Раждане вкъщи 9

• 21 640
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пак се измества фокуса... Но ние видяхме, че такава е стратегията. Все пак, остават фактите.

Питате що домашните раждания по света намаляват? Много просто - щото има родилни центрове или къщи, където обстановката е почти домашна.
Няма плочки по стените, няма мозаичен под, бели стени, бели престилки.
Ако има такива центрове и в България, мислите ли, че ще има жени, които доброволно да рискуват да родят в желана от тях обстановка?
Ама как лекарите ще пуснат кокала и да го върнат на акушерките?
Аз лично съм любопитна дали ще разрешат законово асистираното домашно раждане и наличието на родилни къщи. Лекарите имат много силно лоби в парламента и малко съм скептична.
А асистираните домашни раждания и ражданията в родилни къщи са доста по-евтини от тези в една клиника.

# 106
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&a … p;topic=45826.380

пост 396

жасмин пусна копията

недостатък според мен е, че е копиран текста, а не са правени принт-скрийн като изображения
но е разбираемо поради голямото количество страници

# 107
  • София
Айде, честито!  Tired

# 108
честно казано, мен ме страх да ги чета
достатъчно емоционално се ангажирах

# 109
Мерси,дръпнах ги,по-късно ще чета.

# 110
  • До хладилника, който обичам
Изчетох копията, но честно казано, нищо скандално не видях. Явно каквото и да е текло като агитация, е ставало по други канали. Това, което е пуснато, със сигурност не е поверителна информация, нито нищо. Нито реално дава яснота над самото раждане, въпреки че е явно, че някои от коментиращите в записите са пряко участвали и са запознати; повечето обаче, точно както повечето тук, тънат в догадки и предположения, съчетани с опити за позитивизъм.
Омммм.

# 111
Питате що домашните раждания по света намаляват? Много просто - щото има родилни центрове или къщи, където обстановката е почти домашна.
Ако има такива центрове и в България, мислите ли, че ще има жени, които доброволно да рискуват да родят в желана от тях обстановка?

Мисля, че леко идеализираш и сравненията не са много коректни.

Аз нямам против така описаните родилни центрове, но предпочитам - ако ще се заделят пари за такива, то първо да се осигуряват средствата за някакви що-годе приемливи битови условия в сега съществуващите ни болници - които са масовият източник на медицинска помощ извън дома и ще останат такива още дълго време.

# 112
Изчетох копията, но честно казано, нищо скандално не видях. Явно каквото и да е текло като агитация, е ставало по други канали. Това, което е пуснато, със сигурност не е поверителна информация, нито нищо. Нито реално дава яснота над самото раждане, въпреки че е явно, че някои от коментиращите в записите са пряко участвали и са запознати; повечето обаче, точно както повечето тук, тънат в догадки и предположения, съчетани с опити за позитивизъм.
Омммм.
Да, и аз не видях нищо скандално.  Peace  Жените там си живеят в собствена вселена и си се кефят. Недосегаеми са за бедните духом. Hug
А гласът на Мег определено се слуша. Изказва се доста авторитетно: "Добре, ще помля и тук. Имам опит с черни журналистически кампании. В началото много се чудех на начина, по който се реагира на тях, но с времето разбрах колко отлично работещ е всъщност. Никакви коментари, никакви изявления - нищо! Така темите замират ваъзможно най-бързо."

Явно акуширането е ставало по други канали - виртуално по скайп или чрез отразяването на лунните лъчи през Юпитер.

# 113
  • Куциндрел
Ми.. аз имам усещането, че една част ще рискуват.
Дано това усещане е грешно....

# 114
  • София
Цитат:
Публикувано от: Solley в Май 09, 2011

Едва преди малко успях да отворя форума. От снощи имам проблеми и не ме пускаше.

И аз си мислех за "контраудар", по-точно за пресконференция, защото има най-малко подготовка за нея. Трябват ни 2 момичета, които да се съгласят да адвокатстват пред медиите и да се набляга на "асистирано" домашно раждане, нехуманни условия в болните, довели до такива избори при раждащите неасистирано, да не се премълчават нарушаването на правата (подмятания, унизителни коментари и прочие, както и Григирова повикала ТВ екип в случая) и т.н.

и още:

Публикувано от: Вечерница в Май 09, 2011

Съгласна съм, че наистина трябва "контраудар"
По точките
1. Нарушаване на правата за лично пространство
 2. Незачитане правата на родилката и последствията от това
3. Асистирано домашно раждане.

# 115
  • София

Мисля, че леко идеализираш и сравненията не са много коректни.

Аз нямам против така описаните родилни центрове, но предпочитам - ако ще се заделят пари за такива, то първо да се осигуряват средствата за някакви що-годе приемливи битови условия в сега съществуващите ни болници - които са масовият източник на медицинска помощ извън дома и ще останат такива още дълго време.

За съжаление точно това е проблемът. Парите. Не сме толкова богата държава, че да изграждаме родилни къщи, макар че идеята е супер  Peace Просто като знам каква мизерия е по болниците, е ясно, че не е приоритет изграждането на къщи и центрове за раждане... Където ги има, са частни (в повечето частни клиники обстановката е точно такава - неболничняа, уютна). И са досъпни за тези, които могат да си го позволят.

Остава обаче открит въпросът за по-екстремните родилки, които държат да са точно вкъщи, никой да не ги притеснява (дори най-учтивата и невидима акушерка), само да държат ръката на тати и да не им се нарушава енергийното поле. Казвам го без ирония, има такива жени. И те ще продължат с неастистираното раждане и съответната агитация за него, сигурна съм.

# 116
  • София
E, има и гласове на разума... Едната с право казва, че не е редно да си траят. Но като цяло нагласата е - ще отшуми.

Надявам се поне нещо хубаво да се постигне, връщане назад като няма...  Tired Но лекотата и насмешката, с която се подминават медицинските предпоставки, е покъртителна!

# 117
Остава обаче открит въпросът за по-екстремните родилки, които държат да са точно вкъщи, никой да не ги притеснява (дори най-учтивата и невидима акушерка), само да държат ръката на тати и да не им се нарушава енергийното поле. Казвам го без ирония, има такива жени. И те ще продължат с неастистираното раждане и съответната агитация за него, сигурна съм.
От четенето на файловете оставам с впечетлението, че повечето от нашите героини са именно такива. Наговарят се, че след случая ще наблягат пред медиите на думата "асистирано", но така, само за параван.

# 118

Важното е да има кой да опонира на агитацията - да се говори не само за вокализации и как да получим оргазъм при раждане - но и за смъртта, за усложненията, за опасностите за детето и майката.

Останалото е естествен подбор на идеи и на хора - съжалявам, ако звучи грубо.

# 119
  • София
Надявам се поне нещо хубаво да се постигне, връщане назад като няма...  Tired Но лекотата и насмешката, с която се подминават медицинските предпоставки, е покъртителна!

О, да.

Титла: Re: Със пролетен копнеж започна априлския бебевалеж! (тема на бременните)
Публикувано от: Ваня в Април 21, 2011
Ех Цвети, много е неприятно така като ти развалят рахата за нищо. Hug

"Нищото" е брадикардия, голямо бебе и увита пъпна връв  Tired Е, видяхме го рахата. Гадна работа.

Дано се съвземе жената.

Ей това ме "погнуси".

Публикувано от: Mona_Siniora в Май 09, 2011
Хора, това ще ни довърши! Така се надявах да се разминем с тая гнусотия, заради почивните дни!

И това:

Da poizchistim naistina foruma i mojem da prodyljim napred.

Защо ще поизчистите, душици? Не можете да продължите благородното си дело, ако призракът на умрялото бебе витае над вас ли?

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 17:56 от Flip

Общи условия

Активация на акаунт