Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 204
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
  • В полите на Пирин планина
И аз ползвам Кристалон жълт, зелен и син тази година взех червен на мястото на зеления и ще видим как ще са цветята. Simple Smile  Аз моите ги изнасям в края на април и началото на май защото при нас вечер все още е студено.

# 556
Кристалона попринцип е агро тор а не за цветя Simple Smile Ползва се за пъпеши, но повярвай всичко полудява от него. Два пъти съм купувала. Единия път от агро аптека а другият от Мистър Бриколаж. Ето така изглежда
http://www.strelitzia-bg.com/product/222/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%8 … 0%BB%D0%B5%D0%BD/
Но не прекалявайте с него, защото аз като видях как цветята растат почти на всяко поливане им слагах и се изтощиха яко. Слагала съм и на градински рози ефекта е уникален. Едвам ги спрях да цъфтят преди снега да падне Simple Smile

Благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet

# 557
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Кристалона попринцип е агро тор а не за цветя Simple Smile ...

Не съм съвсем съгласна, опаковките Кристалон са различни - предназначението е според вида на растенията и етапа на развитието им... Например:

Жълт/"Златен" - за всякакви растения
Светлозелен - за начален старт ("Универсална тор с микроелементи, подходяща за подхранване в началото на вегетатацията, както и през периода на активен растеж. Подпомага нарастването на зелена маса при стайните, балконови и външните градински растения. При нецъфтящите растения се ползва целогодишно.")
Червен - плод и цъфтеж (напр. не е подходящ за зимата, когато растенията трябва да си почиват;
"Универсална тор с микроелементи за подхранване в периода на цъфтежа и образуването на плод при стайните, балконови и други външни растения. Осигурява по-добро качество и оцветяване на плодовете и цветовете." Т.е. не е за зелени растение и палми)
Тъмнозелен - за декоративни дръвчета, храсти и рози (ползва се през периода на вегетация)
"Тревистозелен"  (не знам как да опиша цвета Simple Smile ) - за трева
Розов - за боровинки и рододендрони
Цикламов (1) - за мушката (т.е. балконови)
Цикламов (2) - за балконови растения
Тъмнолилав - за стайни растения
Червен (2) - за ягоди
Сив - за чушки и домати
Жълт - за есенна подготовка

Май това са всичките... Информацията ми е оттук:
http://www.kristalon.cz/produkty/
Тези видове в кутиите и аз съм ги виждала в Бриколаж.

Момичета, според вас рано ли е за палмата да я изнеса?

Хмм,...  Embarassed аз моите палми съм ги изнесла още преди 2 седмици, а живея на по-студен климат от българския. Ми,... нищо им няма, но те били някакъв сорт канадски палми (уж издържливи на студ). Стайните растения още не смея да изнеса, макар че жадувам затова - пълни са с мушички, а не искам да ги пръскам вкъщи...

Захир, много ти е хубава терасата с този покрив, много кокетно ще стане. Непременно споделяй снимки, моля!

# 558
здравейте  Hugмного хубави и приятни цветни тераси...може ли да споделите какви цветя са подходящи за изцяло южна тераса  Rolling Eyes Praynig благодаря предварително   bouquet

Аз гледам тагетис - много са свежички и устояват на жаркото слънце по цял ден Peace Цъфтят постоянно от края на май до средата на октомври и не изискват никакви грижи освен поливане.

# 559
Аз миналото лято на терасата (на почти целодневно слънце) гледах мушкато, калдъръмче и петунии.  Peace

# 560
  • София
здравейте  Hugмного хубави и приятни цветни тераси...може ли да споделите какви цветя са подходящи за изцяло южна тераса  Rolling Eyes Praynig благодаря предварително   bouquet

Аз гледам тагетис - много са свежички и устояват на жаркото слънце по цял ден Peace Цъфтят постоянно от края на май до средата на октомври и не изискват никакви грижи освен поливане.
foxy-the infant prodigy много благодаря  Hugна семена ли засаждаш тагетиса ...рано ли е в момента за засаждане  newsm78  bouquet

# 561
  • Пловдив
Момичета някой търсише такива саксии за тераса че в Икея били скъпи. Вчера в бриколаж видях тези и са на промоция има ги в каталога около 7 лв. Има различни големини

# 562
Имате чудни тераси - чета темата, но съм едва до 25 стр.
След около месец ще сме в нов дом и имам една открита тераса, обгърната с желязо (блока е панел) - не съм сигурно колко е широка и дали ще има място място с два стола с масичка, но много ми се иска да я пригодя за пролет-лято. Западна е.
Ще ми помогнете с много идеи, а аз се надявам да срещна тераса подобна на моята за да ми дойде музата за обзавеждането й.

Западна тераса е голям проблем.Имам такава. Обезателно трябва да помислиш за тента отпред или някаква козирка. Не ми стана ясно какво разбираш под открита тереса. Ако над нея няма "покрив" от друга тераса-още повече трябва да се помисли за засенчване. И за цветята е проблем западна тераса.  Каквото и да направиш обаче след обяд и надвечер не е комфортно да седнеш там.

# 563
Момичета някой търсише такива саксии за тераса че в Икея били скъпи. Вчера в бриколаж видях тези и са на промоция има ги в каталога около 7 лв. Има различни големини

A имат ли си  чиниики да не капе по комшиите по главите Laughing

# 564
  • Пловдив

Упс незнам Simple Smile Предполагам нямат хаха

# 565

Упс незнам Simple Smile Предполагам нямат хаха

Здравей, аз търсих, но това, което купих от ИКЕА е като сандъче, метално и червено. Тези много не ми харесват, но благодаря от сърце   bouquet

# 566
За запис:) Ние от година живеем в къща, но сме с малка веранда и много малко дворче. Градим огради и сега мечтая за пергола от тези на Коради, с подвижните тенти, но са много скъпи.. в предишните страници попаднах на техни снимки - една пергола започва от 10к нагоре.

В крайна сметка това искам:

http://www.houzz.com/photos/1852915/Pergotenda--Patio-awnings-wi … outdoor-products-

# 567

foxy-the infant prodigy много благодаря  Hugна семена ли засаждаш тагетиса ...рано ли е в момента за засаждане  newsm78  bouquet

Да, от семена засаждам (пробвала съм и двата метода - разхвърляне на семената по сандъчета и правене на разсад). При разхвърлянето на семената по сандъчетата има вероятност да станат много на гъсто и в последствие да трябва да скубеш, във варианта със разсада е малко по мърляво, но в сандъчетата стои по -подредено и подбираш еднакви по размер растения за пресаждане.

Не е рано за засаждане, идеално е в момента. Избери си ниски тагетиси (ако има няколко вида в магазина), т.к Erecta стават около 40 см и не са подходящи за балконските сандъчета. Peace

# 568
Може ли да се режат рози и разсаждат в саксии в този период на годината ? newsm78

# 569
  • Пловдив
Markrit Преди 2 седмици си отчекнах едни влечащи сложих ги в саксия и ги похлупих с пласмасови бутилки. Мисля че са хванали защото са зеленки и весели. Така че давай ти си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт