На море в Гърция 2014

• 72 576
  • 737
  •   1
Отговори

Кратък гръцки речник

Обща информация за пътувания в Гърция
Общообразователен сайт на Гръцката туристическа организация
Greeka.com, с нов, по-добър интерфейс
Любимият ми сайт за Гърция - на Мат Барет
Британски, с полезна информация
И един от портфолиото на NY Times

Български сайт за резервации в Северна Гърция
И още един на български
Къмпинги в Гърция
Още къмпинги и И един за цяла Европа
Къмпинги в Гърция - на български
Кавала и околности
Район Ксанти - разкошни плажове, малко туризъм

Халкидически полуостров
Обща информация и настаняване,
още настаняване,
още
и ощe едно
Районът на Никити - хотели и плажове
За любителите на Ситония
Плажовете на Халкидики - по райони и азбучен ред
Халкидики с деца - развлечения, детски клубове, педиатри и т.н.
Вурвуру - много нагледна карта с къщи, вили, студиа и плажове
Наемане на лодка във Вурвуру
Организирани улични пазари в Халкидики
Обществен транспорт в Халкидики - автобуси

Някои близки и по-далечни острови и не-острови
Северноегейски острови
Тасос
Амулиани
Български фенсайт за Лимнос
Самотраки

Споради
Скиатос
Скопелос
Скирос

Евия, Северна Евия
полуостров Пелион

Йонийско крайбрежие
Кефалония
Корфу
Български портал за Закинтос и за Корфу
Парга и околности
Област Епир (Парга, Превеза, Теспротия, Йоанина) - настаняване
Пакси и Антипакси

Цикладски острови
Парос и Андипарос
Сирос
Санторини
Сифнос
Наксос

Додеканези
Родос, и по-накратко другите Додеканези
Кос
Сими

По пътя
Разписания на фериботите
И още един сайт с разписания
Прогноза за времето в Гърция
Прогноза не само за времето, но и за температура на водата
Сайт с газостанциите в Гърция
Летище Атина, връзки с града и пристанище Пирея
Пътят през Златоград, описание и снимки
Магистрални такси
Глоби за пътни нарушения
Полезен сайт на ЕС за пътуване в Европа

Някои банкови преводи до Гърция (информацията не е пълна и е от 2012 г., винаги проверявайте и за други възможности)
Асет банк - 5 евро за клиенти на банката, източник
ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник
Емпорики банк - 3-4 лв. и за външни клиенти, към сметка в Емпорики, източник
Пиреус банк - откриване на сметка 2 лв., превод 10 евро към същата банка,източник
Dbank (бивша Демирбанк) - около 5 евро за клиенти на банката, източник
Условия на Уестърн Юниън

Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.
5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква.

Старите теми: На море в Гърция 2013 – XII, На море... 2013–XI, 2013-X, 2013-IX, VIII, VII, VI, V, IV, III, II, 2013 - I; На море в Гърция - 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Здравейте на всички.
Искам да помоля за съвет, къде би било удачно да заведа моите 2 хубавици (жена ми и малката, която ще е на 7-8 месеца) на море в Гърция 2014 г.
Може би ще има предложения на база изтеклата вече 2013 г. , като аз съм се насочил към All Inclusive, който да бъде последната седмица на август или първата на септември. Идеята на Allin-a e, за да избегнем търсенето на място за хранен и тази грижа да отпадне. Най-вероятно ще вземем и тъщата, така че може би ще сме 3-ма възрастни с малко дете.
Ще съм благодарен, ако споделите мнението си.
Поздрави на всички мами. Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 17:30 от Tatti

# 1
  • В полите на Пирин планина
All inclusive по мое виждане не е особено разпространен в Гърция / повечето хотели предлагат HВ, т.е. закуска+вечеря / и освен това е необосновано скъп за качеството си.
Лично аз и моето семейство предпочитаме студио или апартамент с кухненски бокс и сами си приготвяме храната, но то е въпрос на нагласа  Grinning

Но ще ми бъде много интересно да следя темата  Peace

# 2
  • Sofia
Най-добре е да попитате в тази тема - момичетата са доста запознати с Гърция и възможностите за почивка там  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748682.0

# 3
All inclusive по мое виждане не е особено разпространен в Гърция / повечето хотели предлагат HВ, т.е. закуска+вечеря / и освен това е необосновано скъп за качеството си.
Лично аз и моето семейство предпочитаме студио или апартамент с кухненски бокс и сами си приготвяме храната, но то е въпрос на нагласа  Grinning

Но ще ми бъде много интересно да следя темата  Peace

Що за почивка ще е това, ако трябва да готвя и да мия чинии? Simple Smile
Искам наистина да си почина поне от ежедневните кухненски задължения, ако не друго.
За това се чудя, дали някой не е бил на хубаво място, което да препоръча. Ние ходухме миналата година на Олипийската ривиера, в хотел Allin и беше съвсем прилично, както от гледна точка храна, така и от локация, забавления, плаж, зеленина и т.н. Селцето се казваше Лептокаря. Сега просто искам да бъде на ново и различно място. Simple Smile

# 4
Stanislav, гърците по мое мнение, за разлика от турците, например, не обичат много-много да предлагат all inclusive. Разсъждавайки веднъж с мъжа ми, стигнахме до извода, че най-вероятно го правят, за да има хляб за всички, а не само за големите хотели. Тази теза ми беше потвръдена след това от познати гърци. Simple Smile)) Търси висока категория - 4 или 5 звезди направо. Съмнявам се иначе да намериш.

# 5
Ето и едно мнение от мен. След няколко прекарани почивки ОИ в Турция пробвахме квартири и малки хотелчета в Гърция. Като изключим липсата на водни пързалки и басейни които и без друго не харесвам, всичко останало е по-добре. Колкото до изхранването досега не сме имали проблеми. Винаги е имало няколко кръчмички около хотела и на плажа, така че не се е налагало да търсим такива. Отгоре на всичко има сервитьори които ти сервират и не се налага да разнасяш тежки чинии насам натам. Не обикаляш да си търсиш маса и да се чудиш как да си я пазиш за да не се настанят други докато обикаляш с детето в едната ръка и чинията в друга. Ако си намерите и къща с двор какво по-добро? Децата не се губят в огромния хотел, те са на двора. Пълна свобода. Плажове бол и морето чисто с рибки и разни други животинки. В Турция морето е направо мътно у нас е почисти а се води, че е мръсно. Така че ако си търсите AI вижте в Интернет дали има ресторант наблизо и всичко е готово.Слагам и едно предложение. http://www.panoramio.com/photo/37401828 . Малко кварталче, страхотен плажа  на 20 м., две кръчми на 10 и 30 м. магазин почти денонощен на 30 м. Това си е Гръцки AI. И още едно http://www.panoramio.com/photo/59876737 .Тук всичко е още по-близо. А и да добавя почти навсякъде се предлага доставка на храна до стаята. Безплатен рум сервиз.

# 6
Здравейте! Записвам се да следя темата.
Stanislav, ето едно предложение за Вас - http://www.oceaniaclub.gr/. Почивахме тук през първата седмица на септември 2013г. Хареса ни. Имаше много семейства с малки деца. Вечер беше тихо и спокойно. За бебчетата и малките деца имаше детска кухня, но щом детето Ви ще е на 7-8 месеца тогава, ще е в периода на захранване и най-вероятно за нея ще си носите пюрета и каши от вкъщи.

Хубав ден на всички!

# 7
  • София
Stanislav Никой не казва, че трябва да не отидете на  All inclusive. Изказват се просто мнения.
Гърция като всяка друга страна предлага всичко, зависи кой какво иска и колко дава !!!
Това което търсиш го има в изобилие. Да случва се някъде храната да не е на ниво, но това може да се случи във всяка една страна в света. Не мога да се съглася, че гърците в таверните ни готвят да си изядем пръстите, а в същия момент във всички хотели отбиват номера. Не, не е така...Но пак казвам, има и такива, които го правят. Но, когато си ходил в десетки хотели, мнението ти е съвсем друго.
Ще кажа, че ние също не ходим на All inclusive, не защото е лош, а защото много се яде...
При положение, че трябва да отидете 3+1 много отежнява положението, финансово. Ако желаете  All inclusive, хотелите са от друга класа. Ако бяхте с две деца, варианти има, но тъщата вдига цената! Ако това не те притеснява могат да се предложат хотели, но на цена в хубавите, значително над 100 евро на вечер.

# 8
  • Варна
Опита показва , че ОИ да е добър обикновенно е около 40-60 - 80 евро на ден/човек.В същото време нощувка , ВВ , или НВ на съвсем добро ниво може да се намери за 30 , 20 или дори 10 евро/ден/човек.Така може да се свали общо цената на почивката.Затова и твърде много хора предпочитат да разделят спането и храненето.Това сме правили и в Турция , въпрос на гледна точка.

# 9
Здравейте! Записвам се да следя темата.
Stanislav, ето едно предложение за Вас - http://www.oceaniaclub.gr/. Почивахме тук през първата седмица на септември 2013г. Хареса ни. Имаше много семейства с малки деца. Вечер беше тихо и спокойно. За бебчетата и малките деца имаше детска кухня, но щом детето Ви ще е на 7-8 месеца тогава, ще е в периода на захранване и най-вероятно за нея ще си носите пюрета и каши от вкъщи.

Хубав ден на всички!

Океания клуб! Страхотен. Били сме там 5 пъти все около Велик ден. Тази година май месец пак ще сме там. Страхотен хотел. Ще се чувствате страхотно, ако се спрете на него. Това за мен е почивка. От всичко по много. Без висене на печката. Всичко е на една ръка разстояние.

# 10
Да знаете, че това не е темата за 2014-а година Simple Smile ще има след малко нова, с информация и всички салтанати, потребителят Станислав просто е дублирал заглавията.

# 11
Все тая от кой е. И тук можеш да сложиш всичко, потребителят просто е продължил в нова защото старата е сигнала до 53 стр. и явно са я заключили. Не всеки може да е толкова добър колкото си ти в откриването на теми. Не се засягай едва ли е искал да ти отнеме функциите. Ако пуснеш нова тема ще стане пълна мазаница. И как ща се казва "На море в Гърция 2014 истинската" ?

# 12
  • welcome to the Jungle
Сиси 73, Параход от много време се грижи да синтезира информация, да обработва и публикува много ценни съвети и факти за всички желаещи да почиват из древна Елада. Нека си свърши прекрасната работа, а по-скоро ти си избери коя тема да четеш  Heart Eyes. Недей така с лека ръка да отписваш дългогодишен труд на един човек, който го е направил единствено в полза на знайни и незнайни читатели на този форум.

# 13
  • у дома
Параход, благодаря за оформлението   bouquet! Не знам дали е "все тая" кой ще пусне новата тема, но със сигурност едва след появата ти тук, в новата тема, тя придоби обичайния си уютен, гръцки вид  Hug. Уверявам те, че всички, които надничаме ежедневно в "гръцката" тема ценим много високо усилията ти  PeaceА колкото до това дали е лесно намирането на определена информация в многобройните теми, ще кажа само,че преди да посетим за пръв път Гърция, изчетох всички теми до момента /не бяха толкова много, разбира се/ - и да, отне ми време, но пък научих всичко, което ми трябваше към момента. Във форума има няколко момичета, които дават изключително ценна информация на база преживяното там и не е никак губене на време да се изчете всичко. А първа страница е толкова изчерпателна, че винаги можем да се ориентраме и след това да зададем конкретни въпроси. Още веднъж - благодаря на Параход и на всички останали момичета, които отделят от времето си, за да улеснят много други от нас в избора на почивката си!

# 14
  • София
Искам си Параход!
Не искам да засегна никого, но тя е двигателят, ако щете - душата на гръцките теми. При цялото ми уважение към потребителя Станислав, но Параход влага толкова много, години вече, във всяка една тема..да не говорим на колко хора е помогнала с инфо и съвети  Peace

Влязох тук и се ошашках като видях, че темата не е нейна.. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт