Каква раница за първокласник?

• 122 860
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
момичета а какво ще кажете за тази раница http://www.amazon.co.uk/Jansport-Driver-Wheeled-Backpack-Black/d … 55853&sr=1-27
Дали ще и е удобна за 1ви клас, и изобщо дали ще е удачна за училище?
На мен много ми допада, но дали си заслужава?

# 196
Jansport е добра марка. Обаче раници с колелца не се препоръчват. Когато децата дърпат раниците си, гърбът се натоварва неравномерно, защото се дърпат с една ръка и ходят наклонени.

# 197
да, но тази има и опция за гърба, но дали ще е удобна за гръб? Колелата дали ще пречат?

# 198
ice, аз взех такава за моя син.
Напълно е достатъчна, доста удобна и лека, с ортопедичен гръб.
Тази, която си показала ми се струва доста голяма, не мисля, че има какво да носят чак толкова,
поне в 1 клас.

# 199
  • Пловдив
Като четох какво трябвало да носят първокласниците, реших да взема голяма раница. Сега съжалявам, защото се оказа, че почти всичко ще стои в училището.

# 200
  • софия
да, но тази има и опция за гърба, но дали ще е удобна за гръб? Колелата дали ще пречат?
Колелцата пречат на госпожите като заскърцат по коридора. Също и на мамите като ги забият по бъбреците при носене до входа на училището. На децата не съм забелязала да пречат. Laughing

# 201
  • най-шареното място
Колелцата донавят тегло. Бих им се радвала, ако слаб възрастен ще я дърпа дълго. Иначе не.

# 202
  • София
Jansport е добра марка. Обаче раници с колелца не се препоръчват. Когато децата дърпат раниците си, гърбът се натоварва неравномерно, защото се дърпат с една ръка и ходят наклонени.
Точно това обясни и един ортопед в интервю по тв по повод темата каква раница да изберем за първокласник. А и по тия дупки и трапища по улиците, калта....ето например днес как би дърпало детето чантата по земята, като навсякъде са локви?! а пък ако няма да я дърпа ми се струва излишно и колелцата и цялата там система за дърпане да му тежи на гърба.
 Ние се спряхме на Херлитц, с ортопедичен гръб е, много е удобна на малката, въобще не ми дава да и я нося, а самата тя тежи едва 22кг /детето, не раницата Wink/.

# 203
благодаря ви момичета за отговорите и съветите, вече реших, че ще поръчам в понеделник ето тази раница, а и детенце много я хареса http://www.esprit.co.uk/Shop/HtmlProduct/uk/HtmlXXL.html Peace

# 204
Да споделя и аз за раницата на Херлиц, която поръчах  от немския сайт и беше толкова препоръчвана, е, много огромна се оказа и тежи много. Съжалявам, че я купих вече. Детето я сложи веднъж,  и това е, носи си първата, която взех за 30 лв с Брац и е много доволна. Отделно, че и тя тежи, но другата е 2 пъти по-тежка с учебниците в нея.
Имаше я на преднага тема на първа страница, една розовка със зелено, с фея, цветя...Красива, но огромна и тежка.
Ще видим дали др година ще става за носене!

# 205
  • София / Пловдив
alexova, нашата на Херлитц е от големите, тежи точно 950 грама, с ортопедичен гръб и твърда основа. Няма как да е по - лека...

# 206
  • Варна.
Случайно попаднах в тази тема, предстои ни първокласнишко пазаруване и раницата е основен артикул Simple Smile, моля да кажете сега - след една година, оживяха ли раниците?
Съвети и препоръки ще са от полза, благодаря!

# 207
От мен един глас за Herlitz

На синът ми е сиво-черна с пламъците. В края на първи клас, макар че е преживяла какво ли не, изглежда точно толкова добре, колкото когато я купихме  Peace Удобна за носене, удобна за учебниците/тетрадките/принадлежностите (не се мачкат, широка и просторна е), лесна за поддръжка, и най-вече - има си форма, не се сплесква и не увисва като стандартните "меки" раници.
Препоръчвам с две ръце!

Самоцитирам се, но без снимката, защото на този адрес са вече други снимки... В края на втори клас раницата е все така здрава и функционална, все едно не е ползвана. Толкова успешна покупка не сме имали отдавна, затова не спирам да я хваля. Съученици на сина ми смениха по 4-5 раници ...
Виждам, че тази година има нови модели, дано успеете да изберете своя  Peace

# 208
  • София
Моята първокласничка е с Херлитц. Раницата е като нова абсолютно. Ако има някое петно без проблем го почиствам с влажна кърпа. Дори надраскано с химикал по капака почистих с кърпичка.
Не зная за кои раници на Херлитц става въпрос, че са тежки. Честно казано нашата не съм я мерила колко тежи, но се води олекотена и заедно с учебниците на първолачката не надвишава 2,5кг.

# 209
  • у дома
Моят третокласник също е с Херлитц и то вече трета година-картинката е на един страшен пират,та не е съвсем детска и като гледам ще си изкара и догодина с нея...отначало крачетата ми се струваха груби и излишни,но сега ги отчитам като голям плюс-благодарение на тях раницата нито се цапа отдолу,нито се прокъсва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт