Да преправим старите мебели - 8

• 100 764
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Цитат
за този боди кит четох добри отзиви, но вече имах останал от преди и не ми се взимаше нов 
Е,на мен пък този ми е останал(иначе си е скъп) и за това го ползвам него.Не съм пробвала да пълня по-дълбоки дупки-моя е без втвърдитвл-прилича на много гъста боя.Аз го ползвам за основа при декупаж,но точно на разни МДФ и ПДЧ-ламинирани и не.

# 676
Момичета, като споменахте лакове, има ли някакви тънкости при нанасянето. Става въпрос за финалното покритие с прозрачен лак - четка, валяк, за какво да внимавам? Да не прецакам нещата съвсем на финала (не че вече не ги достатъчно...)

# 677
С валяче за лак / кадифено /.

# 678
# 679
  • София-в сърцата на моите деца
а с дунапреново валяче не става ли?

# 680
Не, за лак са кадифените. То си пише на етикетите им.

# 681
Шанта, момичетата вече са ти казали - има си специални за лак, ето така изглеждат
http://www.ple-er.com/admin/upload/products/100096.jpg

rainbow, Автокид на Оргахим ползвах. Не стягаше бързо, защото слагах по-малко втвърдител, но ти можеш да си го регулираш, както искаш Simple Smile
Като свърши взех кит за дърво Acrylic Putty на Vitex. Той си е готов, не се "готви".

Но сякаш автокита повече ми допадна, поне за това, за което на мен ми беше нужно. Като пластилин е и при натиск много хубаво се замазваше, докато този за дърво е по-скоро като крем и не трябва да натискам много, защото иначе стигам до основата, т.е. трябва да поддържам равномерен натиск на голям участък, което не е възможно. Но аз пак казвам - китосвах там, където на ПДЧ-то се слагат кантове. Иначе за запълване на дупки или др. малки дефекти, китчето за дърво е по-добрият избор  Peace

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 14:12 от Не се сърди, човече

# 682
Не се сърди, добре че пусна снимката. Аз имам тук едни и си мислех, че те са кадифени, но те са хм доста по-рошави.

А като това, което показваш би ми свършило май най-добра работа и досега, но вече късно... Моля това, което писах за гъбичката за миене на чинии да не се брои - и с нея не става (говоря май за лазурен лак - много течно, с ефект да прозира дървото?) Най-добре става в крайна сметка с мъхестото валяче, но само като мажа директно с ръка. На дръжката изцедено неизцедено пак си става на балончета и няма оправия. Пишман майсторка съм аз  Embarassed и това си е.

# 683
Става на балончета-разбира се, но като почне да съхне те си изчезват и става перфектно.
Да не те притесняват !!

# 684
Става на балончета-разбира се, но като почне да съхне те си изчезват и става перфектно.
Да не те притесняват !!
Тц, остават си, гнусните балончета...

# 685
На мен са ми се получавали балончета, когато ползвам мечето, после го оставям за малко и след това пак продължавам. Знам, че се държи в сапунена вода, докато не се ползва, точно за да не остават балончета.

Шанта, ти латекс ли сложи под лака? Аз само веднъж се прекарах да боядисвам с латекс и после да запечатвам с лак. Въпреки, че съм боядисала много неща и уж имам опит, пак лаковото покритие не можах да го докарам  Tired личи къде е минавало мечето, на петна все едно. А лакът беше хубав.
Затова - автоемайл и нямам грижи. Другото предимство, освен по-равномерното нанасяне е, че си спестяваш бройката на ръцете, защото с латекса, след постигане на желаното, тепърва се започва лакиране.

# 686
Хм, странно това с балончетата..Аз съм прелакирала цяла голяма соц. секция с цветен лак на Декоратор и няма ни едно балонче. Хем ми беше за сефте, както се казва. Преди месец пак с него правих и вехтото шкафче-и то стана...
Едва ли нещо бъркаш-то какво да е - мажеш с валяка и това е..

# 687
Ти само лак ли слага? Ако е само лак, да, но като има латекс под него, после безцветното покритие над него ми правеше проблем  Tired
Трябва да ги видя тези цветни лакове  Simple Smile

# 688
пък з асапунената вода ...малко не вярвам-когато работиш с лак. Едното е органичен разтворител, водата е неорганично. Ще стане суспензия. Все едно да се опиташ да измиеш четка от блажна боя или лак с вода??

# 689
То не се мие. Стои си лака в/у нея. Но така се запазва да не съхне и да не стават балончета после.
Не помня откъде съм го чула, но има ефект  Simple Smile вече 4 дни боядисвам и като свърша не го почиствам, слагам го в буркана с водата на другия ден пак - няма никакви проблеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт