Да преправим старите мебели - 8

• 100 787
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Ами да, аз това имах предвид под панери, но как пък ще уцеля точния размер...къде сте виждали такива, аз в Айко и Джъмбо, но са милко далечко  Thinking Други идеи?

# 331
  • Варна
Гледах подобни в Кауфланд. Имаше и текстилни, и пластмасови.

# 332
Докато разбера, че горният слой няма да стои добре лакиран ...  doh
Ами това, което ми хрумва е да боядисаш плота с подходящ цвят, да залепиш от същия материал, от който е плота или гърба на кухнята, да залепиш плочки /ако се връзва с останалото в кухнята/.

Благодаря  bouquet. Плота ни е много пъстър за моите разбирания /съпруга ми го избра Wink/ и не става за масата. Плота е Артууд. А идея с лакиране или боядисване?

# 333
# 334
# 335
  • В две мъжки сърца
Проблемче..!Боядисах стария гардероб с акрилна бяла и синя боя,стана прекрасно и покри навсякъде, но....Ами само малко да го почукнеш и се бели CloseДаже там дето съм минала с прахосмукачката и се е допряло се  е обелило.Ужас!Мислех и чамовите легла да боядисам в бяло и сега не знам какво да правя?Боята ли не уцелих или трябва и с нещо друго да мажа?Иначе покри добре,даже и лакираните вратички.Моля кажете с какво да боядисам леглата,че хич не отиват с тоя жълтеникав цвят в стаята в синьо и бяло.Мъжът ми отначало се изкефи много,ама после като видя как се бели и сега не ще да мажем леглата.Моля ви ,помогнете Praynig

# 336
Първо - изчака ли достатъчно време  да изсъхне хубаво боята? Поне 3-4 дни трябват, за да добие якост. Второ - да те питам с каква боя маза /марка/. Трето - какъв ти е гардеробът /материал/ и как го подготви преди боядисването?

# 337
  • В две мъжки сърца
Гардеробът мисля,че е ПДЧ, ама от ония старите гардероби от соц времето.От страни не беше лакиран, но вратичките бяха.Боята е на Лакпром.На два дни се лющеше, даже и като се допират вратичките една в друга.Не сме го подготвяли никак.Аз питах преди време в темата и казаха,че няма проблем,да пробвам и ако покрие всичко е ОК.Ми то си покри много хубаво и стана много красиво,ама се бели.Чамовите ми легла са нови и здрави,ама грозно жълтеникави и лакирани.Виждала съм такива красоти при вас, пък ти си направо вълшебник!На мен никак не ми се отдават такива неща,но като ви четях и се вдъхнових.

# 338
  • Пловдив
Поне малко не го ли надра с шкурка това лъскавото?

# 339
Гардеробът мисля,че е ПДЧ, ама от ония старите гардероби от соц времето.От страни не беше лакиран, но вратичките бяха.Боята е на Лакпром.
Коя по- точно? Можеш ли да ни я покажеш с линк поне? Най- сигурни за подготовка на лакирани мебели са 2-та изпитани начина:
- или позашкурваш малко
- или полагаш 1 ръка контактен грунд
После каквото ти душа иска. А пробва ли да го измиеш с по- влажна кърпа, за да провериш дали не остава синьо по кърпата, т.е. дали няма да се протрие с времето боята?
Леглата ги прави сини смело, но преди това ги намажи с контактен грунд, ако не ти се шкури Naughty И си купи Аквис или Акварил /той е на Лакпром/. Отделно за по- голяма сигурност можеш да ги финишираш с безцветен лак. Като станат леглата ще преправиш и гардероба, дотогава ще са ти минали и яда, и разочарованието Peace

# 340
  • В две мъжки сърца
Благодаря,момичета  bouquet Боята е Аквакрил,сега погледнах.Ще купя грунд и ще пробвам пак със същата боя.Утре като пробвам ще пиша пак.А сега мога ли лак да сложа върху гардероба или няма смисъл?

# 341
Момичета!
Това става направо зависимост моето. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Смятах да поправям само докато оправим къщата, обаче...миналата събота имахме в квартала гаражни разпродажби. Уж мъжът ми гредаше само саксии да си купува, а аз някакво шкафченце или етажерчица за антрето, а то...се прибрах с едни големи нощни лампи. Мъжът ми каза, че са грозни и старомодни, ама аз като си ги представих боадисани и с нови "шапки"!

(Тук нощна лапма под 50 долара няма, а като си предствих, че моите ще седят само за декор, тъй като не ползвам почти такива лампи.)

Аз много се радвам де, че ще имам нови предмети за експерименти. Щом съм готова, ще пусна снимки. Остана ми само горните части да довърша.

# 342
brambo5, гардероба за съжаление май ще трябва да го почнеш от "кота 0" дет му се вика. Ако имаш виброшлайф го мини 1 път, но в една посока само Naughty Така хем ще падне нездравото покритие, хем ще се надере всичко равномерно за новото. Ако не ти се занимава сега, остави го за по- късно, първо да изсъхне хубаво. Ако пък няма как да вдигаш прах след леглата, волю- неволю ще трябва да го почваш сега Wink Ама ние сме с теб- действай смело Peace

Мелани, какво говориш ooooh! ooooh! ooooh! за боклукозависимостта hahaha На една бабка -съседка внучката и дошла от Пловдив и изхвърля наред 40-годишни боклуци /от буркани до списания Паралели и вестници Работническо дело/, а аз само ги пресрещам с чувалите, ровя и после им помагам да ги изсипваме в контейнерите Sick И така 4 дни поред #Crazy Оообаче си изрових съкровища smile3508 Една нощна малка лампа от ковано желязо с шапка от слама, 2 етажерки от кухненски кутийки и бурканчета /едната пирографисвана, другата боядисана розова/, малко аквариумче за златна рибка от много дебело стъкло, 2 картонени куфара /единия много малък и много запазен/, по- големия е с дървена основа и метален обков, дървена финно резбована кутия за бижута /вече е изшкурена, де/ и най- голямата ми находка е порцеланов комплект кутии /буркани Rolling Eyes/ малки и големи за подправки в бяло и резеда, барабар с шишета-канички за зехтин и оцет Heart Eyes Комплекта наистина е находка, защото изобщо не е ползван, няма наранено или отчупено от порцелана.
В този апартамент има голяма спалня с гардероб от онези старите, със заоблените страници, които ако ще изхвърлят, ще ги обявя тук. Така, че ако някоя от вас иска- да казва от сега, да ги пазя. Има и една много тарикатска маса с 2 чекмеджета и красив обков, която може да стане на писалище, стига да я изхвърлят у нас, разбира се hahaha

# 343
Малии Седефка!
Завидях ти!

Embarassed Embarassed Embarassed

# 344
Хе, на лудостта да изсипвам чувалите ли, на централен столичен булевард, на трамвайна спирка Joy
Ръцете и ноктите ми бяха станали като на гумаджия черни Sick, едвам съм ги изчистила. Затворила съм второ мазе в блока, ама с тази диагноза скоро ще ми отеснее и то Crazy
Да не споменавам за манагалите, които бяха като хиени наоколо....

Общи условия

Активация на акаунт