Познай коя е книгата - 3

• 27 245
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
  • USA, Steak State
Ще чакам до утре / мое време/ и ако никой не е познал ще дам жокер. Само не знам жокерът дали да е още един абзац или нещо подсказващо за самата книга.

# 601
Принципно не пречи да е и двете  Mr. Green

# 602
  • Германия
"Здрач" на Стефани Майер. Запомнила съм го този цитат, защото до известна степен се отнася и за мен...  Blush

Малко по-късно ще потърся цитат. Simple Smile

Ето нещичко:
Космосът, нека да повторя, е огромен. Средното разстояние между звездите е 32 милиона милиона километри. Дори при скорости, доближаващи се до тези на светлината, това са разстояния, представляващи фантастично предизвикателство за който и да е пътуващ индивид. Разбира се, възможно е извънземни същества да изминат милиарди километри, за да се забавляват, посаждайки житни кръгове в Уилтшър или да изкарат ума на някой беден човечец в пикап на самотно шосе в Аризона (все пак те сигурно имат и тийнейджъри), но наистина изглежда малко вероятно.”

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:43 от Илайза

# 603
"Кратка история на почти всичко" Бил Брайсън.
Сигурна съм  Grinning

# 604
  • Германия
Така си е. Simple Smile

# 605
"Седнах пред тоалетката. Шест издути електрически крушки и бутилка коняк. За здравето на влюбените, за здравето на краля на Франция! Мъжът, без женската си половина, ме гледаше в огледалото. Той, другият аз, човекът без родно място. Взеха ти родното място, старче! Изворите ти, небето, полята и бостаните. А си мисля, че от цялата ми родина, косите и бяха по-тайнственото и по-сигурното място от скривалищата от детството ми. Когато светлите и коси даваха приют на очите ми, преживявах моменти, за които човек може да говори само като за висше познание, основание за съществуване, което се простира и върху всичко, което не беше тя...."

# 606
"Здрач" на Стефани Майер. Запомнила съм го този цитат, защото до известна степен се отнася и за мен...  Blush

Никога нямаше да се сетя. Но силното ми усещане се оказа правилно.  Mr. Green

Вълшебнице, твоят цитат да е от "Сияние на жена" на Ромен Гари?

# 607
Ех, как исках по- дълго да постои, да ви засипя с цитати от книгата...много ми се подсказваше този невероятен Гари, много... Не мога да се въздържа, последно:

"Когато човек е обичал една жена с отворени очи,с всичките си утрини,с всички поля,гори,извори и птици,разбира,че все още не я е обичал достатъчно и че светът е само началото на всичко,което остава да направите."

Nickkie,  Grinning

# 608
Нямаш късмет (или имаш, в зависимост от гледната точка Simple Smile ) - и аз го харесвам много. Което не пречи да дадеш и други цитати от книгата по-нататък Wink

Сега се колебая между четири книги, които да задам... Езикът на едната не ми харесва, другата е от поредица, от която мисля, вече съм пускала, третата не ми се вярва да е много популярна.... така че ще пусна най-лесната Simple Smile :

— Какво хубаво момиче! — каза почти веднага Р. М. бе безкрайно благодарен, но просто отвърна:

— Не мога да кажа същото. Разбира се, че това е въпрос на вкус, но тя не ми направи особено впечатление.

— Не е вярно. Такива правилни черти се срещат много рядко. Наистина е прелестна. Лицето й напомня за някакво украшение. А очите й са прекрасни.

— Така ли! — запита разсеяно М., тъй като единствената красива жена в този свят вървеше до него, хванала го под ръка.

— Точно така. Ако това момиче, господин ..., има възможност да се облече добре и някой я научи как да се държи, тя ще заслепи не само вас, но и други мъже.

— Тя първо трябва да се научи как да говори, инак повечето от мъжете няма да могат да разберат какво казва.

Убеден съм, че ако тя ви заговори така, както е свикнала, и вие няма да разберете почти нищо.

# 609
  • гр.София
"Мартин Идън"- Джек Лондон, сигурна съм!
Проверих и се оказа, че съм права, затова пускам нова загадка:
"Защото всъщност няма значение дали плачеш заради счупената си кукла, или пък след години заради изгубения си приятел. В живота никога не е важно защо скърбиш, а само колко скърбиш. Детските сълзи съвсем не са по-дребни и често пъти са доста по-тежки от сълзите на възрастните."

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 22:22 от Лола

# 610
"Хвърчащата класна стая" , Кестнер.
Нека някой по желание.

# 611
Имам нещо интересничко... дано не е прекалено  Laughing :

"Сънувал беше жена. А пророкът запрещаваше това. Минаваше за голям грях. Па да не разправя точно как я беше сънувал. То надхвърляше греха и отгоре. След такъв сън, както повеляваше Свещената книга, трябва да се изкъпеш в студена вода. Щом стана, с още неразсеялия се пред очите му женски образ, ХХХ се упъти към Кьошката. Водата в извора със сигурност е студена, еднакво и зиме, и лете. Като пиеш вода от него, зъбите ти изтръпват, па ако се изкъпеш, всякакви бели баджаци, заклещвали те през нощта за врата, ще ти изхвърчат от грешната глава и оная работа ще се сгужви между чатала и за онождане няма да се сетиш. Направи го това къпане точно както е писано в Корана. Баджаците от главата му не се изтриха, но до вечерта на другия ден се тръшна болен и кадъната зорлем го изправи на крака... Три го с първак ракия, налага го със счукан синап и люти пиперки на гърдите, вари му млади борови връхчета, да пие колкото може от горчивата отвара..."

# 612
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имам нещо интересничко... дано не е прекалено  Laughing :

"Сънувал беше жена. А пророкът запрещаваше това. Минаваше за голям грях. Па да не разправя точно как я беше сънувал. То надхвърляше греха и отгоре. След такъв сън, както повеляваше Свещената книга, трябва да се изкъпеш в студена вода. Щом стана, с още неразсеялия се пред очите му женски образ, ХХХ се упъти към Кьошката. Водата в извора със сигурност е студена, еднакво и зиме, и лете. Като пиеш вода от него, зъбите ти изтръпват, па ако се изкъпеш, всякакви бели баджаци, заклещвали те през нощта за врата, ще ти изхвърчат от грешната глава и оная работа ще се сгужви между чатала и за онождане няма да се сетиш. Направи го това къпане точно както е писано в Корана. Баджаците от главата му не се изтриха, но до вечерта на другия ден се тръшна болен и кадъната зорлем го изправи на крака... Три го с първак ракия, налага го със счукан синап и люти пиперки на гърдите, вари му млади борови връхчета, да пие колкото може от горчивата отвара..."

Това страшно много ми хареса... като разбера коя е, ще я прочета цялата  Grinning

# 613
Струва си да се прочете! Simple Smile Ето още един откъс, а малко по-късно може и за автора:

"Безвластие и опиянение завладя града и всичките села в околията, нанизани в единна яка около ниските склонове на планините, още в първите дни на освобож­дението от чуждото владичество.

Свободата се оказа непосилна за мнозина. Непознали я истински, не можеха да я позволят и на други. Получили я, застрашаваше ги да я превърнат в тирания. До вчера роби – плахи, покорни, примирени, изведнъж дадоха воля на инстинкти и наклонности, диви страсти и лакомия, лошотии, за които и те самите не подозира­ха, че носят в пазвите си. Мрачното желание за отмъ­щение, таено дълги години, но цицало отровена кръв от сърцето на обезправения, порасна за една само нощ, размърда се и се събуди."

# 614
"Яловата вдовица"?

Общи условия

Активация на акаунт