Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 2!

• 39 583
  • 841
  •   1
Отговори
# 675
На мен пък ми харесва повече от Анастасия.

# 676
  • Сопот, Пловдив
на една моя позната голямата дъщеря е Анастасия което ми харесва изключително много  , но немога да проумея името на малката - Атанасия . При което и двете са кръстени на баща си Атанас .

Това ми е като да си кръстя двете дъщери Антония и Антоанета, доста ми е странно толкова сходни имена на сестри.

# 677
на една моя позната голямата дъщеря е Анастасия което ми харесва изключително много  , но немога да проумея името на малката - Атанасия .

И двете имена са хубави, но съчетаването им за мен е липса на всякакво въображение, в комбинация с името на бащата ставаааа  ooooh!. Най-лошото е, че трудно ще успеят да ги идентифицират околните особено, ако са близки по възраст ....

# 678
на една моя позната голямата дъщеря е Анастасия което ми харесва изключително много  , но немога да проумея името на малката - Атанасия. При което и двете са кръстени на баща си Атанас. ...

Либоф ли бе, да я опишеш...  Joy

# 679
  • Сопот, Пловдив
Чудно ми е как им казват на галено вкъщи. Стаси и Наси?

# 680
И на мен ми харесва Атанасия, но не бих го комбинирала с баща Атанас и кака Анастасия. Верно прилича на липса на въображение. Егати любовта  Rolling Eyes

# 681
Да бе,като наши познати...ама аз май бях писала и преди...Бащата Ивайло,каката Ивелина,бебето Ивлана. ooooh!

# 682
Виждам, че харесвате Атанасия. Аз пък за пръв път го чувам и наистина ми е странно и неблагозвучно.
Ивлана  също, особено като сестра на Ивелина

# 683
  • UK
Аз не мога да се отърва от асоциацията с евентуалния превод на Атанас на английски...

# 684
  • последна надежда
Преди време срешнах едни близначки с имена Паунка и Паулина.   ooooh! На около 30г са сега.

# 685
Тера - гръцката богиня на Земята. Живот и здраве, ако имам трето дете и е момиче мисля така да го кръстя.  

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 22:07 от debora R

# 686
Гръцката богиня на земята, не е ли Гея?

# 687
Относно почти еднаквите имена-винаги ми е била странна липсата на въображение при избора на имена в семейството на мъжа ми. Той, сестра му и племенницата му са с невероятно сходни имена, все едно Иван, Иванка и Ивана. Същото е положението и при децата и внуците на леля му и вуйчо му. Никой не е кръщаван на баби и дядовци за да се търси този ефект с натъртване на името при всяко дете. И за да не съм тотален спам Simple Smile да спомена Илона.

# 688
Мисля едно, пиша друго. Тера е римската богиня на Земята и е еквивалент на гръцката Гея. 

# 689
  • София
Мисля, че Илона е унгарски вариант на Елена.

Общи условия

Активация на акаунт