Отговори
# 390
Етии, здравей,
искам да те попитам колко време преди това си записа час за БХС в майчин дом.
И какво трябва да носиш при тях?
Благодаря предварително!
  bouquet

# 391
  • София
Етии, здравей,
искам да те попитам колко време преди това си записа час за БХС в майчин дом.
И какво трябва да носиш при тях?
Благодаря предварително!
  bouquet

Без предварително записан час отидох.
 Първо отидох при гинеколожката, която ми следи бременността, тя ме гледа на ултразвук, даде ми данните за бебето - дължина, гест.седмица, май мери и главичката. До три дни след това изследване трябва да отидеш в Майчин дом, на 14 етаж. Носиш данните за бебето или снимката / каквото ти е дал личния гинеколог/. Там ти вземат кръв.
Ако не си си направила предварително ехографското изследване, можеш да го направиш и в Майчин дом, срещу 30 лв.

# 392
Етти и аз искам да питам  ехографа не го ли направиха и него в Майчин дом ?
че аз разбрах , че отивам на място и ми правят ехограф  и ми взимат  кръв, и даже не било необходимо да се записва час предварително, което доста ме учуди..........

# 393
сори ти си го отговорила вече  Laughing
мерсиии

# 394
  • София
tani4ka111 , докато съм писала, си ме питала:)

Може и ехограф в Майчин дом, но аз предпочетох този вариант с личната, защото си я чувствам близка и мога да й задавам всякакви безумни въпроси и да си гледам бебето колкото си искам:)

# 395
newsm10 Точно! Хубаво щеше да бъде мамите да имат право на избор, нормална родилна обстановка, уважение, нормално отношение от страна на медицинските лица,...за да не се захващат с недообмислени застрашаващи животи начинания.
Абсолютно подкрепям

# 396
И не стига това, ами тaка ми се спи, че в момента съм способна да заспя пред компютъра! Вчера докато колежката беше излязла за малко от стаята, съм заспала! Ама сън ви казвам! Вие как сте в това отношение?
аз си задремвам пред компа в работа, направо ми е неудобно. На съвещанията пак задремвам. Навсякуде мога да заспя:) А и работя само с мъже в стаята, кой знае за каква скатавка ме мислят.

# 397
От един месец насам въобще не мога да пия кафе. Взимам си всяка сутрин , за да ме държи будна. Глътвам една глътка и до там... в края на деня хвърлям пълна чаша. А преди пиех по 2-3кафета на ден.
Онзи ден се събудих в 4 през нощта и не можах да заспя до 6 - ужаснооо.

# 398
Здрастиииии  Whistling
Какаво става с вас бре моми?!  Rolling Eyes
Аз продължавам да си лежа без пералня  #Cussing out трета седмица  #Cussing out Не ме питайте какво ми е, идва ми да убия някого. Вчера уж щеше да идва тоз майстор, после се отложи за днес, днес сигурно за утре... Писна ми бе!!! Искам чисти дрехи!!!

Вчера цял ден не съм повръщала и в момента, в който милото се върна от работа и аз реших да се преместя да спя при него и докато легна на леглото и бях готова, тичайки по стълбите надолу..
а пък два дена спахме отделно, защото той много хърка Close Ужас!! Снощи обаче не е, явно от по-високата възглавница.

И така, закусих аз, ама пак имам позиви...

Туй от мен..

П.П. Кафета и цигари спрях по желаниение на бебето преди месец и половина. Нито ми липсват, нито се сещам, а ако сетя ми се повдига. Страхотно!!Особено за цигарите  Laughing

# 399
Абe, момичета, за всичките тези безумни изследвания докторите ли ви пращат или вие сте чели разни неща и се записвате сами да ходите?
Аз съм на 25г. здрава права жена и мисля че изобщо няма да имам проблеми с бебето. При първата бременност (тогава бях на 20) също не съм правила никакви изследвания и бебето се роди нормално и здраво. Та сега си мисля е тези изследвания или трябва да имам проблем и доктора да ми ги назначи или не знам какво трябва да се случи за да ги направя...... те са толкова скъпи, а бебешките дрешки и принадлежности които ще ми трябват и те са с пари....
Пък смятам че не е необходимо да се стресирам (организма психиката) допълнително.
Мисля че всички имат нужда от повече положителни мисли и емоции, а не само от страхове е ще се роди бебе с увреждане. Затова ходим на лекар ако има опасност от увреждане доктора да го мисли и да изписва изследвания.

Много се отплеснах, за което се извинявам. знам че има майки които имат основателни причини да се изследват, но е доста стряскащо за другите които не са чували или за първи път бременеят само да се психират.
САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ

# 400
  • София
Sophi_Fote, лесно ти е на тебе. Бог те е поживил с лека бременност и безпроблемно забременяване. Бог дал, Бог взел Simple Smile. Е, аз например съм от тия дето са минали първо през операцийки и всякакви вагинални и маточни бъркания преди да успея да забременея. Когато всичко става трудно, човек губи вярата в себе си. От там съм готова да платя и да се подложа на всяко изследване, за което чуя.

# 401
Аз на своя глава си правех първата бременност всички изследвания. Имах си някво усещане и притеснение. Сега определено нямам това притеснение. Макар че ми предстои хорионбиопсия. Не мисля да правя голяма част от другите изследвания. Но с хорионбиопсията обещаха , че освен за нашето си заболяване, ще ни изследват и за другите стандартни генетични. Та БХС-то направо си го пропускам. Мисля и една ФМ към 20седмица да направя. Даже не искам и всеки месец ехограф. Все си мисля , че има някво облъчване.

# 402
А и си мисля, че когато си на 25 нещата определено минават по-леко. Така че радвай се на спокойна бременност и пропускай стряскащите редове във форумите.

# 403
Sophi_Fote аз съм на 28  , моята бременност засега също преминава абсолютно безпроблемно , но лекарката ми препоръча да си направя БХС сега някъде и ФМ в 20 седмица... нямам идея що БХС-то, щото уж над 35 се препоръчва.....
а майка ми е акушерка , но тя е в Ямбол не е в София , и там момичетата под 35 въобще не ги карат да правят БХС, но си мисля , че щом тая която ме следи го е препоръчала ще го направя

# 404
Ето ме и мен, мили дами! Толкова хубав ми беше денят, но преди да започна да звъня на разни докита, за да питам дали са свободни да ме поемат за ЖК. До момента съм поддържала връзка само с лекарката, която ми установи бременността, но сега вече наближава време за ЖК. Та искам да питам някоя от Варненските мамчета за докита, които да са любезни, внимателни по време на прегледи и да си разбират от работата. Питам, защото от сутринта се натъквам на лекари, които дори не знам защо се наричат така. Например Терзиева от МЦ Младост ме хвърли в тъч с отвратително грубо отношение по телефона, а в МЦ Санита за Христова ми казаха, че тя си имала "особености" при воденето на ЖК, които не могат да ми обяснят по телефона и трябвало лично да отида там. От форумите разбрах, че искала 300 лв, нищо че си по ЗК  Shocked Ако някоя мама ходи при нея, моля да сподели, както и за ехографа й. Разбрах, че имала вагинален, само с него ли гледа?

Иначе за спането - и аз съм в групата на шаро. Много ми се спи, заспивам лесно, но през нощта се събуждам много.

За кафето и цигарите - кафе без кофеин, по едно сутрин само. Друго не мога да си помисля да пия, защото сърцето ми се разхлопва. Цигари - абсурд, разделих се с тях на 8 април и няма да ги докосна, докато не спра да късмя (а надявам се и после)

Пак прекалих с писането, но за сметка на това пък вчера бях по-пасивна.

Hug Hug Hug за всички вас!

Общи условия

Активация на акаунт