Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :)

• 155 197
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ето тема по въпроса. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388197.0
Нашата тераса е на ъгъл и е напълно отворена, всички ветрове си правят среща там. Много често съм си мислела за някакъв тип затваряне, но до сега не се решавам, все си мисля, че ще и отнема от очрованието... Лятото е ОК, прохладно е, много приятно. Ползваме я до към Октомври и от Април. През дъждовния сезон - Май така съм направила, че сгъвам и прибирам всичко най-отвътре точно за минута, когато започне да вали. Обичам си я и вече с нетърпение чакам да започнат вечерите ни на нея...

На 10 стр. от цитираната тема е моята тераса, преградена със системата " Слайдер". Не е евтино, но е хубаво - така си имам и зимна градина.

# 481
  • София
Ние имаме две тераси, едната е 50 квадрата и за нея обмисляме някакъв тип навес, но не сме решили какво точно още. Харесват ми тези от плат, но се притеснявам че ще са доста на брой и като започне да духа ще е трудно да ги сгъваме/ а си духа доста, миналото лято събори един чадър от Икеа, с бетонна основа/. Долната тераса е по-малка/ в мезонет сме/, и за нея сме замислили това сгъваемо стъкло. Много е красиво, не се иска разрешение за да го направиш и ако искаш може да си го събираш в единият край. Обаче е доста скъпо....

Не се изисква разрешение за поставяне на сгъваемото остъкляване - съобразено е със Закона за етажната собственост.
 Ние просто помолихме фирмата за отделен документ с подобен текст, че е така - по-скоро за пред лоши съседи  Wink

# 482
  • До морето :)
Точно тези ветроупорни завеси имам предвид. Ето в този сайт ми се видяха по-нормални цени, но пак не намирам това което ми се иска. Ще се разровя и назад в темите. Не държа да има някаква 100%  непропускливост при дъжд, просто да държи някакъв завет. Ако имаме гости - да излязат спокойно на терасата да изпушат по една цигара - хем на завет, хем с масичка, хем да се не задушат от дима.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 17:07 от Лече-Буболече

# 483
# 484
Страхотно е. Забележете, че всичко е направено от палети Laughing

# 485
Да,много е оригинално.Аз напоследък си падам по такива неща,които сам човек може да си направи

# 486
# 487
Момичета вие какви мебели купувате за терасите си? Ратанови,бамбукови,метални или?Скоро ще започнем ремонт на терасата и естествено и мебели ще купуваме и съм в голяма чуденка,какви да сложим?

# 488
  • софия
Моите са от изкуствен ратан, нищо им няма 5 години вече. Не ги прибирам и не ги завивам.

# 489
Мерси за отговора.   bouquet  bouquet
Аз точно такива искам,но се чудех дали трябва да ги прибирам зимата,че терасата не ни е остъклена.

# 490
  • софия
това, което си показала е естествен ратан и мисля, че не издържа непокрит

# 491
  • В полите на Пирин планина
На една от терасата си направих от европалета

а на другите тераси са пластмасови

Снимките са големи но не можах да ги намаля! Embarassed

# 492
Момичета вие какви мебели купувате за терасите си? Ратанови,бамбукови,метални или?Скоро ще започнем ремонт на терасата и естествено и мебели ще купуваме и съм в голяма чуденка,какви да сложим?
Меките мебели са от пластмасов ратан, а масите и столовете са от желязо.

# 493
Благодаря момичета.
Tan4eto_71 много ми хареса това от палетата.

# 494
  • В полите на Пирин планина
Благодаря момичета.
Tan4eto_71 много ми хареса това от палетата.

Исках такъв диван от ратан, но тъй като все не стигат парите реших да си направя нещо подобно и съм доволна много е удобен! Simple Smile
Сега мисля да си направя и за другата тераса нещо като това което ти си показала ,но и пластмасовата маса ще остане защото тази тераса е от към хола и лятото се храним предимно на нея!

Общи условия

Активация на акаунт