СТРАСТИ - градините в София кампания 2011/2012

• 48 221
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
  • София
В 1вия пост го има. Картона е от две корици. Всяка година се попълва от ЛЛ и се дава в градината - "Здравно-профилактична карта на детето".

Това съм го дала само при записванто първата година, слд това никой не ми го е искал.

Странно, иска се на 6 месеца.  Peace Макар че мами са ми казвали, че в някои ДГ мерели децата там... То всъщност мерките и теглилките добре, но там са и ваксините (Ади прим. тази г. има прием ДТК на 6 г.).

# 616
  • София
Здравейте на всички! По темата за документите при прием, сега звънях на Директорката на новата ни градина и отговорът и беше, че след като детето не е посещавало заведение 1 месец е необходима само контактна бележка и здравен картон, като аз мисля, че това е картонът, който водеха в яслата. 

# 617
  • София
Влизам с едно въпросче...
Става дума за Изследванията преди постъпване в градина. За урина и кръвна картина давността е една седмица. Нашата лична лекарка ми каза на 1 септември да отидем при нея, за да направим всички изследвания, а детето ми по график тръгва на 12-ти. Тя ли е объркала нещо или има промяна в сроковете относно изследванията?
И последно - някой от родителите трябва ли да дава кръв за Васерман?

# 618
  • София
Влизам с едно въпросче...
Става дума за Изследванията преди постъпване в градина. За урина и кръвна картина давността е една седмица. Нашата лична лекарка ми каза на 1 септември да отидем при нея, за да направим всички изследвания, а детето ми по график тръгва на 12-ти. Тя ли е объркала нещо или има промяна в сроковете относно изследванията?
И последно - някой от родителите трябва ли да дава кръв за Васерман?

Когато Мартин тръгна на ясла за първа година един от нас си направи Васерман. Другите изследвания имат различна давност, а и мисля, че зависи датата на резултата. Някой излизаха за 3-4 дни, а имаше едно за 1 седмица. Провери си при лекарката за колко време ще излязат резултатите, за да не ти объркат сметките.

# 619
  • София
Когато Мартин тръгна на ясла за първа година един от нас си направи Васерман.
Мненията се противоречиви. Моя приятелка си направили Васерман, тъй като детето й при постъпване на градина нямало навършени 3 години. А моето ще е на 3 г и 3 мес. Май ще се наложи да отида да попитам на място в градината за по-сигурно.

Допълвам се: Току-що звънях в детската градина. Отговорът относно Васерман-а беше "Попитайте личния си лекар"  Rolling Eyes

# 620
 В ОДЗ-то в което ще тръгваме ние пише, че Васерман се прави за деца постъпващи в яслена група. Наистина не знам, най-добре е да се свържеш със сестрата или директорката на заведението за твоя сигурност.

P.S. Стана малко объркване с профилите на служебното PS.

# 621
  • София
.◦♥Toche♥◦., документите за прием ги има в 1вия пост.
Здравен картон (големия), здравно профилактична карта и т.н. И двете остават в ДЗто. Здравно профилактична карта се дава в началото на всяка учебна година. Накрая се връщат накуп, здравния картон + всички профилактични карти от годините.

Контактна бележка се дава и даже след ден отсъствие, макар че понякога отсъствието може да се извини по "домашни причини".

Васермана важи за прием в яслата.

tonkabonka, и педиатърката на дребния е казала към 1ви.

# 622
Здавейте,някой знае ли по кое време трябва да пуснат свободните места за клаирането на 03.09 ? Гледам, гледам и не виждам никаква промяна Cry

# 623
Няма промяна, защото няма свободни места. Виж направо от страницата на ИСОДГ за различните набори къде има места.
http://kg.sofia.bg/?page=kg_free

# 624
Няма промяна, защото няма свободни места. Виж направо от страницата на ИСОДГ за различните набори къде има места.
http://kg.sofia.bg/?page=kg_free

Да подозирам, че е така, но не мога да ги проумея още тези разлики в бройките напр : текуща възможност 69 записани 64 свободни места 0  Rolling Eyes

# 625
В градината до нас разликата е още по-фрапираща - капацитет 91, записани 82, а няма свободни места. #2gunfire

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:54 от kalinchita

# 626
Точно по този въпрос са предходните ми постове. Започнах да ги гледам една след друга всички градини (по списъка) и поне в първите 5-10 нямаше случай бройките да съвпадат. Чудя се дали ако пусни запитване през системата 1) ще има кой да отговори; 2) ако ми отговорят - вероятно ще е нещо подобно, че е лято и директорките не са отразили всичко, но естествено - няма проблем!

# 627
Може да са бройки за деца с ХЗ, но те нали не минават през системата, а се записват на място, уф незнам вече това е баси чудото, ,,, Thinking

# 628
  • София
В градината до нас разликата е още по-фращираща - капацитет 91, записани 82, а няма свободни места. #2gunfire
Ааа, не се притеснявай - ще бъдат запълнени, има си начини.
Не знам дали си заслужава да споменавам името на градината, но в Дружба 1 Директорката на една от градините си е поискала сумата от 3 000 лв, за да приеме детето на моя приятелка. В прав текст и без заобикалки.

# 629
Те, за да искат пари така, съвсем свободно, значи въобще не се притесняват. Има ли до сега пускани сигнали за дадена директора, която иска пари?

Общи условия

Активация на акаунт