Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 201
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
Аз те разбирам и ти съчувствам, защото имам мезонет с такава тераса във Варна, само е на по-горен етаж, с гледка към морето и до тук спирам с прекрасното. Ако купиш големи градински мебели, после ще се чудиш като мен къде да ги прибираш. Вариантът ти е навес, аз съм мислила част от терасата да превърна в зимна градина, а другата да използвам само през лятото. Но така се случи, че съвсем малко живяхме в мезонета и се преместихме в къща.

# 451
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,записвам се да следя темата!  bouquet

# 452
  • До морето :)
Здравейте момичета. Нашата тераса е само плоча. От 2-3 години се каним да я правим, че си е опасно, а и да я ползваме. Тази година най-накрая се наканихме, та да видим каква ще я свършим. Имам едни идеи за барбекюта, ама ще видим.
Вие имате ли от онази прозрачни брезенти?

# 453
Записвам се и аз,защото ми харесва темата.
Момичета,чудя се какво да правя с моята тераса. Сега е открита и се налага всеки ден по няколко пъти да я почиствам,тъй като комшията отгоре хвърля само боклуци.Имам чувството,че си чисти прахосмукачката върху мен. Мислех да я остъкля,но тогава ще трябва да мия всеки ден прозорци,пак заради съседите. Изморих се вече да се боря с простотията им. Щом сложа прането на простора и те решават да тупат килими и пътеки,или да плюят семки. Вие,какво правите при такива съседи ? Освен да продам апартамента и да си купя къща.

# 454
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Здравейте. Също хвърлям по някое око към темата - много ми е приятна, макар че не зная как бих могла да бъда полезна и аз...

Момичета,чудя се какво да правя с моята тераса. Сега е открита и се налага всеки ден по няколко пъти да я почиствам,тъй като комшията отгоре хвърля само боклуци.Имам чувството,че си чисти прахосмукачката върху мен. Мислех да я остъкля,но тогава ще трябва да мия всеки ден прозорци,пак заради съседите. Изморих се вече да се боря с простотията им. Щом сложа прането на простора и те решават да тупат килими и пътеки,или да плюят семки. Вие,какво правите при такива съседи ? Освен да продам апартамента и да си купя къща.

Имам същият проблем, само че ние сме с балкон. За съжаление, при нас остъкляването в блока е забранено, т.е. ситуацията е по-тежка. Любопитно ми е, какво биха те посъветвали останалите, току-виж и мен ме огряло, но засега не виждам решение. Отдавна престанах да простирам на балкона, вкъщи едната стая постоянно е заета с пране, ужасно е неприятно. Имаме купени маса и столове за балкона, но не е възможно да се ползват, защото ми се случи докато седя там да ме полеят отгоре с мръсна вода, хвърчат цигари, станиоли или даже въглени от грил (горящи естествено)... Просто не знам какво да правим. Продажбата е идеален вариант, особено, ако ще можеш да си вземеш къща, в която да не бъдеш зависима от съседи. Опасявам се, че ние не бихме могли да продадем нашето жилище така изгодно, че да купим нещо хубаво, така че търпим.

# 455
Няма как да простирам в стаята,защото ми мухлясват стените от влагата и после трябва да пръскам срещу мухъла. Дебна ги съседите кога те ще перат,тъй като простора им е външен и в такъв случай няма как да тупат, и аз тогава си използвам терасата рационално.

# 456

От съседите и техните изпълнения не можеш да се отървеш. Освен, ако не си на последен етаж. Там само ти ще си тупаш килимите върху тях.

# 457
  • Русе, у дома
Това със съседите е на късмет - или имаш или нямаш добри съседи. А за изтупването от горе, трудно може да се превъзпитат, по-скоро трябва забрана, като в Германия - глоби, солени, за тези които дръзнат да си тупат боклуците върху другите...
За мой късмет съседа ни от горе е чужденец-французин. Майка ми обаче няма моя късмет, има съседка с котка, която не пуска прахосмукачка, а само тупа космите от горе. Добре, че имаме остъклена тераса, която майка ми използва за простиране...
Купих си семе - кълдъръмче, което мисля да засея в двете сандъчета на терасата, но май е рано още...

# 458
  • До морето :)
А точно с тези прозрачни брезенти за които питах - няма ли как да стане?
Ние мислим да сложим на нашата тераса, някак си да са на релси и при дъжд или гадно време да ги дърпаме. Иначе ще е отворено. Гледах ги в интернет, ама нещо много скъпи ми се видяха, ама те бяха някакви с машинки, глупости. А аз искам най-обикновени. Отгоре един перваз, отдолу - един и на тях закачен брезента, кой ще се хлъзга.

# 459
За първи път чувам за прозрачни брезенти? Покажете ни нещо подобно да добием представа. И ние се чудим какво да слагаме, но искаме да е нещо негоримо, че ни хвърлят цигари отгоре.

# 460
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
И аз искам да помоля за снимка на прозрачния брезент на релси. Предполагам обаче, че не подсигурява термоизолация през зимата, т.е. няма да мога да си държа цветята на балкон. Нали?

# 461
Панди -Лече може би има в предвид за ветроупорните тенти, но за цигарите няма да станат.
Не може ли да си сложите един навес? Може да пуснеш една снимка на терасата ти и тук да измислим нещо как да се предпазите от "МИЛИТЕ" съседи!

# 462
Ferda  писали сме по едно и също време,ако Лече има в предвид ветроупорните няма проблем да си държиш цветята на терасата,ако пък е и малко слънчева още по добре.

# 463
Един прост навес ще реши проблемите със съседите. Но по-добре да не е прозрачен, за да не се виждат мръсотиите, които хвърлят отгоре. Twisted Evil
Нещо от сорта -
Скрит текст:
Или -
Скрит текст:
Скрит текст:

# 464
  • София по рождение
Здравейте,
тази година и аз съм решила да обзавеждам тераса) Първото нещо което трябва да направя е тента, защото е много слънчева. Някакви препоръки? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт