Белгия - 21

• 56 980
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
 Hug
Разлепили сме навсякъде обяви, по дърветата, напусках по къщите, залепих в училища, стадиони, аптеки, пощата... Утре отиваме и в полицията, аз не знаех, че може при тях, един човек ми се обади от обява в нета да ми каже. Сега ще му изровя документите на Кольо и ще отидем. Има шанс все още, да, ама аз не тая големи надежди...  Sad Дано поне някой да го прибере и да го гледа добре, на това се надявам.

# 31
Здравейте:) Аз малко предварително се записвам в темата, ще ходя по Еразъм в Белгия (в Хаселт) чак септември месец, но не се сдържах, като видях темичката:)))
Както виждам, доста имам да науча и ще е доста полезно да ви следя:)

# 32
Добре си дошла  Hug

# 33
Mondela  Hug

Блонди, съжалявам за Кольо, но си мисля, че ще го намерите.

Тържеството мина много хубаво, децата бяха много развълнувани. На всеки кръгъл час по новините на ТВ Европа въртят репортажа от празника. На който му е интересно може да го гледа.

Тортата се изяде  Mr. Green и всички казаха, че е била вкусна. Благодаря на всички за отзивите  Hug Hug Hug

# 34
Zdraveite momi4eta, burzam da vi razkaja za  praznika dnes po slu4ai 24-ti mai,koito beshe organiziran v BG u4ili6teto. (Izviniavam se za latinicata,no o6te niamam kirilica,dano muja mi ia instalira do kraia na denia !)
Decata bqha strahotni, naredeni i premeneni :DPiaha i recitiraha stih4eta .Posle im vru4iha svidetelstvata za zavur6en klas.U4itelite pozdraviha decata i roditelite za tiahnoto staranie prez godinata i posledva po4erpka s banica,sladki i strahotnata torta na Neli Simple Smile. Beshe dobavila i pisalka daje:)
Az mnogo se razvulnuvah za6toto za purvi put vijdam tolkova bulgarski deca tuk na edno miasto i daje se prosulzih!
Neli radvam se , 4e se zapoznahme, ima6 strahotno semeistvo,a staranieto ti za praznika e naistina pohvalno.Okaza,4e tam bqha i dosta nashi poznati , s koito sled tova pihme kafe:)Blagodaria ti , 4e mi kaza za praznika, prekarahme edin strahoten den sus sunarodnici! Hug

# 35
  • Semmerzake, Белгия
И аз да разкажа Simple Smile Празника в БГ училището в Антверпен беше много хубав. Запознах се с Мария. Тя и момичетата от "Светулка" са невероятни  Hug. Моята дъщеря искаше да участва в рецитала на децата, поигра си и хорце и сега си припява "Високи сини планини"  Laughing .Надявам се скоро да успеем да открием филиал на училището и при нас в Гент  Praynig.
Блонди, стискаме Ви палци да намерите Кольо. А ако не е тайна той каква птица е ?

# 36
# 37
NellyDi, поздравления за творението - майсторско е!
Много осъм впечатлена колко много от вас се занимават с гоблени, много хубаво хоби! Досега само съм съзерцавала красотите за гоблени във Veritas, но нямам време да се захвана с това. Сега съм на вълна холандски език - голям смях ми е с това, че всяка втора дума е "ху..", ама какво да се прави Mr. Green - иначе ми е много забавно.

Аз пък от няколко дни закъсах с кръста - боли 24 часа във всяко положение. Утре ще си поръчам час за остеопат, дано ме оправи. Досега винаги ми е оправяла гърба  newsm78

Добре дошла на Mondela    bouquet

# 38
Добър ден на всички!
  Имам нужда от пояснение и ви благодаря предварително!Ето и моето запитване-от месец съм в Белгия ще работя на полето и не съм наясно с документите,които са ми необходими.Имам договор,синя карта а днес посетих и кметството за да получа Бис-номер (не съм наясно какво представлява този номер-социален,осигурителен...) за който настоява работодалят ми,но от кметството нещо не можах ме да се разберем.Поради факта,че ще работя 4-и месеца ме задължават да си направя белгийска лична карта..и аз не можах да разбера сега трябва ли ми този номер или не ми трябва.В момента имам хвърчащ лист,който важи до 06.07 като временна лична карта....Накратко някой може ли да ми обясни процедурата за документите тук?!?
Още веднъж благодаря ви!

# 39
Блонди какво става,нещо ново за Кольо?
matieta1980 дано по-опитните мами тук ти помогнат!
Добре дошла  Mondela Simple Smile
 soni дано и при вас наистина скоро да открият училище. До колкото знам в Гент има доста Българи.Може би ако се организирате повече майки и заявите желание, където трябва,ще се направи нещо newsm78

# 40
Лелеееееее, "Светулките" дошли да танцуват в Брюксел и не се обадили...... А аз го разбирам от новините.....

Браво момичета  Hug Пускам линк към репортажа, който се казва "24.май.2011 - С фотоизложба в Брюксел почетоха 24 май"

http://www.tvevropa.com/bg/video_news/bulgaria

# 41
Ето ме и мен. Сестра ми ни беше на гости и се разбихме от обикаляне  Laughing

Видях клипчето от изложбата в Брюксел и ми стана едно хубаво... Мария, ако случайно идвате към Хаселт или Тонгерен да се обадиш. Така ми се гледа нещо българско  Laughing

В Гент наистина има много българи, тук при нас в Хаселт няма. Но ето виждам, че ще има ново попълнение  Hug

# 42
Ето ме и мен. Сестра ми ни беше на гости и се разбихме от обикаляне  Laughing

Видях клипчето от изложбата в Брюксел и ми стана едно хубаво... Мария, ако случайно идвате към Хаселт или Тонгерен да се обадиш. Така ми се гледа нещо българско  Laughing

В Гент наистина има много българи, тук при нас в Хаселт няма. Но ето виждам, че ще има ново попълнение  Hug
А ти живееш в Хаселт:)) Е, винаги съм твърдяла, че този форум е прекрасен!:)

При мен се появи първия проблем и много ще се радвам да ми помогнете - искат ми 300 евро за една стая (самостоятелна, нямало двойни) в общежитие, грехота е да ги дадеш:) Та, как е най-лесния начин да се търси квартира в Белгия (в частност Хаселт) - малко апартаментче, студио, просто да имат студентите покрив над главата?

# 43
Мондела- добре дошла
Честит празник на всички.
Блонди- Кольо намерили се?

# 44
  • Semmerzake, Белгия
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Общи условия

Активация на акаунт