Каква раница за първокласник?

• 122 999
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ами как да ти кажа каква е, аз ходих и ги гледах на живо и понеже аз ползвам доста раници общо взето знам какво исках да намеря. Твърд гръб е достатъчно да не се гъне нищо и ако има заобляне то да е над нивото на  учебници, блокчета и т.н. Дъното ако не е твърдо, хубаво е да е  гумирано и самия плат на раницата да е як, за да не се къса.
43 не е много, 44 е тази , която каза , че ти хареса, в горния пост.

Подвързиите също играят роля, да не се мачкат  учебниците и тетрадките, отделно, особено за тетрадки аз си ги избирах с картонени корици, по-плътнички, но наистина такъв проблем не е имало Wink

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 17:17 от Angel_Dust

# 556
Благодаря на Angel Dust!!  bouquet
Купихме Раница PULSE X20197

Описание:  ортопедичен гръб създаден със специална технология за предпазване на гръбнака . Вграден дъждобран със светлоотразителна лента , от полиестер ,
 закопчаване на гърдите и , без пластмасово дъно и прилично лека . Вграден дъждобран със светлоотразителна лента . Дизайн не искрящо розов Simple Smile

# 557
  • София
Angel_Dust, благодаря ти за насоките Simple Smile. Лошото е, че харесвам само он-лайн засега. Опитах да издиря вносителите на раничката с Кити, обаче не намирам. Искам да видя първо, че да не купувам втора след време. Отделно, че при нас ще е за подготвителен клас. Макар че драстична разлика се надявам да няма Rolling Eyes

# 558
  • София
http://www.ranitsi.com/Graffiti-SA тук питала ли си дали може да се видят, има някакъв адрес в младост, ама дали можеше да се ходи...не мога да си спомня...

Renew - честита Simple Smile Дано да се представя добре в действие Simple Smile

# 559
Напълно инцидентно, вече си имаме раница.
С ортопедичен /много дебел и мек/ гръб е, три отделения, отделно джоб отпред и джоб за шише, добро подплатено дъно, керемиден /кафеникаво-оранжев/цвят някакъв и най-вече - напълно точно по размер на гърба на сина. Българска е.
На снимката цветя няма много общо, но я снимах с телефон http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/a83e73 … c71e4c6f10a/ran2/

# 560
  • София
viliko, много да й се радва детето ти! Добър пример за раница е. Не знам защо повечето нямат отделения.

# 561
  • София
Честито Simple Smile Дано и да е здравичка Simple Smile

# 562
Благодаря ви!
Аз бях избрала други раници всъщност. Пробвахме обаче и двата ми избора отидоха на кино - големи и зле стоящи на гърба му. После продължих да търся, харесах пак на същата бг фирма, но друг вид. Е, накрая взехме тази и се надявам да е читава. Малкият нямаше търпение о веднага се навлече и излезе с раницата по двора  hahaha  http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/883f8a … f1e1703f6db/ran1/
Доста ми помогна в купуването и мъжа ми, който каза - абе, като я иска детето - взимаме я, ти да не купуваш кола, та седмици ме занимаваш... Whistling
Интересното е, че цялата е подплатена с дунапрени - външно и всички отделения и джобове и е ужасно лека. На снимката е напълно празна. В първия цип има отделения за телефон, моливи и тн, а във втория цип има общо отделение, но с вътрешна преграда на две. Абе това е, дано й се радваме по-дългичко.

# 563
  • София
А коя е фирмата и откъде я купихте?

# 564
Магазинът на Samsonite на Графа, до Нико. Раницата е на KML - българска фирма основно за куфари. Има ги също в магазин на Екзарх Йосиф и в Скай Сити на първи етаж. Зная, защото предната седмица минавах от там и ги видях. Основно черни са им, днес попаднах на тази кафявата обаче. Разбрах, че в магазините на чанти Светла също ги предлагат. Цените са от ~40 до ~60лв. Не се водят ученически.

# 565
Вилико, много е хубава, да си я носи със здраве първокласника, че и нагоре  Grinning

И нашата я снимахме на гърба на каката:
http://storage4.album.bg/64b/img_6441_f534f_30861592.jpg  Simple Smile

# 566
  • Пловдив
Да има пловдивски мами,които търсят раници... Simple Smile Peace

# 567
В Метро има промоция "отново на училище" или нещо подобно, но за съжаление, раниците на Херлиц са на цени като  в магазин

# 568
Да има пловдивски мами,които търсят раници... Simple Smile Peace
Има. Но не зная изобщо къде да търся. Sad
Само в интернет гледам, но така ми е много трудно да реша - размер, мека-твърда, кг/г...
Помагай с мнения.

# 569

Влязла ми е в окото вашата раница.
Но не съм я виждала/пипала на живо. В един от сайтовете прочетох, че пишеше "над 8 години" и това ме притесни дали не е голяма за моето фъстъче. newsm78
Имаше и втора в тази разцветка. На нея пък пишеше "над 9 години". А в размерите им имаше само един см разлика. Не мога да отгатна защо.

Общи условия

Активация на акаунт