Да преправим старите мебели - 8

• 100 809
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Такива стари куфари хвърлихме 2 броя.

# 391
Има още 1 куфарче, но е малко и неизползвано, затова не съм го снимала. Този го снимах след като го изкъпах, направо в банята на пода. На село имаме още по- голям /синьо-черен/, също здрав. Т.е. вече имам 3 размера, които мога на насложа 1 върху друг /това ми се върти в главата/, ама къъдеее... newsm78 незнам. Снощи си мислех да слагам в тях дрехите от по- големите братовчедки на дъщеря ми, които чакат да им дойде времето и които стоят в 2 кашона. Ще се съберат в 3-те куфара, ще ги метна върху нейния си бял гардероб и хем ще вършат чудесна работа, хем ще изглежда добре Naughty

Спунк, страшни идеи Peace от порцеланови чашки. Само се чудя как може да се отреже дъното, както е показано на 2-ия линк Rolling Eyes, може би с лазер?

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 14:31 от СедеФка

# 392
  • София
Куфари и куфарчета

Преди години баща ми беше рязал с диамантен диск шишета от Кока-кола, за да ги направи на чаши. Но с диск не може да се пробие дупка в дъното на чашата, а ако се отреже цялото дъно ще стои незавършено.  newsm78

# 393
Ей за това шкафче ви говорех. Набързо запълних празнините на счупените стъкла с картончета, облепени с опаковъчна хартия /само това беше по-цветничко в кварталната книжарница/, ама тези веселяшки индиански мотиви май много не ме галят по окото. Та, смятам отново да предприема екскурзия до Хит в Младост и да си купя хартия на розички. По-интелигентно ще стане, а?
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2936/197393229822004541130779 … BJkFwMOmFrdKh.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2324/157050315278837366113077 … t6EURpwQ4PDls.JPG

# 394
  • Пловдив
Трябва ви диамантена бор корона - служи за пробиване на фаянс и теракот, примерно на плочка за да мине през нея тръбата на чешмата. Има различни размери, но са скъпи. Трябва ви майстор - плочкаджия. И може би някоя чаша да стане жертва преди да постигнете търсения ефект Simple Smile Все пак чашите са по-крехки от плочките.

# 395
Байбиби, розички, гюлове, слънчогледи....цветен мотив ще му тича много повече. Сега е някак, ъъъ, конвекционално, тъпо. Дори египетски елементи ще му стоят Rolling Eyes нелошо.
В същност защо хартия? Плат на розички не може ли, набран на връвцица и прикрепен здраво отвътре?

Брях, на куфарите как им прилягат крачета Grinning Идеята с колелца също ми хареса. Благодаря, Спунк  bouquet

# 396
Здравейте, дами!Отдавна чета темата,прочела съм всички броеве до тук.Някъде,в някоя от темите бях видяла идея за декориран шкаф с колаж от вестници.Опитвам се да го намеря,но не успявам.Моля, ако някой може ,да ми помогне!

# 397
Здрасти от мен.  Hug

Ех, че ви завиждам за находките Laughing

Аз пък, чак сега намерих време да мина масата с лак. Ползвах лазурен на водна основа...ма що тъй почна да жълтей  ooooh!

# 398
Ех, че ви завиждам за находките Laughing

Аз пък, чак сега намерих време да мина масата с лак. Ползвах лазурен на водна основа...ма що тъй почна да жълтей  ooooh!

И аз завиждам, затова си трая!

К-А-М, а ти с какъв лак точно лакира? Защото тук от доста време умуваме кой ще да е оня лак, който да е напълно прозрачен. Аз се кълнях в Сократес за паркет, ама се оказа, че и той жълтеел напоследък. Наскоро тествах "Водоразтворим лазурен лак" на Лакпром, който за мен е О.К. Мазах с него върху снежно бяло и не се промени белотата.

# 399
Хе, то и аз затова си трая за часовника Heart Eyes Като го видях и спрях да дишам.

# 400
Пише лазурен лак водоразредим на Оргахим... Rolling Eyes

# 401
mumita,всяка твоя публикация ме провокира да отворя шкафчето за лекарства.Направо  Sick baibibi,ти си знаеш най-добре,но розички ...не ми се връзват.

# 402
Баст моята баба едно време ме научи на здравословен начин на живот  Mr. Green
Тя и Спунк сигурно ги знае, за това се хили- за всяка болежка и цяр!
1. секс- както дойде - на оЧо  #Crazy
2. коняк/водка/ракия или др. подръчни материали- да не се пропуска ден- в умерени количества!
3. чесън- както дойде... сигурно пак на оЧо  Shocked
Просто лекарства и аптечка не ти трябват! Не си спомням от кога не съм боледувала... Embarassed  newsm47

Не че нещо, но не си представям и аз baibibi с рози  yes
НЕкак си по- Оправна ми се "вижда"- достига до винтажа, но с вкус  newsm10

Между другото да споделя, че след дълга употреба на споменатия лак на водна основа на Лакпром,
се появи не точно жълтеене, а белота  Sick
На последните ми произведения се вижда и от човек с астигматизъм  #Shocked
Може и срока на годност да му е минал, ама чак пък толкоз...
Но жълто- НЕ  Stop

# 403
Баст, mumita, аз пък нищо не разбрах! Честно, ама не схванах 1. защо не рози, 2. ако не рози - то какво?, 3. да не би да ви харесва в този вид?, 4. брех, да му се не види, не се сещам какво да е за № 4, ама съм сигурна, че и него няма да разбера.

mumita, искаш да кажеш, че ако лакирам с този прозрачния лак на Лакпром върху тъмна повърхност, има опасност с времето да побелее? Да не ти се е налющил нещо лакът? Аз лакирах преди няколко месеца плота на белия шкаф, който е протрито слонова кост с прозиращо, не много тъмно дърво. Ама досега не се е променило нищо. А почти всеки ден го бърша с влажен парцал /все пак е по-скоро част от кухнята ми, отколкото от трапезарията, та затова го третирам както кухненския плот/.
Не знам, ама странни работи стават напоследък с материалите - уцелиш ли различна партида, може да получиш доста странен ефект.

# 404
Ето снимки!
1. Лампа, за която питах дали може да се боядиса металната част.
Боядиса се! Боядисах и стъклените части, ето преди и след.
Преди:

След:

Това пък са нощните лампи!
Преди:

След:

Сега след като снимах, виждам, че при наклон се вижда вътрешната част - бяло, та явно е него ще трябва да го боядисам.

Общи условия

Активация на акаунт