Да преправим старите мебели - 8

• 100 701
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Хм, това не го знаех наистина. Аз предпочитам да си го измия с коресилин. Не съм убедена,че няма да има негативен ефект върху качеството на лака след това това престояване със сапунка..

# 691
Момичета, до сега (и продължавам) боядисвах с едно нещо, което е цветно, но дървото прозира, тук му викат Лазура, тоест реших, че на български ще да е лазурен лак. Независимо с какво го нанасям стават балончета, без значение мечето ново ли е старо ли е. Отначало мажех и забърсвах - еми така се постига идеален равномерен слой. Да ама по този начин щях да изхабя поне 5 буркана от чудото. След няколко слоя вече всичко е на четки, валячета, балончета и каквото се сетите  Embarassed Приемам дефекта за ефект и продължавам нататък Simple Smile
Иначе питането ми беше вече за нормалния лак, който ще дойде отгоре с цел здравина.
Благодаря ви много за напътствията  Hug

И последно във връзка за водата и сапуна - той нали и лака си е на водна основа  newsm78

# 692
  • София-в сърцата на моите деца
И аз моето меченце го държа в разтворител... Peace

# 693
А, това е друга страна на въпроса.
Лаковете на водна основа са по-малко разпространени. Положителните им страни са, че не миришат и съхнат бързо. Но пък нямат тоя хубав финиш като уретановите / алкидните /.
За тях сапунена вода предполагам може.

# 694
... Не съм убедена,че няма да има негативен ефект върху качеството на лака след това това престояване със сапунка..

Досега всичко боядисано си е ок, но като ви чета, може би наистина не е редно, дано някой не пробва и после да дойде да ме набие  Mr. Green

# 695
Шанта, не разбрах въпросния Лазур на водна основа ли е? На мен също ми се получават понякога мехурчета, без значение дали работя с четка или валяче, но след 1час сами изчезват, не ги пипам. Когато лака изсъхва, сами се пукат от стягането на лака /боята/ и се изглажда повърхността. Получавало ми се е и директно върху дървото, и върху латекс. Какво бършеш, лъскаш, мажеш ooooh! Heart Eyes и си правиш живота натрапчив?

Аз пък да ви се похваля, че днес, преди час, щях да умра от жегата на пазара Д. Петков заради една ракла. Вървя си по тротоара и гледам насреща ми ракла до купчина чували със строителен отпадък. Зарових се в купчината, добрах се до нея, видях че е здрава и тъкмо си мислех как да си я заплюя и се появи един тлъст циганин. Кво ровиш, вика, трябва ли ти, ще я пълним с тухли и ще я изхвърляме. Абе, викам трябва ми, ще си слагам бурканите в нея на балкона /нито имам буркани, нито балкон hahaha/. Накрая се разбрахме за 10лв да ми я пази до 1час. От там обратно до нас, да натърся наще си магали, да ми я докарат с количката. Да, ама не- жега е, нема ги! Накрая една съседка с БМВ Х-5 ми угоди на акъла, та събрахме очите на всички нормални хора по пазара Joy като я натоварихме.
Та, така, ще я снимам после да ви я покажа, сега пия студен чай и реанимирам - слънчасах. На всичкото отгоре пак трябва да ходя до пазара, че така и не купих зеленчуци.

# 696
  • София-в сърцата на моите деца
E, голям купон е било в тая жега, нема що-шъ съ гътнеш заради една ракличка,Боже,Боже!! Laughing

# 697
Седефка  Grinning Изби рибата с този разказ.
Жалко че тук само съм слушала как си изкарват старите мебели - няма нищо подобно.

Всичко ми е на водна основа иначе. Вярвам ви, че ви изчезват балончетата, и аз съм боядисвала преди с една боя на водна основа и си изчезваха, ама на...

# 698
  • Пловдив
Пари давам да видя как вадите сандъка от боклука и го качвате на Х5цата Simple Smile

# 699
.... На всичкото отгоре пак трябва да ходя до пазара, че така и не купих зеленчуци.

Joy Joy Joy зеленчуци???за бурканите???? За раклата на балкона??????леле...превивам се от смяхс теб. Голяма си капия да знаеш!!!!! Mr. Green

# 700
Нееезнам Rolling Eyes от жегата как не умрях, но довечера като разбере Вожда защо е без салата, със сигурност ще съм мъртва Mr. Green hahaha
Ааа, има и още един разказ от онази вечер към 23ч. Звъни ми приятелче, работещ в такситата и ме пита търся ли си още кантонерки? Запомнил милия от преди година, че съм врънкала за кантонерки. Та, видял една в Бояна, пред ханчето до контейнерите. Викам веднага слизай и виж дали и се плъзга ролетката! Той, милия, ама срам ме е, има хора в градината, как ще се ровя по кофите.....Абе, викам що ми звъниш тогава по нощите, ааамммахаа Naughty Слезна, гледа, чуди се, ама се оказа счупена. Разминах се с кантонерката Sad А мъж ми тъкмо си легнал с щерката. Като разбра за какво иде реч му призля Twisted Evil ooooh! Вика ти си луда, ама пък и другите си подлудила с твоите боклуци Crazy

Янтра, в нов Роувър качихме мръсни столове от мазето с една мама от тук /само да се сетя как и беше ника newsm78/. А самата тя беше тръгнала нагласена за РД, но ми помага да ги измъкнем от паяжините Mr. Green

# 701
  • Пловдив
Да знаете какъв е кеф да караш старичка кола.... Поне си личи, че си бедно просяче и затуй събираш хорския боклук!

# 702
# 703
  • sofia
Седефка, с моя мъж сте на един акъл  Laughing....ама то в семейството трябва да има баланс.
Заслужава си зора, запазена е.

Янтра, ние имаме една кола мъжа ми да си товари "боклуците". В другата пък децата редовно ядат нещо на задната седалка, но поне багажника е чист.

# 704
СедеФка, заслужаваше си раклата  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт