Да преправим старите мебели - 8

• 101 281
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Аз ще си позволя да споделя съвет, който много ми хареса, даден ми наскоро от едно много талантливо и мило момиче - професионален дизайнер на мебели, че помещения, които ще запазят за сравнително дълго време цвета на стени, тапицерия и т.н. (а по нашите земи това дълго е дооста дълго  Tired) е добре да бъдат в максимално неутрални и ненатрапващи се тонове, а цветовите акценти да бъдат предметите, които лесно могат да сменят мястото си или цвета си (вази, възглавнички и т.н.). Така че, аз също съм за бяло, светло сиво и изобщо по-неутрално Peace

# 136
Не мога да се съглася - една стая се пребоядисва за един ден, ако го направиш сам ще ти струва около 25лв. Може да си сменяш цветовете всяка година, ако не и на 6 месеца - според ентусиазма. Иначе дай всички да сме с бели стени от днес - до края на живота си, че да ни подхождат на всичко - всяка възраст, всяко настроение и всяка мебелировка. Пиша го и като човек, който лично е сменял цветове на стени и знам, че не е страшно.

# 137
И аз често сменям цветовете Peace боядисвам си сама, мъжът ми поема таваните. Съгласна съм с pina, 1 ден, 20-тина лева и готово Simple Smile

# 138
  • София
Аз къде ли не потърсих съвет за латекс, само в нашата тема не попитах.   smile3537
Препоръчайте марка, но да е от по-евтините. Харесала съм цветове от каталога на Мегахим.

# 139
Момичета, какви ги говорите  Laughing
Или вие сте факири, или аз съм костенурка.
Четири крила прозорци ги боядисвам два дена. Първият пласт не покрива равномерно, макар с мече минато, чака се да съхне, за да миа втори, че и трети ще мина - за да стане добре. Не ми се мисли какво е да мина една стая...

# 140
С прозорците е по-сложно. А и сигурно нанасяш др., не латекс.
Но при стените, покриваш много бързо. Освен това съвременните бои са страхотни, не остават следи, т.е. не е нужно да имаш кой знае какви умения. Последния с който боядисвах (ровя за името, но не се сещам  Embarassed) имаше даже ефект - липса на следи от четка. На трудно достъпните места мазах с четка и никакво старание, докато изсъхна стоеше ужасно, виждаха се всички следни - сега не личи въобще  Simple Smile

Както казваше един мой клиент майстор - "Най-обичам боядисването на стени - мац нагоре левче, мац надолу левче"  Joy

# 141
  • Варна
Не се сърди, човече, моля те сети се марката, че и ние започваме от първи ремонт у нас.

Включвам се и с въпросче. Вратите ни са от онези талашитените със стъкло. Правени са в Затвора във Варна. Мъжът ми като започна ремонта беше уж за временно, защото щяхме да събаряме къщата. Но кризи и други форсмажорни събития отложиха събарянето... Та тези врати от Затвора си стоят така както са купени - талашитени и небоядисани. Искам да ги боядисам с латекс, в цвета на коридора. Не само същия цвят, но и същата боя. Един цвят откъм коридора и друг откъм стаята. Мъжът ми каза, че тая нямало как да стане...Пък аз го убеждавам, че ще е добре. Кажете, права ли съм, че да не ми казва после " Аз нали ти казах!" .  Joy

# 142
Само да не е с латекс  Peace
Аз купих гръцка боя на водна основа, която се нанася директно, без разреждане и съхне за около 30 минути, зависи колко съм напляскала.

# 143
кали 08, ровя, да но го намеря, защото наистина е хубав.
За вратите - нашите са с автоемайл лак. Белите врати са си класика, другите цветове много ангажират и "затварят" коридора и другите помещения.
С латекс, не е невъзможно, но след него задължително безцветен лак, защото се пипат и цапат, трябва да можеш да ги почистваш.

# 144
Двуцветни врати не харесвам. Те стоят добре, само ако са затворени. Но ако вратата стои отворена, то се вижда другият цвят, а не този, който е предвиден да се слее със стената /или пък да й контрастира/. У свекърите ми е така - бяла към коридора и тъмно дърво към хола. Добре, ама като остане отворена, всъщност към хола грее бялата част. А ако е полу-отворена /както е в повечето случаи/, се виждат и двата цвята.
За цветните стени - ако се боядисва само една стена, или отделни елементи от стените /колони, трегери/, е добре да се купи скъп и качествен латекс - Левис, Сикенс, нещо такова. Наистина е двойно по-скъп от другите бои, но пък покривността му е удивителна, с една ръка се постига хубав, равномерен и плътен цвят. Определено си заслужава. Тия дни намазахме една от стените в една от спалните на вилата в тъмно лилаво с боя на Левис. С една кутия /25 лв/ и два часа работа стаята придоби напълно нов облик. Аз по принцип съм доста "пестелива" и нерешителна, когато става дума за цветове, но в случая съм много доволна от резултата /и от лекотата на изпълнението/.

# 145
  • Варна
Добре че питах. Спирам да настоявам за латекс, преминавам към бяла водоразтворима боя. Предполагам, че ще е необходим грунд и ще трябва да заложим на по-скъпа и по-качествена боя. Мнения и препоръки?

# 146
Без шкурене, без грунд - без нищо - аз направо мазах върху стара боя дори и стана.
За двата цвята врати - при мен се наложи прозорците от вън да си останат бели - защото ще наруша цялата фасада на къщата, а отвътре ги боядисах кафяви. При отваряне не бих казала, че е грозно, но те застават точно под ъгъл крилата и почти не се вижда разликата, а от друга страна - тези прозорци аз не ги отварям, защото имам голяма балконска врата и навика ми е само нея да отварям. Но за вратата на балкона и входната - те са на отделни стени - ще е слонова кост. В момента е така, но боята е вече захабена и просто ще я подменя. При мен мисля, че се получи - защото канапето е с такава дамаска почти слонова кост, кух.шкафове - също имат тоя цвят. Затова мисля, че много зависи от цветовете в стаята  Wink

# 147
Леле страхотни сте  Hug Като, че ли ще се спра на вариант светло сиво...а и теракота в кухнята е бял с леки акценти на светло сиво и оранжево. То всъщност е кухня и трапезария...навремето е имало портална врата, която махнахме и направихме дъговиден свод с гипс картон. Едната стена в трапезарията също е издадена напред и всъщност мисля нея и свода да ги боядисам оранжеви а останалото светло сиво. Тък като масата е синя....а имам част от една тъпа секция ( шкаф с витрина отгоре) Та тоз шкаф, мисля да му ракларам стъклата и да го боядисам като масата, син. А там, където махам стъклата, т.е. витрината да боядисам в оранжево и така да ми се връзва с масата. Сега имам друг проблем....мога ли да си боядисам плочките на мивката и плота в оранжево...и ако да с какво, така че да могат да се миятат постоянно ?

Прекалих с въпросите, ни като ви чета така се надъхвам, че нямам спирка  Crazy И мъжът ми почна да ви чете  Joy  bouquet

# 148
Съжалявам, че няма с какво да снимам в момента...дано сте ме разбрали.

А и за вратите щях да питам,,,ама вече Кали е питала  Laughing

Ние пък на всичкото отгоре ще събаряме една странична постройка и долу има стая и там ....познайте  Crazy та има едни врати, които са боядисани с блахна боя бяла, а стъклото им е релефно и е намацано с черна блажна боя  Sick кво да ги правя...неможе да няма начини  Thinking Laughing

# 149
За махане наблажната боя - мисля, че с един препарат концентрат HG е фирмата - ще стане, препоръчаха ми го определено, но аз така и не се наех, цената е към 30лв за една к утия.

Общи условия

Активация на акаунт