Каква раница за първокласник?

• 122 694
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Моите първокласнички с подобен модел - http://www.herlitzbg.com/popup.php?id=58&pageno=552, само че с котета. Коледната ваканция ги прах и сега отново мисля да го направя. Определено много съм доволна от покупката. Не са мръднали нито на цвят, нито на здравина /а аз тогава доста яко ги търках с четката/. Много лесно се регулират презрамките и са доста удобни на гръбчето. Не мога да кажа, че са тежки, защото все пак са ортопедични. Пластмасовото дъно определено е голям плюс. Като знам нашите как биват хвърляни на земята, не знам дали нормална раница би оцеляла и месец дори.

# 211
  • Варна.
Благодаря на всички, че се включихте толкова бързо!
Разгледах им каталога, красиви са всички модели,
при толкова положителни отзиви - смятам да ви послушам Heart Eyes

# 212
  • Варна
Ние купихме от Джъмбо раница , за 50лв беше модел, с Маккуин, с подсилен гръб е. Също сме доволни, здрава е , долната част която се сурка по пода също. Определено ще изкара още една година. синът ми не е от децата дето много пазят. Другото ми наблюдение е че децата в първи клас практически не носят раниците, те цял ден са в една стая , водиш го сутрин вземаш го вечер, не мисля че и във втори клас ще я носи сам много. Все пак каво препоръчвам да се гледа : Все пак подсилен гръб е добре да има, че да не се огъва като баница, да е горе-долу здрава, нито много малка , нито много голяма, добре е да се премери на гърба на детето, защото по големите раници, дори и с ортопедичен гръб си висят. Като цяло обаче за мен няма смисъл от някакви супер раници , 50 лв за такъв артикул е достатъчно.

# 213
И като купувате раница, задължително мерете дали в нея влиза блок №4. Simple Smile

# 214
  • Варна
Да, добре е да премериш, иначе ще се мачкат ръбовете на блока. Повечето раници за ученици не са толкова малки, но имат заоблени ръбове, Peace

# 215
  • София
Записвам се да следя темата.И за да не е спам да попитам каква е цената на раниците на Herlitz,които включват и два несесера и допълнителна чанта.Става въпрос за този модел:

http://www.herlitzbg.com/popup.php?id=58&pageno=552

В раницата побира ли се блок N4?

# 216
Побира се, че и място има.
Ние купихме нашата от Метро за 79 лв. Но това беше около 1-ви септември, когато зареждат ученически пособия и са на промоция.

# 217
  • София
Побира се, че и място има.
Ние купихме нашата от Метро за 79 лв. Но това беше около 1-ви септември, когато зареждат ученически пособия и са на промоция.
Това цената за раницата с несесера и торбчката ли е било цената?
Ние за толкова купихме само раницата от Метро. Една приятелка целия комплект го взе от представителството им на гара Искър мисля за около 100лв някъде....или 110.

# 218
Не помня вече, май беше само за раницата, защото имам спомен, че и несесер взехме.
Обаче аз не бих купила повече пълен несесер с моливи. Не пишат хич добре, чупят се, не могат да се подострят, дървената им част се рони... въобще някакъв ужас. Детето изкара точно 3 дни и отидохме да купим за 5-6 лв моливи Bic, които са прекрасни.

# 219
  • София
Комплекта на Херлитц си е със същия несесер като раницата и със същата торба за физическо и се продават заедно с раницата. Наживо много ми харесват, но някакси ми идваше скъпо още 30-40лв да дам зарди несесер и торба. И аз ги купих отделно, не са на Херлитц, но съм доволна, напълних ги с моливи и флумастри Фабер Кастел и няма проблем. Simple Smile

# 220
  • най-шареното място
Ако искате чантата да не е тежка, обмислете варианта за кутия или торбичка за моливи. Има и моливи в метални кутии- 12 в цилиндър. Те са малки, компактни и леки. Така пестите теглото на несесер с флумастри, гуми и линии, които не се ползват. Самият несеер също не е лек. Флумастри и повечеко моливи ще им трябват само когато ризуват - имат такъв час.

# 221
  • Варна
А удобни ли са раниците Херлитц за децата, какви впечатления имате? Имам в предвид за гърба.

# 222
Много са удобни. Казвам го от опит - аз я нося.
Гърбът е анатомичен - с дебели подплънки, които са меки и разпределят тежестта добре.
Вече изкарахме една година с раницата, все още е като нова. Не е мръднала. Съучениците й смениха по 3-4 раници вече. Не съжалявам, че я купих, въпреки че беше малко по-скъпа от обикновените раници.

# 223
  • София
Удобни са, да. Анатомични. Ако обаче детето не внимава, като моят син например Twisted Evil, може презрамките да му се разместват и тогава се губи ефектът от анатомичността, защото цялата раница се изплъзва от раменцата.
Нашата вече е ритан чайник. Не пази това дете, ама хич. Е, ще я ползваме и догодина, ще си избие парите, но в никакъв случай не е като нова. Например мрежичките отстрани за вода се разбридаха и двете.

# 224
  • На дивана, под юргана
Удобни са, да. Анатомични. Ако обаче детето не внимава, като моят син например Twisted Evil, може презрамките да му се разместват и тогава се губи ефектът от анатомичността, защото цялата раница се изплъзва от раменцата.
Нашата вече е ритан чайник. Не пази това дете, ама хич. Е, ще я ползваме и догодина, ще си избие парите, но в никакъв случай не е като нова. Например мрежичките отстрани за вода се разбридаха и двете.

За презрамките има специални коланчета, които ги държат както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт