Тема Незабравима 199

• 32 053
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Разговора между Арас и Еда , след като я спасява

А:Моля те ,изслушай ме...
Е:Недей да ми говориш ,нищо няма да можеш да промениш. Арас , остави ме...
А:Добре ,тук съм. Тъжна си , всичките ти мечти рухнаха ,да скочиш от там е лесно, но това не е решение.
Е:Теб какво те засяга ,не ми се меси ,върви си .Върви!
А:Скачайки от там твоите мъки ще свършат , но малката ти дъщеря ще гори в тях , ще я оставиш без майка.Тя има нужда от майка си. Как ти дава сърцето да я оставиш така? Ти не беше ли тази , която воюва за дъщеря си? Не страда ли много заради това? Сега я обричаш на същите тези страдания, на всичко това отгоре и баща й вече го няма.

Тук следва превода на Рекси:

Еда-Арас след като я спаси

Е-моя е вината.Трябваше да  попреча на Харун още в началото.Трябваше да разбера,че се случва нещо лошо когато се върна отново.Можех да го спра.Не го направих.Не го направих,цялата вина е моя.
А-не бъди нечестна към себе си.От къде би могла да знаеш.Харун не би искал такава прогноза.
Е-погледнах го,само го погледнах.Усетих нещо в прегръдката му,но не го спрях.Нищо не направих.
А-от къде да знаеш?Харун вече е бил решен да отиде.Всичко се е четяло в очите(отчаян е бил).
Е-Ще умра с него.Но нищо не направих,само гледах.Той отиваше към смъртта,а аз единствено гледах.Оставих го да си отиде.Аз го изпратих на смърт

А:Той отиде , за да ви спаси , заради вас отиде. С пълно съзнание предизвика смъртта , заради теб , заради Яамур , умря той. Ти си длъжна да живееш ,заради тази жертва на Харун.
Е:Не зная да живея без него , нямам желание за живот. Нямам. Харесва ли ти ме гледаш как страдам?
А:Не се отказвай , Еда , помисли за дъщеря си , нямаш право да й причиняваш това.
Е:Не бих могла да погледна Яамур в лицето ,не бих могла да й кажа , че баща й е умрял. Не искам живот без Харун. Всяка глътка въздух ,който поемам , ми причинява болка.Остави ме!

Превод - Леман

Рекси ,Леман   newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 526
Рекси,благодаря,че продължаваш да споделяш преводи с нас,и да ни просветляваш!  bouquet
Керем се чувства длъжен на Харун,превръща се във втори Джамил,или наистина мисли за сестра си Еда?всъщност той с какво право се намесва в живота на сестрите си?!-защото е мъж(ЪТ) в семейството?-има ли развитие?прогрес?някакъв напредък?Поука?
Незабравимке,според мен Керем беше прав в този случай.Не разбрах защо Тюркян след като разбра за инцидента и видя страданието на дъщеря си спокойно се прибра в дома си,дори не прояви и желание да отиде с Еда в болницата.  newsm78 newsm78  Остави я в ръцете на почти непознат човек,защото колкото и да е близък Арас не е част от семейството им.Тарък точно с тази умисъл я заведе при Еда,за да я покрепя в този труден момент,а тя я остави с чужд човек,но това май е съвсем нормална ситуация-през целия филм Еда винаги е преживявала тежките моменти сама,без семейството си,затова и винаги търсеше  й подкрепата на Толга,просто се чувстваше сигурна с него.Сега плаче на рамото на Арас,но само той остана до нея,никой от семейството й го няма.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

Питам се,това ли е истинската причина?-или отново криворазбраните чест и достойнство....

# 527
  • Варна
Благодарности на Рекси за преводите Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower, на Ивва и Леман  bouquet  bouquet и на Златна рибка за сериите с качените субтитри Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower!
Едно стихче от мен  Peace

Ако...

Ако теб те няма,
не бих могла да живея...
Ще помръкне тъжно слънцето
и черен облак ще го затули,
светлината ще се изгуби...
Не ще оцелее в самота сърцето-
болката ще го погуби...

Ако теб те няма,
и аз няма да живея...
Душата ми след теб ще тръгне,
тялото ми в сянка ще се превърне...
Няма смисъл такъв живот,
без теб, моя единствена любов,
ако ти в него не се върнеш...

Ако теб те няма,
отказвам се да живея...
За мен няма надежда, нито мечти...
Ще дойда там, където си ти...
Защото любовта сърцата ни свърза
и душите ни завинаги обвърза...
Смъртта няма да ни раздели!...

# 528
Арас е бита карта, той трябва да се оттегли по живо по здраво, иначе рискува да страда, както Толга страдаше. Ето , Ниса е свободна, да се взима с нея  Laughing Mr. Green

Той и сега сигурно си страда,но поне страдайки,вземе и да помогне за залавянето на Бату,или преместването и сигурността на Харун(ако разбере истината,разбира се)

# 529
  • София
Рекси,благодаря,че продължаваш да споделяш преводи с нас,и да ни просветляваш!  bouquet
Керем се чувства длъжен на Харун,превръща се във втори Джамил,или наистина мисли за сестра си Еда?всъщност той с какво право се намесва в живота на сестрите си?!-защото е мъж(ЪТ) в семейството?-има ли развитие?прогрес?някакъв напредък?Поука?
Незабравимке,според мен Керем беше прав в този случай.Не разбрах защо Тюркян след като разбра за инцидента и видя страданието на дъщеря си спокойно се прибра в дома си,дори не прояви и желание да отиде с Еда в болницата.  newsm78 newsm78  Остави я в ръцете на почти непознат човек,защото колкото и да е близък Арас не е част от семейството им.Тарък точно с тази умисъл я заведе при Еда,за да я покрепя в този труден момент,а тя я остави с чужд човек,но това май е съвсем нормална ситуация-през целия филм Еда винаги е преживявала тежките моменти сама,без семейството си,затова и винаги търсеше  й подкрепата на Толга,просто се чувстваше сигурна с него.Сега плаче на рамото на Арас,но само той остана до нея,никой от семейството й го няма.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Питам се,това ли е истинската причина?-или отново криворазбраните чест и достойнство....
В конкретния случай мисля,че Керем го направи от загриженост към сестра си,а не толкова от чест и достойнство.Дори усетих разочарованието му от Тюркян,задето е оставила Еда в такъв момент с Арас,затова и отиде в болницата,за да подкрепя сестра си.Беше дълбоко признателен на Арас,задето е спасил Еда от самоубийство и я убеди да се прибере в къщи и да говори с Ямур все пак-не може вечно да отлага този момент,детето постоянно пита за родителите си.Еда сподели-как ще кажа на Ямур,че баща й е умрял и тя никога няма да го види вече  smile3518 smile3518 smile3518

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 22:52 от Слънчогледка-Яваш

# 530
Рекси  bouquet , Ивва   bouquet, Леман  bouquet, благодаря за преводите! bowuu bowuu bowuu
Дани  bouquet, Боб  bouquet, поздравления за стиховете!
За всички ''непоправими романтички''в темата, както ни нарече Бобояана ,по една роза от Хубавелко!

# 531
Боб ,Дани , чудесни стихотворения    bouquet  bouquet  bouquet smile3501 smile3501 smile3501

# 532
Керем се чувства длъжен на Харун,превръща се във втори Джамил,или наистина мисли за сестра си Еда?-всъщност той с какво право се намесва в живота на сестрите си?!-защото е мъж(ЪТ) в семейството?-има ли развитие?прогрес?някакъв напредък?Поука?
Керем смята , 4е в тежък момент семейството трябва да помага, а не външен 4овек.
Ама и те ...седят си в къщи и спокойно оставят Арас да се върти около Еда, да се грижи за нея?! newsm09

Вени,по принцип сте прави,и ти,и Рекси,но аз не помня да са си помагали-"помощта" на Керем го вкара в затвора,и причини само проблеми и страдания-така мисля,не искам да споря.Дано си е взел поука от живота.

# 533
# 534
# 535
  • Варна
http://www.atvdiziler.com/anketler/

Тука има разни анкети- може да гласувате, ако желаете! Hug

Засега "Незабравима" води като най-добра любовна история! newsm10

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 23:12 от danidorina

# 536
Уау,Наде,отпочнахме ли Серханиадата? Grinning Rolling Eyes  Grinning Rolling Eyes Rolling Eyes

# 537
Уау,Наде,отпочнахме ли Серханиадата? Grinning Rolling Eyes  Grinning Rolling Eyes Rolling Eyes
Ами да си го гледаме така, че в последните епизоди доста се потрудиха да го ''разкрасят''. Peace

# 538
# 539
  • Варна
Уау,Наде,отпочнахме ли Серханиадата? Grinning Rolling Eyes  Grinning Rolling Eyes Rolling Eyes
Ами да си го гледаме така, че в последните епизоди доста се потрудиха да го ''разкрасят''. Peace
Как им даде сърце да посегнат на такава хубост  Crossing Arms

newsm10 newsm03 newsm09 newsm09 newsm09

Общи условия

Активация на акаунт