Кухните - 37 тема

• 113 975
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Цвета е сив, но разбирам какво искате да кажете. И аз обичам шарени и цветни неща, но те ще са по стените. Страх ме е че с цветна кухня и цветни стени ще прекаля и ще стане ...... #Crazy Все пак границата е тънка.

# 211
  • Варна
smarfieta, и ние сме намислили в такива цветове да ни е кухнята. Идеята и на декораторката ни беше да ползваме нещо тъмно за фон на моите шаренки и цветни нещица.
Аз приех присърце идеята защото ако са ми много цветни шкафовете не мога да "играя" с аксесоарите.
А така мога да си купя комплект едноцветни (синьо, розово, зелено, жълто и т.н. каквото ми душа иска) чаши, чинии, ваза, пепелник, кана като тези в Емир, например:
http://www.emir.bg/index.php#i119

и няма да седят натруфени. Като ми писне единия цвят, купувам комплект в друг, но без да се съобразявам дали ще ми ходи на шкафовете.

Ние като цяло в апартамента спазихме тъмна гама подове и стени, така че като си сложа сувенирчета, вазички, картини да изпъкват, отколкото да създават шум за окото.

# 212
Здравейте Simple Smile Извинявам се, че така нахлувам в темата, но започнахме ремонт и сега ми хрумна един много важен въпрос.
Кой ще монтира вградените фурна и керамичен плот - фирмата, която ще достави кухненското обзавеждане, или трябва да търся друг майстор? Или от магазина, от който купя уредите, ще ги монтират? Thinking

Отново се извинявам за лаишкия въпрос, но досега винаги съм била с цяла печка, свободностояща, и сега не знам как да действам...
Благодаря ви предварително  bouquet

# 213
Монтажа на уредите за вграждане се извършва от мебелистите при монтажа на кухнята. За вас ще остане да ги закачите към ЕЛ мрежата......с три кабела всеки може да се справи предполагам.

# 214
Ясно. Благодаря Любо!

# 215
Монтажа на уредите за вграждане се извършва от мебелистите при монтажа на кухнята. За вас ще остане да ги закачите към ЕЛ мрежата......с три кабела всеки може да се справи предполагам.

Не е точно така. Моите уреди ги монтира фирмата от която ги купих. Задължително беше, защото гаранцията не важеше при монтаж не от тях.  Grinning

# 216
Под монтаж на уредите имам в предвид да се изрежат отвори в плота за котлон и мивка, както и да се силиконират и закрепят с монтажните им компоненти. Да се сложи фурната в отвора предвиден за нея а също и миална машина ако има такава за вграждане (фиксиране на машината и монтаж на вртаичката към същата). Монтира се и аспиратора в шкафа предвиден за него (изрязване на отвори за меката връзка към отдушника). Всяка кухня по поръчка е съобразена с електроуредите  които поръчителя иска да има и ако уредите не са налични при монтажа има вероятност в последствие при монтажа им да берете ядове ако мебелиста е допуснал грешка в конструкцията.

Относно това че гаранцията на ЕЛ уредите не важала ако техен еладжия не ги закачи към ЕЛ мрежата........супер, ако е безплатно. Обикновенно гаранцията отпада ако уреда е закупен със щепсел а при монтажа някои умник му е одрязал кабела.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 10:27 от liubo3

# 217
liubo3 имам предвид точно монтажа, а не "закачването" към ЕЛ мрежата. Мебелистите разполагаха  със схемата на ел. уредите и бяха подготвили отворите, но всичко друго описано от теб направиха техниците от магазина от който закупих уредите. Дори след това, когато идваха да ме инструктират, провериха отново всичко и допълнително слагаха нещо на аспиратора.  Laughing

пп Гаранцията важеше след инструктажа.  Grinning 

# 218
При нас мебелистите монтираха всичко - хладилник, абсорбатор, пералня, миялна, керамичен плот, мивка, смесител, отцедник, само без фурната. Но в мрежата бяха включени уредите със щепсел, за плота и фурната виках техник да ги върже (и съответно да монтира фурната, защото точката и за двете е точно зад нея). Също и към водата не връзват нищо, не им е работа да го правят.

Аз общо взето ползвам един и същи майстор за всякакви електро и ВиК монтажи, защото така знам, че мога да държа конкретен човек отговорен, като нещо се прецака Peace

# 219
  • София
Преди една година правихме пълен ремонт на кухнята. Голямо мислене и чертане беше. На последен етаж сме и проблема идваше от големия комин, който заема доста голямо пространство и ми намали горните шкафове. Понеже по време на ремонта си живеехме там си представете 3 месеца с 2 деца каква веселба беше. За да пестим време поръчахме първо кухнята. Паралелно в нас работеха майсторите. Стените бяха криви(класика), пода изгнил. Изкърти се всичко. Понеже бяхме избрали и плот реших, че е по-лесно за комбинация  плочките на пода и на стената да са еднакви. Една серия. За стената избрах малките 10 на10. Лепят се на пано. Към тях си взех декоративни плочки круша, грозде, все такива плодни неща. Много ми беше мерак. Шкафовете са с дървени врати. Бук. Доста тъмно кафяво. Плочките-пясъчен цвят. Плота се оказа подобен цвят и нещата се вързаха. Заложих на класика. Не на модерна кухня. Уютно се чувствам в нея и съм доволна от резултата. Мъка ми е само , че не ми стигна мястото за миялна, но какво да се прави.

# 220
Записвам се да следя, аз от миналата година кръжа около тази тема, че най- накрая, евентуално, скоро ще имам кухня!  Simple Smile

# 221
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Нашата кухня се надявам да е готова този месец. При нас това се проточи 2 година. Надявам се другият месец да се похваля със снимки.

# 222
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Zeldichka, покажи снимчици, че ме заинтригува! Praynig

# 223
  • София
Ще се опитам. За това ми трябва малка асистенция.

# 224
  • Cофия
Момичета препоръчайте ми керамичен плот с 2 котлона.
и да се вместя горе-долу в 400-450лв
Фурната ще е Грение, но за плота се чудя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт