По разходки потеглили са всички, ЯНУАРЧЕТА с грейнали очички /12/

• 27 356
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
tuty1 И аз смятам да захраня като му дойде времето с каша  Peace Чудех се за Елда...дали е подходяща  newsm78

да се оплача...вече втори ден ни мъчат зъби. Купих гелче Дентинокс  малко се кротна сега, но след много четене на форуми видях, че най-добре нищо де не се давало да избият по-бързо зъбките...ще питам някой виден зъбар да каже мнение

# 151
При каката елда дадох като втора каша, след оризовата. МНого е полезна.
Тъкмо си мислех вече, че никога яма да се обърне и дребния ме изненада преди 2 дни, и то от гръб на корем (по-трудното според мен, но явно не и според него  Laughing ).
Утре сме на консултация, още  не сме сложили хепатитната ваксина, чудя се колко ли може да се отложи максимално? АКо някой знае да сподели, моля.

# 152
  • Пазарджик

Фирмата е "Трохо"-в прозрачен пакет.Само Нели да покаже ,че и харесва ,ще търся друго ,че това нещо на опаковка не ми харесва Mr. GreenА и разбрах , че са два вида от кафяв и бял ориз ,ама май много почнах да дълбая.
И ще пусна малко инфо за кашите и защо реших с тях да захраня(бях решила ,че ще е картофено пюре -щот ми е като фикс идея,заради Таня ,прояде го чак на 8г)

Кашата е един от основните източници на въглехидрати, хранителни влакна, желязо, селен, витамини В1, В2, РР и други растителни белтъчини и мазнини за децата през първата година от живота им. Хранителната й стойност зависи от химическия състав на зърното, от което е направена, и технологията на неговата обработка. Кашите могат да бъдат млечни и безмлечни. В състава на някои видове каши се въвеждат добавки във вид на плодови и зеленчукови допълнения, които повишават хранителната стойност и подобряват вкусовите качества на продукта. В зависимост от това дали са изготвени от един или няколко вида зърнен продукт, са еднокомпонентни и поликомпонентни.

Видове според използвания зърнен продукт

В менюто на дете, ненавършило една година, се използват всички видове каша, но въвеждането им започва от безглутеновите (елдова, оризова или царевична).

Елдова каша - голямото количество белтъчини, минерални вещества (калий, фосфор, магнезий, желязо, цинк, мед), витамини от групата В, РР и хранителни влакна, а също и отсъствието на глутен позволяват да се смята, че елдата е един от най-ценните зърнени продукти през първата година на детето.

Оризова каша – това е най-богатата на скорбяла каша, но тя има малко белтъчини и е относително бедна на минерални вещества и витамини, чието съдържание зависи от степента на обработка на зърното.

Царевична каша – съдържа почти същото количество скорбяла, както и оризовата, но има повече белтъчини и няколко пъти повече съдържание на калций, желязо и целулоза.

Овесената каша – има висока хранителна стойност. Тя е богата на растителни белтъчини, минерални вещества (калий, фосфор, магнезий, калций, желязо, мед, цинк) и витамини от група В, съдържа максимално количество мазнини (средно около 6 пъти повече, отколкото в другите каши) и целулоза.

В пшеничената каша има малко целулоза, богата е на растителни белтъчини и скорбяла. В същото време съдържанието на витамини и минерали в нея е по-ниско, отколкото при другите видове каши.

Ечемичената каша съдържа същото количество белтъчини и скорбяла, но има значително по-голямо съдържание на целулоза, относително богата е на калий, фосфор, витамини РР.

# 153
  • Варна
Такааа..приспах дребните и малко по последните темички..
Но първо отчет от вчера:първа ваксина след изписването-не плака,не се зачерви мястото,не вдигна температура.Както си и знаех,в следствие на неяденето,което пък беше в следствие на запека,Вико е качил само 500гр.,но за това пък е порастнал с 4см.=на 65см. и 7кг.
За цапането при папкането-когато поръчвахме диваните за хола и кухнята,още нямахме бебе,но предведливо реших да са с ципове на дамаската Peace
За анкетата-"ние" сме изцяло на кърмене на поискване.
Да кажа,че и Вико се извива силно назад.Прави го основно когато цока или по-скоро не му се цока много-много,започва да гледа назад с голяяямо любопитство.Общо взето,колкото по-порастват, стават по-любопитни и голямо smile3556пада.Аааа и отделно,ако много настоявам да цока,ми стиска зърното леко/направо си захапва де/ и ме пуска,после ме гледа победоносно когато изохкам Mr. Green
Някой от вас пие ли вит. за кърмачки?Гледам във форума има реклама,че Прегнакеъра май месец са 1+1 подарък.
Честит Месечинки на Всички порастнали бебенца Heart Eyes

# 154
  • Пазарджик
мама зайка_ не знам дали е по добре без нищо,но гелчетата действат ако ги намажеш преди да заспи ,след като се е наяло.

# 155
Тути мерси  Hug Утре ще го намажа точно тогава  Peace

# 156
  • В две тъмни очички
Аз ви изоставям, ставам да пооправя малко масата, след това да нахраня чавенцето , да мина през банята и блажено (надявам се) да се изльоскам на любимото ми матраченце  Mr. Green
ТА, с 2 думи - Лека нощ  Mr. Green

# 157
  • София
Ети, Влади прави така без да е захранена (Виктор на Какче и той ) , не ми се мисли какво ще става когато дойде моментът с пюретата  Whistling
Peace Много е сладък като го прави, искрено се забавлява  Party
Ох, дано тази нощ поспи, че съм вампирясъла  ooooh! Даже едното ми зърно на гърдата се разрани от непрестанното цокане... Пепинка, ситуацията е идентична с вашата!
А да ви питам, от зъби може ли да го боли корема, че цяла нощ му къркореше и се будеше от това и се превиваше  Thinking

# 158
LadyAngel, споко и дара в началото правеше супер погнусени физиономии на водата, а сега е като жаба. имам чувството, че ако не й взема шишето ще пие до пръсване.

тути, мила, ти за мен си еталон за спокойствие. Simple Smile

marinelka777, как разбра, че сте започнали рахит?

cherry*, и дара яде на АМ 5-6 часа и то по 150-160 мл. средно, но не я мисля, защото я храня на поискване - колкото и когато иска. видимо е ок. понякоха си хапва 140 мл., понякога 180 мл/ така де, ние да не би да ядем еднакви количества на всяко ядене?

учудихте ме с тези ританки под дънките. аз още като беше студено си й слагах само дънки... анагоре слагам боди с къс ръкав и тънка блузка, но й е топло и мисля да откривам сезона на късите ръкави. нося и тънко одеалце, но рядко го мятам.

# 159
  • Варна
И ние сме с ританки+чорапки под дънки или дънков гащеризон.Ами просто като го нося в себе си/за да вижда красотите наоколо/,му се надигат до 3/4..е на мен все още ми е студено така/вчера бях така/.Може да е топло,но особено при нас винаги има вятър,което за пролетно време+беб не ми е ОК.А и най-важното,както ние сме различни,така и бебетата..всеки си преценява в движение как да облича своето Peace
Лека Нощ,да спите в кош и да сънувате..кой каквото му харесва smile3524

# 160
# 161
Добро утро!
Мила благодаря за кафето и закуската.
Да питам и аз нещо.Какви слънце защитни кремове ползвате за бебоциите?
Някой ползвал ли е крема на A-DERMA 50+?
Лек и слънчев ден.

# 162
Добро утро!
Мила благодаря за кафето и закуската.
Да питам и аз нещо.Какви слънце защитни кремове ползвате за бебоциите?
Някой ползвал ли е крема на A-DERMA 50+?
Лек и слънчев ден.

Да и съм много доволна. Става и за деца с чувствителна кожа.

# 163
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Мила чак долових аромата Grinning,благодаря за кафенцето и закуската!

Елч  Hug

Като водих Нелката на кожен заради пъпките които имаше,кожния ни изписа Eucerim  kids micropigmrnt sun lotion 25

# 164
Добро утро и от мен!  Hug
Цяла нощ сънувам оризови каши и нишестета  Joy
Ние си купихме слънцезащитен на Чико - 50-ти фактор, тъй като от предложените ми само на него пишеше от 0 месеца, а една мила аптекарка бе така любезна да ме предупреди, че има разлика между детски и бебешки слънцезащитен...

Общи условия

Активация на акаунт