Да преправим старите мебели - 8

• 100 747
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
Седефка, супер е! Явно сте големи късметлии, никога не съм виждала такива красоти  Shocked

# 706
Седефка, завидях ти пак!

Раклата си е супер!

Относно валяците, които стоят във вода- моите също ги държа във вода докато боядисвам. Т. е. ако боядисвам в продължение на 2-3 дни, през нощта ги оставям във вода, за да не изсъхват. Не оказва никакво влияние върху качеството на боядисването. Просто се прекратява достъпът на въздух и не съхнат валячетата. Не ги слагам в разтворител, че в повечето случаи използвам дунапренени и не знам дали няма да се стопят просто.

Преди използване на другият ден просто се изцеждат добре върху вестник или стари парцали!

# 707
Момичета, с каква тъмна боя боядисвате преди белия латекс, за де се получат протъркани тъмни ръбчета?

# 708
Моят опит с авто кит бе плачевен.Никога не бях пробвала,но тук многократно споменавате,че съхне по-бързо и се престраших. Сложих цялото количество втвърдител и понеже стегна изключително бързо,не можах да го нанеса дори.   Нито време си спестих,нито финанси.Ползвам дървен кит на Сosmoslak.Относно мехурчетата при нанасяне с мече,след като мина набързо с валяка навсякъде,разнасям хубаво с четката и така няма нито мехурчета,нито следи от четката

# 709
...Сложих цялото количество втвърдител...

Ауу, слага се по много малко. На него си пише, че може да се ползва за кратко. Затова се приготвя на порции, малки дозички, за да имаш време да ги разнесеш, преди да стегне.

П.П. Едно отклонение, направо се повредих с това боядисване, влизам да се изкъпя (без очила, разбира се Mr. Green) и като тръгнах да излизам, гледам на краката ми пяна, връщам се пак под душа, изплакнах се за пореден път, пак излизам, пак бяло  Shocked чак като го пипнах се усетих, че е автоемайл  hahaha

# 710
  • София
Пазарувам си аз днес следобед на "Д.Петков" и едни истории се носят по пазара ....   hahaha

В някоя от предишните теми се бях оплаквала, че като си лакирам масата не е гладка. Не се получаваха мехурчета, но след изсъхване стоеше неравна като пореста кожа / Embarassed как го обясних/. Пробвах и с дунапренов валяк, и с велурен, но все тая. Накрая постигнах желания ефект като плъзгах плюшения валяк като четка, без да го търкалям по повърхността. Такъв лак ползвах.

Човече, това са рисковете на хобито.   Joy

# 711
  • Пловдив
Аз се сдобих с един панер преди час, искаха да го изхвърлят, прибрах го. Голям плетен панер, към метър в диаметър, 30тина см дълбочина.  Rolling Eyes

# 712
  • София
Ей, как се раздвижи темата с чудната ракла на Седефка  Laughing
Следващия път като намериш такива съкровища до Димитър Петков само кажи да ги метнем в мазето ми и после да ги вземеш по хлад.

Я аз да ви питам нещо като много вещи. 
За да не се отдалечавам от темата за препряване на старите мебели ще го формулирам така - дайте идея за цветови решения как да преправя старите стени на детската стая - разнополови деца. Мебелите ще са почти бели, без дървесни шарки. Ще използваме латекс с огромен набор от цветови решения, но пусто му не можем да стигнем до консенсус.    ooooh!  Искам да избегнем типичното розово и синьо за цялостното решение, но може да е като акцент.

Ще си вземем най-вероятно някои от тези стиекри едно или две

Голяма каша ми е в главата за цветовете - дайте идеи   Hug

В началото на седмицата ще идват да изциклят паркета. Покрай темата решихме да го омасляваме. Сега започвам да чета допълнително информация за маслата за паркет.

# 713
Янтра, така е душице в топлите месеци- ремонти, чистене.....А за нас, боклукозависимите- хапчета се търкалят навсякъде около кофите Joy
Не случайно днес споделях на една мама в скайп, че до есента ще трябва да си заплюя 3-то мазе в блока, защото първите 2 вече са почти пълни Heart Eyes Добре, че има поне 10-ина празни.

Маминко, ще се възползвам другия път от предложението ти, само да не съжалиш hahaha За цветове на стените много харесвам ябълково зелено/ праскова или оранжево- унисекс са Peace Може да са целите стени или диагонално разделени цветово, или на огромни ромбоиди Rolling Eyes - по 1 ромбоид на стена, а по разделителния кант на ромбоида може "криви рафтчета" за играчки, книжки /уф, дано се сетиш какво искам да кажа Blush/. Детската стая е с неограничени цветови възможности- колкото по- шаренко, толкова по- весело и свежо. А и щом мебелите са ви бели, значи каквото и да направите със стените, все ще е добре.

Мелани, Човече, напрово ми скъсахте сърцето, чак ми идва да ви я подаря,  Naughty ще се въздържа егоистично Heart Eyes  bowuu
Спунк, този лак е отврат, за разлика от акрилатната им боя. С такъв лак съсипах на наще столовете миналото лято. Купих уж махагон, а то се оказа морковено оранжево и колкото повече ръце нанасях, толкова по- оранжеви ставаха. А и трудно нещо се разнасяше. Аз съм вече върл фен на Лакпромските продукти, дори и като реклама да прозвучи.

# 714
maminko,
Шом въпроса ти е за преобразяване на стари стени ще взема отношение  Mr. Green

За цветове предлагам зелено + червено (но не за стени,че малко силно ще дойде)
или
розово+оранжево и светлосиньо+лайм

Ето и малко снимки (за идеи...)

# 715
Ето още идеи за цветове.

http://www.valsparatlowes.ca/en/explore-colours/find-ideas/find- … omleft_home_promo

Има и възможности за различни комбинации.

Седефка

Много благодаря за предложението, но аз съм далеч и само си завиждам....

Със здраве да си я ползваш раклата!

Да покажеш после как си я оправила!

# 716
Момичета,правили ли сте декупаж на цяла врата?Интересува ме колко време отнема,ако ще се лепят около 10 орнамента...

# 717
  • Перник
Здравейте момичета, приемате ли новобранци в темата?  Mr. Green
За сега само ще ви чета и ще се възхищавам, пък като му дойде времето, ще питам и ще показвам. Живеем в стара къща, пълна с мебели на по 50 години. Ще правим реконструкция и преустройство на къщата и съответно ще сменим (част от) мебелите. Част от тях искам да запазя, като освежа.

И да кажа за кошниците, видях, че са обсъждани по-напред - мъжът ми намери 2 стари и много мръсни, изми ги на чешмата и ги лакира с безцветен лак. Станаха като нови, сега остава да им измислим предназначение  newsm78

# 718
  • София
Цитат
Накрая една съседка с БМВ Х-5 ми угоди на акъла, та събрахме очите на всички нормални хора по пазара  като я натоварихме
Joy Joy Joy
Съчувствам ти!Сетих се за съседна тема дето се коментираше може ли едричък господин да слиза от нов джип и да ръфа баничка Hug-Е,моя ръфа банички,ама ако чуе за нещо такова,сигурно ще получи удар Embarassed
От няколко години водиме пунически войни за една гарнитура тонет-той"изхвърли я".аз "няма!".Добре че детето приюти наличните ми ракли(едната от които е идентична с тази на снимката,но може би по-малка-дано не е мойта Rolling Eyes),че те щяха да идат на боклука.
Цитат
Просто се прекратява достъпът на въздух и не съхнат валячетата-
+1.Ползваме този метод,като нямаме достатъчно разредител,за временно,докато ги почистим.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 11:05 от lluna

# 719
Ще правим реконструкция и преустройство на къщата и съответно ще сменим (част от) мебелите. Част от тях искам да запазя, като освежа
За другите  Joy знаеш към кого да се обърнеш  thumbsup ей го къде е Перник   animal037
За кошниците не се притеснявай- винаги има какво да се сложи в тях! Играчки, китки, камъчета и др.

Общи условия

Активация на акаунт