Отговори
# 270
Хей, момичета - кокичета, я да сменим темата вече. Няма да мислим за проблеми и увреждания!!! ЗАБРАНЕНО Е!  alert alert alert

Аз съм решила живот и здраве като стана 12 г.с. да отида и да си закупя един брой бебешка дрешка и да си я гушкам като съм си у дома. Лелееее, само като ги видя тези бебешошки истории и рева като малко дете  Mr. Green

# 271
Не, не е така. Скринингите нито са задължителни, нито пък се покриват от ЗК. В заблуждение са всички, които си мислят, че може да се разчита единствено на ЗК и здравеопазването в България и че някой изобщо мисли за вашето здраве. И феталната морфология и БХС са ПО ЖЕЛАНИЕ. Не ги правете, като не ви се дават пари. Само че аз познавам акушерка по образование и професия, втора бременност, и не си ги прави. Роди бебе със синдром на Едуардс. Може би за негово добро - почина. Рискувайте щом ви се рискува, обаче.
Аз първата бременност си направих всички, ама всички възможни изследвания. 3 пъти правих и ФМ, скрининги, нон-стоп ехограф и т.н. Родих дете с генетичен проблем. Не успяха да го хванат докторите. Така, че с тия скрининги гледат само за няколко основни и популярни генетични. А след като изчетох бая инфо след това - се оказа че има към 400 познати на медицината генетични заболчвания, които не се изследват. Та и да се изследваш пак няма гаранция.
Въпросът е да мислим позитивно. Някои неща са...късмет

# 272
момичета аз си мисля  че коремчетата все още не може да са се подули от бебчетата , щото те миличките са едва по 2-3 см  Grinning най -вероятно от някви газове или знам ли и аз......... моето коремче много фрапиращо се подува вечер и мене също всичко ме дразни , разни пижами с ластик по кръста са ми кошмар просто..... или чорапогащник ужасия ...... чакам вече да се стопли да ги махам тия чорапогащи че едвам изтърпявам  Close

# 273
момичета, четох, четох , ама нещо не ме свърта вече ....... не искам да засегна никого, но това
Абсолютно съм съгласна с теб за нашите медици

# 274
Гала, кога трябва да го правиш това изследване?
Момичета и на мен ми личи вече и не мога да нося дънки изобщо и трябва да ходя вече да си купувам дрешки за бременни. Имам някои летни рокли, които стават ама още е хладно и не е за тях.[/b][/i]
Хорионбиопсията между 10 и 12седмица.

# 275
Между другото Ивка е дъщеря ми, а аз съм Жулиета. Така е Mimci, но няма нужда да се обвиняваме за нищо. И аз минах по тоя път и е много тежко, въпреки че нашето бебе не беше родено още и ние се обвинявахме много. Аз не съм против всички допълнителни изследвания и  ехографи, но всичко трябва да е в рамките на нормалното и не трябва да се изнудват бъдещите родители, защото не всички могат да си го позволят, а и всички знаем че същинските разходи идват след като се роди детенцето. И все пак не на последно място това е въпрос на личен избор.  Аз ще ги правя поне първите 2 ФМ, но за БХС съм твърдо решена да не правя, защото е много вероятно само да ми изкарат акъла с резултатите и то без нужда. Имам си 2-ма прекрасни лекари, които ми следят състоянието, защото за сега бременността ми не минава леко и се надявам да изкараме докрая без много перипетии, защото бебето е много желано и чакано.
Пожелавам на всички само поводи за усмивки и да си гушкате здрави и пухкави бебчета през декември.  

# 276
Момичета и на мен ми личи вече и не мога да нося дънки изобщо и трябва да ходя вече да си купувам дрешки за бременни. Имам някои летни рокли, които стават ама още е хладно и не е за тях.[/b][/i]

Още малко остава. Като гледам ти си почти в 9 г.с. вече. Наистина съм с теб и се моля всичко да ОК! И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ ПЪТ, ЩЕ ВИДИШ!  smile3525

# 277

Още малко остава. Като гледам ти си почти в 9 г.с. вече. Наистина съм с теб и се моля всичко да ОК! И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ ПЪТ, ЩЕ ВИДИШ!  smile3525
Всички ще стискаме палчета за теб и всичко да е нормално, и наистина ще бъде. УСПЕХ!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 278
Ехооо, влизам да кажа добро утро, пък то спорове виждам  newsm09

Спокойно бе деца newsm03

честито на Шадоус Simple Smile  bouquet

И аз се възмутих когато разбрах, че тука едва ли не никакви изследвания не ти правят, но в крайна сметка, това си е стрес за организма, да не говорим, че при нас в БГ има доктори, които наистина злоупотребяват.
Моето лично мнение по въпроса с докторите е, че ако разберат че си болен от рак или си бременна виждат в теб един портфейл, повечето.

Единствените доктори, на които ще съм благодарна през живота си, защото го спасиха доброволно, без пари, без намеци и без меркантилни набези, са д-р Любомир и Богомил Бойчеви, както и целият им екип от анестезиолози, сестри и даже санитарки в Тутраканската болница.
Това са хората, които ще помня как ме успокояваха, че и аз някой ден ще стана мама, които се шегуваха, за да ме разсмеят, въпреки натоварените си графици, анестезиолозите, които бдяха над мен, защото аз си мислех, че няма да се събудя никога и даже си бях взела сбогом с всичките близки приятели...сестрите или санитарките, които ме подмиваха, без да са груби и които ми помагаха да стана, върху които повръщах след упойката и т.н. Никой не ми каза една дума напреки, никой. А и те не вземат повече от другите в държавните болници...
Така, че има ги и свестните хора, които имат своето призвание и все пак дават някаква надежда, сред останалата паплач.

Спокойно дами, всичко с нашите бебета трябва да е наред Simple Smile Всичко е съдба, престанете да се вторачвате и да търсите под вола теле...
Аз дори не знам сега като се прибера при кого ще отида на преглед  smile3502 Ще се обадя в Тутракан, но там ми е ясно, че няма да ме огрее скоро..и пак не се шашкам Simple Smile

Днес съм малко по - добре, чакам след обяд най-после да дойде майстор да оправи пералнята, че вече не мога нищо да понасям, нямаме дрехи с милото ичаршафи вече чисти Sick  smile3514 smile3514

И нямам търпение да ми купи билет и да се прибера поне за известно време, пък после ще видим Simple Smile

# 279
  • София
Здравейте мили мами! Чета ви още от най-първата тема, която vilconi създаде. Двете с нея бяхме част от отбора на декемврийските мами 2010, но за съжаление по различни причини не стигнахме до финала...На мен ми се наложи да направя аборт в 20 г.с. именно след посещение при Марков на втората ФМ. Никой не ме беше задължил да ходя, направих го по собствено жвлание и въпреки кошмарът, който аз и приятелят ми изживяхме, се радвам че стана така, защото не ми се мисли какво щеше да е, ако не бях отишла и бях родила през декември...Затова ще си ходя и на трите ФМ, въпреки че вътрешно знам, че този път всичко ще е наред. Това, което аз знам е, че двамата Маркови /те са братя/ са най-добрите в България по отношение на ФМ, Петър Марков прави ранната, а Димитър Марков другите две. Лошото е, че наистина часовете са заети два месеца напред и въпреки, че се обадих преди десетина дни, успях  да си запиша час при Павлова, за която също знам добри отзиви.
За мен тази бременност е трета /след въпросния аборт имах и още един в 7-ма седмица/ и терминът ми е 25.12. Бременността си ще следя във Вита при д-р Илиева, която е най-милата и внимателна от всички лекари, с които съм се сблъсквала досега.
Надявам се да ме приемете в отбора и заедно да се радваме да растящите тумбачета!

# 280
 newsm51 newsm53 Добре дошла и късмет този път , както казва мама : Стискай здраво кълки  smile3503

# 281
  • София
Благодаря ти, vagabond, на теб стискам палци най-сетне да спре да ти е лошо и да лепнеш една голяма усмивка!  smile3521

# 282
Здравейте мили мами! Чета ви още от най-първата тема, която vilconi създаде.
Бременността си ще следя във Вита при д-р Илиева, която е най-милата и внимателна от всички лекари, с които съм се сблъсквала досега.
Надявам се да ме приемете в отбора и заедно да се радваме да растящите тумбачета!

Считай се за приета! Добре си ни дошла! Имаш прекрасен термин, а на него (или около него) ЩЕ ИМАШ ПРЕКРАСНО БЕБЧЕ, което ще гушкаш и обичаш ужаааасно много!  Peace

# 283

Всички ще стискаме палчета за теб и всичко да е нормално, и наистина ще бъде. УСПЕХ!!!  bouquet  bouquet  bouquet
ДА,всички сме с теб!!Всичко ще е повече от добре1 Hug Hug Hug Hug

# 284

welcome welcome welcome Добре дошла и лека и безпроблемна бременност и здраво и пухкаво бебче на финала, заедно със всички нас.   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт