Каква раница за първокласник?

• 123 039
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и аз ще си имам първолаче и от няколко дена само раници гледам.Лошото че в Ловеч нямаме голям избор на книжарници или магазини.Разгледах и линковете който сте качили ще се радвам да си помагаме взаимно.

# 496
Синът ми ще е есента предучилищна в у-ще. Каква раница да му търся? Мислех си да му купя раница като за ученик направо ,но ми се виждат големички.

# 497
http://www.sportsdirect.com/nike-classic-turf-backpack-711073?colcode=71107340 моят син си хареса тази чудя се дали ще му е удобна.

# 498
Не, разбира се. Това е спортна раница.
Ръбовете й са заоблени, което означава, че всичко ще се мачка. Освен това не съм сигурна, че е с анатомичен гръб.

# 499
Как от една снимка разбирате -  дали или няма да е удобна  Crazy

* теди * , той ли ще си носи раницата или вие ?  В училище ли ще стой? Единствено ме притеснява , че изглежда малка и наистина ще се мачка всичко , а може и да не се събере.
Нашата раница ще стой в училище или аз ще я нося до и от! Цял ден са си в стаята и няма разнасяне . По тази причина за мен анатомичния гръб се оказа излишен  Wink Това е раницата на сина ми , сам си я избра и е много доволен Peace

# 500
  • София
Това, че е със заоблени ръбове не значи, че всичко ще се мачка, ако е колкото учебниците ще се мачкат, но тя е 41 см висока(нашата също е толкова, също има някакво заобляне, нищо не се мачка, всичко  над тези см, когато мерихме, висеше ужасно на тялото на детето, доста под д-то му), надали ще има такъв проблем, заоблянето ще почва вероятно след тях, във височина, но все пак зависи точно от модела и заоблянето и така малко само по снимка трудно се преценява.  Иначе каква е точно раница, гръб, плат, трудно е да се каже по снимката, може би ако ги има тук в найк магазина да се види на живо и тогава да се решава. Има спортни и с добър гръб, има и със съвсем тънак и мек, който няма да е особено подходящ, но като цяло изглежда, че има някаква плътност. Предния джоб също не е ясно какъв е, колко е, а пък не е излишен, при положение, че и вътре няма да има никакви отделения раницата, един по-голям джоб, би бил удобство.
Аз пък лично държах да има и такава закопчалка раницата https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-PXxb3JqQ … _asOvU8dQqHh5huyQ

# 501
  • софия
Angel_Dust , за какво служи тази закопчалка.
И аз заглеждам раниците от Спортдаиректа, но май с анатомичен гръб не съм виждала, гледайте и размерите, че аз харесах една и се оказа доста малка.

# 502
  • София
някак с тях се усеща една идея по-лека, може би защото фиксира презрамките в правилната позиция, пречи да се изсулват по рамената и т.н... за мен голямо удобство и аз си ги ползвам като му нося раницата.

# 503
  • софия
Angel_Dust  Благодаря за отговора.

# 504
Angel_Dust, нали вашата раница е такава http://www.sportdelivery.com/bg/product/11794-dakine-SCOOLER-PAC … 2013/1531-Phantom?
Какво ти е мнението след едногодишно ползване? Аз си я харесах от миналогодишните теми и вече даже я купихме, но не пречи да прочета още отзиви:).
tzvetihc, закопчалката през гърдите, както и тази на кръста на туристическите раници служат точно за фиксиране на раницата и пренасяне на тежестта от раменете  - на хълбоците и гърдите. Както Angel_Dust е казала по този начин тежестта на раницата не се усеща - това в случай, че бъдещите ученици изобщо ги закопчават, а не ги носят изсухлени до коленете:).

# 505
  • София
Харесвам си я аз, удобна ми е, здрава е, не е мръднала, ще си ходи и тази година с нея, ако умалее или когато й свърши живота смятам пак от същата фирма да купя.

В малкото време когато той си я носи, както и на екскурзии като са ходили, гледам, че си ползва коланчето  и си я закопчава  и той. Явно и на него му е удобно. Аз така съм я и нагласила на дължини на презрамки и т.н., че да не ходи изсулен...не че няма и до тази мода да стигне, но май в по-горните класове идват тези свлечени раници и т.н.

# 506
  • София
Момичета, виждате ли нещо притеснително в този модел: http://www.sportsdirect.com/karrimor-urban-30-backpack-791128?colcode=79112882?
Висока петокласничка ще я носи евентуално. Питам в тази тема, защото сте доста наблюдателни и компетентни. Омръзна ми от чанти и раници, от първи клас до сега смени какви ли не - Самсунайт, Херлитц, Куча марка... и нито една не беше перфектната. Ако е удобна за учебниците в голям формат, то пък няма страничен джоб за вода, ако има такъв джоб, тогава няма отделен за носни, влажни кърпи и т.н... Тази ми изглежда функционална на картинка.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:22 от кльомба

# 507
  • sofia
Кльомба, нека детето си избере като мери.
Моя още миналата година мина на чанта през рамо и определено му е по-удобно от раница. На мен също, като се случи да му я нося. Има достатъчно допълнителни джобове, на капака, отзад, малък отпред (кърпичките и бележника са там).
Водата е при учебниците, но има достатъчно място.

# 508
  • София
Детето си избира според картинката. Ако има черепи и кости е най-готината и след седмица-два се почва: Къде да си сложа товааа, нямам място за оноваааа, смачка ми се друготооо... В Оринджа я водих да си избира, хареса си една за 109 лв, която нямаше страничен джоб за бутилка естествено.
Успешен старт на всички първокласници и успех на майките им при избора на раница!

Имайте предвид, че в някои училища няма място за раниците, стоят на земята, до чина и ако нямат твърдо дъно или "краченца" са легнали по гръб или корем и винаги са в кал и мръсотия.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:42 от кльомба

# 509
  • София
Като цяло изглежда добре, зависи и като плат как е, ципове, шевове, т.е. колко ще е издръжлива, но общо изглежда добре...сигурно ще спарва, но то с подобен гръб, повечето спарват в жегите... Иначе и цената е  такава, че и да не издържи много, поне няма да те е яд.

Нашата раница на земята седеше именно,  ни крачета, ни твърдо дъно има, в кал и мърсотия не съм я виждала, прах я след края на годината, не беше кой знае колко мръсна.

Общи условия

Активация на акаунт