Токуда Болница - София - 10 тема

• 50 448
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
starlet(marrdata), не, защото Токуда е частна болница и услугите, които предоставя не се покриват на 100% от Здравната каса.

# 151
  • Сфия
ясно, благодаря ти!

# 152
Здравейте зачетох се във вашата тема и да се включа и аз скоро ходих за първи път в токуда и съм доволна и всички манипулации бяха безплатни така че трябва да се пита и за раждане.

# 153
Здравейте, момичета! Родих в Токуда в началото на месеца и също мога да кажа само хубави неща за раждането и престоя си в болницата. Благодаря и на вас от форума, защото от вас получих много полезна информация     bouquet   bouquet   bouquet.
За отношението на лекари и акушерки и от АГ отделението, и от неонатологията мога да говоря само хубави неща - внимателни, отзивчиви, не те вкарват във филми, а ти обясняват нещата както са си. Понеже Екатерина беше "седалищна" (така й викаха  Laughing) ми казаха да й сложим ортопедични гащички, като подробно обясниха, че няма причина за тревога, мярката е изцяло профилактична.
ИрПуц, ние също бяхме "седалищни" и носихме ортопедични гащички, изписани още на втория ден от раждането. След консултация с д-р Алексиев (за който също мога да кажа само положителни неща) се оказа, че в нашия случай носенето им е напълно безсмислено и ортопедът от Токуда е искал да се презастрахова по този начин. Едно следене на крачетата на бебо се оказа напълно достатъчно. Носенето на гащичките наистина е профилактично (преди се е препоръчвало слагнето на втори памперс), но сега, в жегите, по този начин само се тормози бебето Peace. Надявам се и при вас носенето им да не е необходимо  Hug.

# 154
И аз да напиша впечатления - с риск да повторя много от изказаните положителни отзиви тук Simple Smile Само за сравнение - първото ми раждане беше в държавна болница и въпреки че бебчето беше съвсем здраво, аз родих нормално, нямах дори шевове, въобще всичко беше наред, престоят в болницата беше изключително стресиращ - нямаше кой да ми обясни елементарни неща, едва закърмих малкия, почти не бях спала от притеснения дали яде, защо плаче и т.н.
Сега, в Токуда, престоят ми се стори като санаториум - въпреки че бебчето ми се роди 20 дни по-рано и с много ниско тегло, заради което стоя 1 ден в интензивен сектор. Мога да споделя само суперлативи - като започна от изключително адекватното решение на доктора да предизвикаме раждането заради ниските нива на водите, през внимателното отношение на акушерката по време на самото раждане, грижите на неонатолозите за малката ми бебка и подробната информация, която ми даваха през цялото време, та до позитивното и мило отношение на абсолютно всички в отделението. Много се радвам, че все пак и в България има такава болница, където можеш да се почувстваш бял човек и да излезеш отпочинал и възстановен, а не допълнително смазан от престоя си. Както каза една колежка: "В тази болница бих раждала всяка година"  Grinning

# 155
...
Това значи ли че личния лекар на детето трябва да ми даде талон за неонатолог?И еднократно ли важи или за дълъг период от време както са ЖК.?  
Важи за еднократен преглед и вероятно вторичен до 30 дена след първия със същото направление. Вторичен досега не съм пробвала. И да, личния педиатър ти дава направление.

cvetka 1, В токуда не се плаща за прегледи, ако си с направление по ЗК и си запазила предварително час за такъв. Също и за някой изследвания покривани от ЗК, ако специалиста ти даде направление.
За всичко свързано с хоспитализация те задължават да "избереш" екип, дори да постъпиш при дежурен. Ако откажеш не те приемат - пробвано и питано!!! Важи за абсолютно всички отделения без стоматология. Там обаче, ако се налага да останеш часове за наблюдение, плащаш за легло в еднодневна хирургия по 30 или 35лв не помня.

# 156
  • Сфия
 zorreto , звучи чудесно, но всичко си има цена! Нормално, като оставяш 1500-2000 лв в болницата да са много любезни и мили. Лошото е, че за да получиш човешко отношение в България, не говоря за специално, а просто за човешко, трябва да цакаш и то яко.

# 157
zorreto , звучи чудесно, но всичко си има цена! Нормално, като оставяш 1500-2000 лв в болницата да са много любезни и мили. Лошото е, че за да получиш човешко отношение в България, не говоря за специално, а просто за човешко, трябва да цакаш и то яко.
Аз "цаках" и пак не бяха любезни, а нагли, така че не се заблуждавай как всичко е цветя и рози. Извън частния случая е нормално да си има цена. Не е нормално в т.нар. държавни болници, които също са частни търговски дружества , отношението на низшия персонал да се толерира от години.

# 158
kriss, мерси, че сподели!   bouquet И аз мисля, че е презастраховка и добре, че тук още не е станало жега, че да я мисля с гащите. Гледам да не е навлечена, предупредиха ме за това в болницата.

starlet(marrdata), и аз ще кажа, че не е само до "цакане" - в държавни болници изборът на екип не излиза много по-евтино, чувам.  Peace Просто в тази болница явно са установили стандарт, който поддържат и не правят компромиси. А и тези пари не ги оставяш просто така, все пак, за хубавите очи на доктора, а получаваш набор от услуги.

ПП На какви безумия се наслушах за някои други болници и частни клиники от съквартирантките, ако знаете.  ooooh!

Нещо за кърменето - някой по-назад в темата беше казал, че в Токуда не са приятели на кърменето. Явно нещата са се променили, защото всички акушерки, с точно 2 изключения, които имаха доста архаична нагласа, даваха всичко от себе си, за да помогнат на майките с проблем с кърменето.

# 159
  • Сфия
съгласна съм за някои неща.

# 160

starlet(marrdata), и аз ще кажа, че не е само до "цакане" - в държавни болници изборът на екип не излиза много по-евтино, чувам.  Peace Просто в тази болница явно са установили стандарт, който поддържат и не правят компромиси. А и тези пари не ги оставяш просто така, все пак, за хубавите очи на доктора, а получаваш набор от услуги.

Абсолютно съгласна, не опира само до парите, опира до цялостното ниво на обслужване и дали има кой да следи за поддържането му - а в Токуда явно има. А за парите - нормално е да се заплаща за услугите, които получаваме. Не е нормално НЗОК и разни умници да ограничават частните болници с някакви измислени суми за избор на екипи и т.н. В крайна сметка в пазарната икономика търсенето определя предлагането, в случая явно търсене има. Друг е въпросът, че при нормална здравна система, щахме да можем да се лекуваме и в такива клиники без да "цакаме" още, при положение, че плащаме и стандартни, и допълнителни осигуровки, но за това вината не е в Токуда (или която и да е друга частна болница) Peace

# 161
  • Сфия
[ Друг е въпросът, че при нормална здравна система, щахме да можем да се лекуваме и в такива клиники без да "цакаме" още, при положение, че плащаме и стандартни, и допълнителни осигуровки, но за това вината не е в Токуда (или която и да е друга частна болница) Peace
точно това имах пред вид, а не, че вината е в Токуда. Просто исках да кажа, че не е нормално в БГ единственият начин да получиш качествено мед. обслужване е да се явиш в частна болница и то не във всяка.... Тия здравни застраховки излизат излишни, абсолютно излишни. Лошото е, че не можеш да се откажеш от тях.

# 162
Да, това е вярно, за огромно съжаление.  Tired

# 163
  • Sofia
Зори, мила, ние с теб дали не бяхме в една стая  Hug

Иначе по темата за Токуда – аз съм още един доволен пациент. Казано накратко – добро човешко отношение и професионализъм.
Д-р Лазарова вече работи активно и ако все още има някакъв проблем с ръката, това не се отразява на работата й.
Въпросът с фондовете се оказа наистина много различен за различните фондове. Всеки трябва да си проверява индивидуално. На мен ми покриха 100% разходите.

# 164
mirage, за Зори не знам, но с теб наистина бяхме в една стая в четвъртъка преди да родя (по подписа те познах).  Hug Как сте?

Общи условия

Активация на акаунт