Да преправим старите мебели - 8

• 101 286
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Седефка, съжалявам, че е проработило средството.
Дано намериш подходящ обков за смяна!

# 76
Здравейте!

Поздравление за хубавата тема и моите почитания за всички, които дават прекрасни идеи  Hug

Инан сега един въпрос...Започвам обаче с уговорката, че съм с две леви, и че ви чета отначало, вече съм на втората тема  Crazy

Та.... предстои ми ремонт. Стаята, за която ще питам ще бъде в цвят пепел от рози. Мисля дасложа там ъглови легла ( светли са и са соц) а имам и там една смотана секцийка със същите характеристики  Mr. Green. След време обзавеждането ще е друго, но засега това. Конкретният ми въпрос е ,  ако мина тези мебели без да шкуря а направо с бял лак за дърво...какво ще се получи?

# 77
  • софия
Моят опит с подобен бял лак за дърво завърши с провал.Аз го нанесох върху чамови вратички.Даже шкурих и то няколко пъти.Не знам с какъв лак са били,сигурно полиуретанов.Той като поеме веднъж в дървото няма махане . Зависи твоят лак за дърво на каква основа е.Моят беше на водна основа  .Получи се това,аз исках да прозира фладера и ми хареса и http://media.snimka.bg/8678/023610771-special.jpg?r=0 0мазах всичко.След един ден позабърсах с една влажна кърпа и всичко се свлече.Няма такова търкане,сега три дена мия шкафове. #Cussing outМоят съвет е да опиташ на малко местенце и след изсъхване да провериш дали се бели.

# 78
Беникал, грешката си е твоя ..
При полиуретанов / или изобщо реактивен / лак не може на водна основа отгоре, та дори и изшкурено.
Както беше казал някой по-напред-все едно да смесваш олио с вода..

# 79

Как могат хората да изхвърлят такива красоти, не знам просто.... Вчера на Витошка видях голяма купчена мебели като тези на Пина - спалня, сандъци разни, шкафове... - всичко нацепено на парчета и стоварено на тротоара... #Cussing out
А някой споменавал ли е магазин "Рето" на женския пазар? Има находки чат-пат.

# 80
  • софия
Беникал, грешката си е твоя ..
При полиуретанов / или изобщо реактивен / лак не може на водна основа отгоре, та дори и изшкурено.
Както беше казал някой по-напред-все едно да смесваш олио с вода..
Да,аз знам че е моя.Сега се чудя такава гладка повърхност,предварително обработена,гланцирана, с какво може да се пребоядиса по принцип?С акрилатните явно не става,а другите бои много миришат.

# 81
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Нанасям с четка върху ПДЧ, но не става равномерен слой, а се разпръсква на капчици. Някой сеща ли се защо става така. Препаратът ли е развален или аз нещо не правя като хората?
цитирам чужд въпрос, но не помня да съм видяла отговор, а пък ме интересува... newsm78
дали някой ще ми помогне?

# 82
Беникал, и аз се опасявам, че точно това ще се получи, добре, че сподели   bouquet

Идеята ми беше да станат бели креватите и секцията, щото немога да ги гледам така....а това със шкуренето не е за мен.

Идеи? Rolling Eyes

# 83
  • софия
От това,което съм чела тук,някои потребителки надираха леко пдч-то с шкурка,после боро контакт розов,накрая пак боя -латекс или др.акрилатна боя.След изсъхване лак на водна основа и им се беше получило добре.Аз не мога да си представя как не става на капчици боята,но с лак за дърво със сигурност няма да ти се получи пребоядисването.Може би трябва да опиташ с боя;има по-плътна покриваемост.

# 84
Мене това шкурене ме плаши. Колко леко трябва да се мине с каква шкурка..., после с каква боя? Марка? и после всичкото това нещо не се ли лющи, че съм с две малки деца, все пак  Crazy

# 85
  • София-в сърцата на моите деца
Върху ПДЧ плоскостите първо отгоре с Боро контакт за спойка и после мажеш отгоре с боя или лак! Peace

# 86
КАМ, взимай бялата акрилатна на Мегахим, ще стане. Моят съвет е
да не шкуриш основно, но с една не много едра шкурка може да ги минеш тук-там.

# 87
КАМ, аз боядисах тази соц ракла преди време. Не съм по шкуренето като теб  Simple Smile ако ги искаш плътно бели, няма проблем, само ти трябва Бороконтакт, за който вече са ти писали.
Раклата след боядисването.

И ПДЧ по същия начин съм правила, горните шкафове.

След Бороконтакт сложих латекс и над него безцветен лак. Не са мръднали, чоплила съм с нокът, за да видя дали е здраво - нищо не мърда Peace

# 88
  • София
Човече, извинявай - не е по темата, но къде са ти котлоните? Не ги видях под аспиратора.

# 89
Човече, извинявай - не е по темата, но къде са ти котлоните? Не ги видях под аспиратора.

Не са монтирани още. Чакам детето да поотрасне... Имаме случай на роднинско дете с много тежко изгаряне (сухожилия, операции) и малко се постреснах, затова отлагам Confused временно позлваме газов, направихме едно плотче на балкона, той не е затворен и не е много удобно, но на този етап това ни устройва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт