Да преправим старите мебели - 8

• 100 709
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
..
Абе момичета, има ли някъде да се продават кантове за маса? Ама цветнички да са. А има ли нещо си, пак залепващо като орнамент по краката на масата може би  newsm78

Какви кантове имаш предвид ? Тези, които са за обкантване на ламинат са пластмасови и са с много различни цветове, но ширина до 3 см. Има в Практикер, че най - лесно и ПВЦ кантовете се лепят с лепило, което се нагрява с ютия, в смисъл "гладиш" с ютията върху канта , за да залепне.

Сега като чета за орнаменти по краката на масата, май питаш за нещо друго  Thinking

# 271
Хайде и аз пак да питам, нямам време да изчета - стара врата, отдолу имаше боя, която от стоенето обаче беше на плюски, изчегъртахме първо с шпакла, после с шкурка, та се позаглади - но е тука има - тука нема стара боя. Взела съм кит, ще намацам тук там. Та преди да положа новата боя - има ли смисъл да слагам Борото контакт според вас за здравина?

Вили, абе ако си махнала всичко тръгнало да се лющи и е останала само здраво хваната боя, мисля няма да има проблем. Ние имаме дървени греди на тавана в дневната и бяха боядисани с блажна боя с прекрасен цвят - нещо мешано от останали бои, отврат  Sick и мъжът ми поизстърга със шпакла само напуканото по боята и люспите, другото остави и отгоре с автоемайл лак и стана перфектно, вече 2 години не мърда.
Ако пък много те притеснява остатъците от боята може да опиташ да махнеш с някой от ония препарати за стара боя - Терминатор примерно и тогава да боядисваш  Peace

# 272
Спунк е баш с "морското" ли шкафче трябваше да започнеш!?
Знаеш ли колко време се боря да забравя- по финансови причини- това?  smile3511
Замислила съм го за коридора и всичко в него...
Ша стане тази година  newsm68 па като не ми харесва или ми омръзне ще си го преправя  Peace

Кантовете, орнаменти за масата и др. може да се залепят и с бързите монтажни лепила, С300- за дърво и др.  Много зависи от нещата и материала.

# 273
Значи без тоя контакт... Thinking

Сега нещо друго да ви питам - имате ли идея стиропорните первази за под - нараняват ли се лесно? Също от тия стиропорни продукти може и за крака на маса да се залепят, но пак здравината е важна...Та мнения някакви  Laughing

# 274
Нараняват се!  Peace

# 275
Ееееееех значи  Crossing Arms
Така искам дебели и гладки первази на пода, но не мога да намеря....Има едни в Генезис намерих, но метъра започва от 12лв и ми идва повечко....

# 276
Трудна работа за високи первази, само дърво или МДФ но там ще е 20лв. метъра  Tired
Евентуално от тия плоскости дето ги ползват за ПВЦ ламперии или хънтър тавани може да се приспособи, всеки случай по евтино ще излезе ..

Представи си една летва от тия, но сложена хоризонтално - има цветове, а и завършва с ръбче, хубаво заоблено, има всички видове снаждащи лайсни, пластмаса - лесно за поддръжка и не се наранява лесно, лесно се поставя и елементарно се реже, а не е скъпо  Peace

# 277
Къде се предлага това   bouquet

# 278
Практикер - има поне 10 варианта с дървесни шарки, има и различни ширини /при теб ще е височина де/ - от 10 см. до 20-25см. има и по - тежки варианти, и по свежи цветове.
Освен пластмасови има и МДФ плоскости, но са по - скъпи.
Един стек от тия пластмасовите е около 2 кв. метра и струва към 20 лв., а това са 10-13 плоскости от по 2,50м. дължина, тъй че изобщо няма да ти е скъпо  Peace

# 279
Ама чакай, аз ще к упя плоскост и ще си я режа и кантирам или  newsm78

# 280
Не, не, те са си на дължина 2,50 м. и ако стената ти е 6м. дълга, все ще трябва да се реже, а и да се снажда, затова пиша, че си има да се продава всичко необходимо за снаждане на право и под ъгъл и завършващи первази има, рязането  става с макетен нож дори  Laughing

Ето по - ясна снимка, да се ориентираш, ма като отидеш на място е най - добре да прецениш дали ще ти свършат работа

# 281
Роси, аз май съм тъпа, защото нищо не разбрах  Crossing Arms

Значи - отивам и търся в магазина - ......./как се нарича точно мо ля те ми напиши/ - реално това са вид летви, отвътре така порести, но заоблени от горния край, който да ползвам като цокъл, само трябва да си измеря обиколката на стаята и да купя съответната дължина, така ли  Embarassed А как се поставят - лепят ли се за стената?

# 282
Това е ПВЦ ламперия , ползва се за облицовка на стена, за тавани, като е направена от пластмаса, поресто е отвътре, защото няма смисъл да е плътно и за да е по - леко, да се реже лесно при нужда и да е по - гъвкаво. Летвите са с шарка отгоре, някак е нарисувана не знам как точно, но имитира ефект на дърво, на мазилка, разни фигурки, има и дюс цветни или на райета някакви. Всяка летва се сглабява към другата на принци на паркета - клик клак, тънкото ръбче се пъха в улея на другата летва.
Може да се слага вертикално или хоризонтално и се поставя с лепило, гвоздеи, на скара от дърво, като поставянето зависи от това колко ти е крива стената и дали може да прилепне гладко, при вас най - добре да се залепи към стената с монтажно лепило или силикон. Ако ви е крив пода, ще може да се среже по хоризонтал за да не личи кривината примерно.

Опаковани са в стекове, цената е на стек и са обикновено 10-12 броя летви, зависи от дължината и т.н.
Сметни си обиколката на стаята и виж колко метра ти трябват, пък на място ще видиш кои ще ти харесат. Но в Практикер не отварят стекове, трябва да купиш цял, не може на бройка, най - много да си вземеш малко повече отколкото ти трябват  Peace

Виж тук е показано как се лепи директно с лепило:

Сега си представи хоризонтално, че го слагаш и готово.
А виж и какви профили се продават за тези плоскости

това може да ти е към пода, заковано/залепено за стената, пък плоскостта само пъхната в него  Peace
Там където са лампериите има и тия профили, на цена 2-3 лв. бройката като са по 2 и нещо дълги

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 12:44 от rosy_bosy

# 283
  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря, досадно - ама като не бях го срещала...

# 284
Копирам мнението на Бисера от другата тема:
Много съм щастлива. Бял байц има.  Ходихме във Вамко, видяхме мостра, мината с байц, една и две ръце и мога да кажа, че това е , което искаме. Оказа, че байцът не е нито на Левис, нито на Сиккенс, а на Цвайхорн. Ето го сайта им: http://www.zweihorn.de/en/Home/  
Сайтът на магазина, който предлага въпросния бял байц е:
  http://vamko.com/
В сайта, на "контакти" можете да видите къде са им магазините из страната.

didiela, да, направо върху дървото лакирам. То е изшлайфано добре, все пак е ламперия, гладко е и чисто. С нищо не е обработвано преди да положа лака. Много съм доволна от този лак - прозират шарките на дървото. Ако мина втори път, ще стане още по-бяло, а ако се разреди с вода, става още по-прозрачно. Аз малко го разреждам /на една кутия сипвам около 50 мл. вода, а после добавям, защото докато работя, все пак водата се изпарява от кутията и лакът ми се сгъстява, та ми е трудно да го мажа по тавана, иначе не бих го разреждала/.

Общи условия

Активация на акаунт