Раждане вкъщи 9

• 21 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Бу, сложи ли линк към някое от ражданията, завършили със смърт на бебетата? Confused

Между другото:

„Пациентката ни обясни, че е получила болки, които са продължили през целия ден, но твърдо е била и категорично решена да не постъпва в болница, за да не се инвазира от лекарите и да си протече максимално нормално според нея...Тази пациентка е била предупредена, че тя пренася, че трябва да постъпи в болница”, обясни д-р Райна Ковачева, дежурен лекар.
 newsm78
Как става така, че първо обясняваш, че не искаш "инвазиране" и за това си стоиш 12 часа у вас с родилни болки, пък после някакъв адвокатец се пеняви, че си влязла да се къпеш и бебето, видиш ли, изскочило като тапа?!  Outta Joint
Че после пък и ще си правиш устата да съдиш!
  ooooh!

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 18:30 от Джуличка

# 421
А случайно да си погледнала колко бебета са починали в болница? Няколко стотин! Ми че то излиза, стотици пъти по-безопасно да се родиш в къщи, отколкото в болница, а?

http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf/Lookup/3304.0Explanatory … 2009?OpenDocument

http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/Products/3304.0~2009~App … #2718222219149956

Още малко инфо, не зная дали спада към категорията "жълтини:"

"Най-малко четири новородени са починали по време на домашни раждания в Сидни през последните девет месеца, в това число дъщерята на най-изявената поддръжничка на ражданията без болнична помощ в Австралия"

Думите са на завеждащия сектор "Женско здраве" в болница "Уестмийд" д-р Андрю Пеши /дали така се произнася името му - само гадая; ако го бъркам - сори/.  Та той казва, че доколкото знае, "налице са четири смъртни случая и още четири случая на възможна мозъчна травма при новородени, родени в домашни условия от миналия юли насам."  Датата на материала е април 2009 г.

Ето и пълният текст:
http://www.dailytelegraph.com.au/news/four-dead-in-home-birthing … uy9-1225697745818

# 422
А случайно да си погледнала колко бебета са починали в болница? Няколко стотин! Ми че то излиза, стотици пъти по-безопасно да се родиш в къщи, отколкото в болница, а?

А случайно да имаш представа колко бебета са спасени в болница? Сигурно поне няколко хиляди. А после ги изписват, там където е табелата "ИЗПИСВАНЕ НА БЕБЕТА".

# 423

http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf/Lookup/3304.0Explanatory … 2009?OpenDocument

http://www.abs.gov.au/ausstats/abs@.nsf/Products/3304.0~2009~App … #2718222219149956

Още малко инфо, не зная дали спада към категорията "жълтини:"

"Най-малко четири новородени са починали по време на домашни раждания в Сидни през последните девет месеца, в това число дъщерята на най-изявената поддръжничка на ражданията без болнична помощ в Австралия"

Думите са на завеждащия сектор "Женско здраве" в болница "Уестмийд" д-р Андрю Пеши /дали така се произнася името му - само гадая; ако го бъркам - сори/.  Та той казва, че доколкото знае, "налице са четири смъртни случая и още четири случая на възможна мозъчна травма при новородени, родени в домашни условия от миналия юли насам." Датата на материала е април 2009 г.

Ето и пълният текст:
http://www.dailytelegraph.com.au/news/four-dead-in-home-birthing … uy9-1225697745818

Сори, скъпа, но статистиката наистина не ти е силната страна.
       Тези 4 не се равняват на онези 100, защото се сравняват с различна база ...Всъщност тези 4 излизат много повече от онези 100, като процент... Peace

# 424

Ще използвам думите на една мацка от едно друго място:
колко жертви има от самолетни катастрофи и колко от автомобилни такива?
Ахаааа, ама тези със самолетите били мнооооооого по- малко от другите.
Нима пътуването със самолет е по- малко опасно от другото?
Разбира се, че не.
Отговорът знаеш ли къде е?
Че не всички карат самолети, но почти всички карат коли, та от там и разликата в цифрите (процентите или статистиките, както казвате вие).
 Tired

# 425
persimon, Цвети на колко минути от Тина Киркова живее?

Откъде да знам?Не я познавам.

Въпросът е и да отидеш там, все пак, дори да живееш през улицата. А за да отидеш навреме, е добре до теб да има опитна акушерка, която да те посъветва да го направиш. Чакаме това да стане възможно.

# 426
Така е:) Затова има и точна статистика по проценти и тя показва, че домашните не са по-опасни от болничните. Но коментарът ми беше на това как видиш ли 4 бебета починали в къщи...Нищо че други 1000 са починали също по това време, ама в болница и затова си траем да не би да нарушим свещения статут на болничните заведения.

Ще използвам думите на една мацка от едно друго място:
колко жертви има от самолетни катастрофи и колко от автомобилни такива?
Ахаааа, ама тези със самолетите били мнооооооого по- малко от другите.
Нима пътуването със самолет е по- малко опасно от другото?
Разбира се, че не.
Отговорът знаеш ли къде е?
Че не всички карат самолети, но почти всички карат коли, та от там и разликата в цифрите (процентите или статистиките, както казвате вие).
 Tired

# 427

Не четеш ли, не мислиш ли - и аз вече не знам...  ooooh! Ама щом си отвориш устата, ръсиш бисер след бисер.

Говорим само за Сидни, не за Австралия. За девет месеца, не за една година. За доносени бебета, а не за всякакви (вкл. фетуси в 20 г.с.) И за неастирани раждания, които - предполагам - са стотици пъти по-малко от болничните...

Какво точно сравняваш?

# 428

А случайно да имаш представа колко бебета са спасени в болница? Сигурно поне няколко хиляди. А после ги изписват, там където е табелата "ИЗПИСВАНЕ НА БЕБЕТА".

На боб ли хвърли да знаеш кой бил спасен или в кристално кълбо гледаш? Има си статистика и тя е показателна-еднаква смъртност в болница и у дома. Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

# 429
persimon, Цвети на колко минути от Тина Киркова живее?

Откъде да знам?Не я познавам.

Въпросът е и да отидеш там, все пак, дори да живееш през улицата. А за да отидеш навреме, е добре до теб да има опитна акушерка, която да те посъветва да го направиш. Чакаме това да стане възможно.

Браво!  Hug    bouquet

А докато това стане възможно какво предлагаш?  Thinking

П.С. Пак некоректно сравняваш, пак.
А, JP ме е изпреварила.  

# 430
  • София
Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

Баш  Laughing

# 431

На боб ли хвърли да знаеш кой бил спасен или в кристално кълбо гледаш? Има си статистика и тя е показателна-еднаква смъртност в болница и у дома. Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

Айде пък сега, ново двайсе'!  ooooh!
Нали рискът в болницата беше стократно по- висок?!
  newsm78

# 432
Ясно е казано какво се сравнява и това не са фетуси.И след като госпожата говори в цифри-4, а не в проценти, то и аз говоря с цифри. В проценти вече обсъдихме милон пъти статистиката и всеки път я отминавате с мълчание. Не смятам да ти обяснявам пак, да не почнеш да ме питаш нещо...

Не четеш ли, не мислиш ли - и аз вече не знам...  ooooh! Ама щом си отвориш устата, ръсиш бисер след бисер.

Говорим само за Сидни, не за Австралия. За девет месеца, не за една година. За доносени бебета, а не за всякакви (вкл. фетуси в 20 г.с.) И за неастирани раждания, които - предполагам - са стотици пъти по-малко от болничните...

Какво точно сравняваш?

# 433

Нарочно ли се правиш на тъпа или...? Mr. Green

# 434
Да -има починали и вкъщи, точно както има починали и у дома.

Баш  Laughing

Joy Joy Joy

Господ да ни прости, ама това наистина вече стана смешно!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт