(Био) зеленчукова градина 9

• 82 497
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Като кача клипчето ще чуете,и че издава звук като от самобръсначка  Joy
cecunka76,близо сме,но ние сме в Предбалкана,а вие в Балкана-много ми харесва в района на Велчевци и селата наоколо.А вие сте там нали?Млякото от фермата на брат ми преработват там.Та климатичните разлики са осезателни между тук и там.Както между тук и 20 км на север,след Деветашкото плато-там вече е Дунавска равнина и са поне с две седмици преди нас.
Аз нали ви казах,че благоверния ще ни прави градинарска среща и записва желаещи. Joy
А защо не си направим някакъв конкурс-за най-голям плод или зеленчук.Или за най-шантав такъв.
амика,уреда ми го направи по описание майстор ковач-не се намира по магазините.Взаимствана е идеята за плоскореза на Фокин,но е различно като форма и изпълнение.

# 631
  • Варна-София
Вили, имаш си нова професия - изобретател. Сега сериозно. Калкулирай цена и продавай с наложен платеж. Аз съм пръв клиент.

# 632
И аз се нареждам втора в списъка!!!  Hug
много ми се иска "мотика , която сама копае" или "АгроЖилет"
И в списъка за срещата ме бройте - шантав зеленчук или плод нямам , но пък ще ви черпя със студен чай от планински лимон и медена трева (превод хеномелес+стевия= 0 калории и много витамини, минерали , антиоксиданти  и други модерни работи) Wink

# 633
  • Варна-София
От мен за срещата смокини от първата реколта - най-големите, дето са като круши.

# 634
Вили, мисля, че първо трябва да се регистрираш в  Vbox7, да го качиш там /видеоклипа/, и после да ни дадеш линк към него.

# 635
Теди, заповядай в моята градина-ще ти дам да тестваш "агрожилета"-много ми хареса как си го кръстила! Ще участваме заедно в конкурса за шантав зарзават-циклантерата забрави ли я? От мен троянска сливова със зелева салата-био продукция.

# 636
Дъщерята помага,регистрирала се е,но се чакало няколко часа за одобрение на съдържанието или нещо такова newsm78.Ей,много ме няма в тези технологии.Разбирам от машини,които могат да се разглобят и да им се видят чарковете,при невидимите съм пас  Joy
Та дано тази вечер успея да пусна линк.

# 637
Ха, това на самобръсначка ми прилича! Хитро - агроЖилет  Joy

lady_Blu го кръсти Агрожилет!

Ани за идване ще дойда - особено след като пусна какво си намираш в гората  Blush

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 22:43 от Тedy

# 638
amica1, много се радвам за вашите колчета, и аз с нещо съм допринесла в темата.  Simple Smile Simple Smile

Да ви се "похваля", точно до нас започнаха 2 строежа.   Confused Днес рушат една къща в голям двор, а другото си беше празно място. Аман от тътен,бетоновози и затворени улици. Имахме малко спокойствие последните две години, но пак се започва...

Записвам се за уреда. Simple Smile

За срещата също. Simple Smile

# 639
Ето ви промото на бръсначката:
http://vbox7.com/play:fd11beb5d6

# 640
  • густо майна Филибето
Супер е!   bouquet

# 641
От чужбина това нещо не може да се види.  Mr. Green
Нямам какво интересно да предложа за срещата , не че мога да дойда де. Освен семена от ...цикас. един господ знае дали са ядливи, ама са много и растат бързо. Боядисват и в червено. Мога и челен опит с маркучите за капково да споделя.

Люлин гадно за стрежа, само като си представя каква прах се стеле  #2gunfire

# 642
Не че и ние ще се събираме, де. Само си пишем, Тинче. Видях го цикаса, видях и завидях-голяма прелест!
Тук вали като из ведро, и град удари, малки зърна, но пречука по прозорците. Дано да е било само по площада. Чака ме една камара наскубан грах, висока колкото мен. Ако успея да го очопля, ще се похваля.
Люлин, съжалявам! Дълбоки ли са ви корените в тази шумна София? Щото ако не са, ако претеглиш на везните newsm78

# 643
Ани, моите баби и дядовци са дошли на младини в София. В този квартал построиха нов град, що камиони преживяхме, тамън свикнах без тях...

Приятно чистене на грах!

За срещата, дано не остане на етап "планиране" Simple Smile
Допълвам с предложение: среща в географския център на България, на "Узана поляна фест", 16-17 юли 2011 година.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 17:15 от Люлин

# 644
Цикаси имам цели 7 броя огромни. Как боде това чудо да знаете само ( заради него се уредих с капково напояване, че всички кранове са зад цикасите). А колко нещо е покарало отдолу - снощи се дупих да ги вадя. А си мечтаех да имам цикас. Mr. Green

Догодина увеличаваме броя на ястъците- да има место за пипер и др зеленчуци. Тази първата година ни беше само пробна/. Водя си дневник - кое, кога, колко.

Тук не е капвала капка от два месеца. Казват такава сушава година не е имало. Чакаме да дойдат да монтират втория водомер- за поливане. Ще спадне сметката за вода двойно, че сега за канал плащаме повече отколкото за вода

Общи условия

Активация на акаунт