Чалга мацка ли съм?

• 28 118
  • 467
  •   1
Отговори
# 285
 Направило ми е впечатление, че често се противопоставят чалга срещу класическа музика, чалга срещу метъл, и се сравняват чалга и рап, и се пита "А кажете сега, кое е по-лошото, а?"
 Всъщност освен тези 4 стила има и още много други, и не пречи човек да не е интелектуалец,  и въпреки това да не слуша чалга. Не знам защо някой хора си мислят, че който не слуша чалга се прави на интелектуалец. Нищо подобно. Или другото ми любимо клише "Всички слушат чалга на маса, но не всички си го признават" . Вярвайте си,щом ви харесва.  hahaha

# 286
  • София
А, не се противопоставят.
Съвсем е възможно да се консумират съвместно.
Няма нищо драматично в това да харесваш руски цигански романси, Вивалди, Ели Кокину, Софи Маринова и Кристина Бранко, съвсем примерно.

Моите родители, например, изпадаха в транс, когато в невръстна пуберитетска възраст се захласвах по Сиси Кеч. Ранното диско под формата на едни братя, Дитер и забравих кой беше другия, май бяха дует някакъв, Сандра и Мадона са потресаващи и от сегашната ми гледна точка.
И тогава се деляха на диско, ню уейв и метъл.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 14:20 от Azzy

# 287
Modern Talking Simple Smile Оти сигурно ги харесва, тя е фен на немската култура:)

# 288

От десет минути мисля за хубави текстове.
Аз от повече. Освен - "Ако имаш време" друга не мога да измисля в момента.

# 289
Modern Talking Simple Smile Оти сигурно ги харесва, тя е фен на немската култура:)

Modern Talking не харесвам, но харесвам и до ден днешен Сандра и Сиси Кеч. А и Рокси, не смятам че има нещо лошо да съм фенка на немската култура. Наистина я предпочитам пред пернишката например  Peace

# 290
Оти, много са ти ограничени изборите:)

Инфантилна,сега след теб се сетих, че много харесвам текстовете на Ина Григорова за Антибиотика. Хладно пространство,Времето вътре в мен.

# 291
  • София
О, мерси, точно те Simple Smile

Оу, това била Оти. Simple Smile

# 292
И "Няма как" е нейн. Мисля, че на Стоян Михалев и Виктор песента, не се сещам заглавието ..."айсберг на две разделен" пак е нейн.

# 293
Стари градски песни са моята  слабост
http://vbox7.com/play:c9345c48
Ако ми дойдете на гости,тук ще ви заведа

# 294
  • Варна
Ох, като вземе някой да се изказва, че този, който не е като него е глупав, идиот и прочие.
Аз от музика /като мелодия/, може да не разбирам много много, но от текстове смея да твърдя, че разбирам и то доста добре.

Никой не казва такова нещо, говорим си за музика. Аз пък не разбирам защо всички  чалгаджии смятат, че всички слушат  чалга, но не смеят да си го признаят.

Вече се изясни, че в музиката музиката е основното.  Иначе нямаше да бъде музика, а поезия. Пък чалга текстовете са една поезия - мамма мия.
Доживях да се съглася с теб.

# 295
Циганията и селянията в Бьлгария прогресира. Mr. Green

# 296
Виждам и се радвам,че темата си върви добре и спокойно.
Пина,благодаря Hugмного ми харесва Сарит Хадат.
С две думи благодаря на всички,включили се с адекватно мнение и позиция.
lombardo-ти си супер. Grinning Hugна ти и един поздрав-http://www.youtube.com/watch?v=dJbKhQv2xQw&feature=related   
 А,
бях се притеснила,че ще отминеш     темата ми без да се разпишеш.Не спах,не мислих.Депресията ми се удвои.
Един ден,два дни не писа....,.но три?
 Peace
П Peaceростено ти е.
Майтапа настрана.
Притеснява ме обаче ,че и тук е писала Отилия-Оливия.
Оля се това момиче/момиче ,ако може да се нарече това./
Пак е смесила вино,бира и шампанско.

Четох сега и виждам,че пак заради нейните комплекси е заключена една тема.

Жалко.За нея/Оливия/.Темата/предишната, пак може да си я има./

Един поздрав от мен за мацките,дето си признават като мен,че може и да им хареса една чалга/така наречена чалга де./.-http://www.youtube.com/watch?v=Vp8r3ULv_cI
http://www.youtube.com/watch?v=dJbKhQv2xQw&feature=related

# 297
  • Варна
Я се спрете малко. Представете си, че някои "мацки" наистина не харесваме чалга. Под никаква форма. И дори не се преструваме.

# 298
  • София
Ами естествено.
Нормално е да има хора, които съвсем естествено не харесват чалга.
И че това е поза.

Аз казах няколко пъти, че не понасям народна музика. Ама наистина имам алергия, направо. Хора, ръченици, носии, "майно льо", "либе ле" и всякакви подобни ме втрещяват.

Айде, като сте започнали с поздравителния концерт, да ви зарадвам и аз с една моя любимка:

http://vbox7.com/play:441bc109

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 17:52 от Azzy

# 299
що бе, 2- 3 либета ако се завъртят около мен, хич няма да се втрещя, ами и за още ще питам даже.

аз например не харесвам класическа музика. ама на, по принуда слушам. пък дори и да ме втрещява, все тая, налага се, слушам. понякога от сектора на мъжа ми се носи такъв неистов вой, че ми иде да се кача на покрива и да си сложа край на живота. а той го намира за върховно пеене  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт