не? Значи казваш, щом ЗК отпуска 400 лв, за да родя в болница, не може да отпусне 400 лв., за да родя у дома си, тъй ли!?   Laughing  Никакъв Министър на финансите не става от тебе, да знаеш...   Mr. Green

# 641
Ъ!?  newsm78  Това вкъщи 3-годишното, дето подтичва около мене, куче ли е?  Thinking 

ЗК покривала раждането в болнични условия - брей каква мисъл, какво нещо...  Crazy  А ако се окаже, че домашното раждане е по-евтино от болничното, тогава кво? Нека калкулираме, що не? Значи казваш, щом ЗК отпуска 400 лв, за да родя в болница, не може да отпусне 400 лв., за да родя у дома си, тъй ли!?   Laughing  Никакъв Министър на финансите не става от тебе, да знаеш...   Mr. Green

Извинявам се. Обърках се и нямах предвид теб. Съжалявам.

Не съм финансист, затова оставих калкулациите на теб.  Mr. Green

Една акушерка в предродилна и родилна зала няма да следи само и единствено теб така, както ако би те следила при домашно раждане. В болницата, тя ще полага грижи за още 20 жени. Не разбирам от финанси, но вероятно заплатата ѝ се формира от това, което клиничната пътека отпуска за раждане в болница. % от 20х400. Кой ще ѝ плати да ти пее мантри у вас?

# 642
  • София
stelt77, ако убедиш законодателят, че държавата е длъжна ти осигури басейн с делфини, нямам против - гледам време и енергиен ресурс не ти липсват!

Аз като по-проста бих се фокусирала върху промяната в системата, но ако е възможно без жертвите! Или поне онези, които могат да се избегнат.

# 643
Стелт,всеки има право да избере къде,как и с кого да ражда-независмо дали е законно или не,писано ли е някъде или не.Но тази демокрация не трябвa да да се превръща в свободия.Т.е. имаш си право,имаш и задължение, и то е след като си избралa каквото и да е, да направиш всичко възможно да го доведеш до успешен край.Наясно съм,че това е заложено във всяка жена,наясно съм обаче и че не всяка го може,независимо от обстоятелствата -та става дума за отговорността,която поемаме със свободния си избор.
Домашното не е по-евтино,защото не всяка акушерка го извършва,а трябва и обучение, и опреснителни курсове да се следят новостите в модата LaughingОстаналото отдавна е написано.

# 644
  • София
 Rolling Eyes
Лъжи, лъжи, лъжи.
Ако толкова много си седите зад думите и действията - излезте на светло.
Застанете зад никовете си, зад постингите си, зад скайп-имената си. Но нещо не ви стиска, нали?
И за това сега всяко мнение в Родилница е "лични данни" и "недостоверен източник".
Но починалото бебе е съвсем достоверно, уви. Confused

Общи условия

Активация на акаунт