Раждане вкъщи 10

• 22 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Ако аз се интересувам какви са опциите ми да родя и дойда в тази тема...  

... ще разбереш, че домашното НЕасистирано раждане не е само цветя и рози, нито пък напълно безопасно, както се проповядваше в толкова теми и Форуми, а е високорисково, особено пък ако имаш противопоказания за него!  Tired

Цитат
Общо взето наблюдавам че тази тема стана жертва на пишещи, които нито имат интереси тук, нито искат да знаят нещо, а целят саботаж и манипулация. Все едно да оставиш на лисицата да се грижи за кокошарника. Ефектът ще е съшия.

За хора, пишещи в Родилница ли говориш?
Щото аз мога да назова поименно поне три от тях, които нито са раждали у дома, нито някога ще родят, да не говорим, че някои от тях дори са раждали секцио, но това не им пречи да проповядват и възхваляват НЕасистираното раждане.
Нещо да кажеш? Tired

П.С. Не коментираш поста ми, касаещ "Ваксината на страха".
Не ти изнася или се правиш, че не си го видяла, защото не ти е удобно? Rolling Eyes

П.С. 2 Да, права си, информацията за противопоказанията е много важна, а я няма и не я е имало до сега.
Защо?
Rolling Eyes

# 136
Джуличка, извинявай, но ми омръзна. Ти си силно емоционална и не разбираш от никакви доводи и общо взето само се тръшкаш. Симпатична си ми, но не виждам смисъл да излагам аргументи пред теб, до сега не е имало случай да поискаш да ги разбереш. Всичкото ти участие се изразява в драми и възклицания. Без лоши чувства ти го казвам. Просто е уморително.

# 137
Джуличка, извинявай, но ми омръзна. Ти си силно емоционална и не разбираш от никакви доводи и общо взето само се тръшкаш. Симпатична си ми, но не виждам смисъл да излагам аргументи пред теб, до сега не е имало случай да поискаш да ги разбереш. Всичкото ти участие се изразява в драми и възклицания. Без лоши чувства ти го казвам. Просто е уморително.

Ами, емоционална съм, какво да направя?!
Когато се коментира смърт на бебе, не знам дали има нормален човек, чиито емоции да не се "взривят".  Confused

П.С. "Драми и възклицания" ли наричаш зададените от мен, напълно логични въпроси, на които така и никой не отговори?
Да ги копна, ако искаш, защото бяха преди мнооооого страници.
  Rolling Eyes

# 138

Ами, емоционална съм, какво да направя?!
Когато се коментира смърт на бебе, не знам дали има нормален човек, чиито емоции да не се "взривят".
 Confused

Ми нищо, бъди си емоционална, то и аз съм емоционална, но има моменти, в които оставяш подскачането настрана, и се фокусираш на фактите.

редакция за руската стастистика

Русия е на 81-во място в света по неонатална смъртност, с по-лоши показатели от тези на Руъния, Сирия, Модлова, Белизе,Македония и прочее. Смъртността е 16.6 на 1000, и това е за живи раждания. Не обсъждаме колко са починали в процеса на раждане.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_infant_mortality_rate

Отново-при тази смъртност и съптветните болнични условия и практики, да не се чудят че има домашни раждания. Те тези 6 смърти ги постигат за една седмица, сигурно, но не са си направили сайт за това.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 12:31 от persimon

# 139
... Ма имало 6 починали бебета-ти да видиш!

Ти да видиш - при НЕАСИСТИРАНО раждане в къщи.

# 140
... Ма имало 6 починали бебета-ти да видиш!

Ти да видиш - при НЕАСИСТИРАНО раждане в къщи.

Представи си каква вреда нанясят в болниците с асистирането си тогава, за да са на това място в света по неонатална смъртност и колко бебета умират.

# 141
  • София
Проценти, проценти...
Нали не мислите, че домашните раждания са равни по брой на болничните??? Shocked

# 142
Проценти, проценти...
Нали не мислите, че домашните раждания са равни по брой на болничните??? Shocked

Е именно де, нали затова  се използват проценти, а не брой!

# 143
  • София
Проценти, проценти...

А 6-те броя от домашните, какъв процент са?

# 144
Проценти, проценти...

Е именно де, нали затова  се използват проценти, а не брой!

Не знам, но Русия е пионер в домашните раждания.Още преди поне 20 години излезе видеото Руско водно раждане.  Може би заради ужасните условия и практики в болниците им е така, може да има и други причини. Но в Русия има много домашни раждания и е имало много десетилетия.

http://www.midwiferytoday.com/videos/birthintobeing.asp?q=cohain

точно така, през 1999 е излязло това видео
представи си щом тогава е имало толкова раждания, че чак видео е направено, сега колко са
бас държа, че имат несравнимо по-ниска смтртност от болничната им, която е потрисаща

# 145
Проценти, проценти...

Хайде де, нали някои са много запознати със статистиката  Wink

# 146
  • София
Проценти, проценти...

Не знам, но Русия е пионер в домашните раждания.Още преди поне 20 години излезе видеото Руско водно раждане.  Може би заради ужасните условия и практики в болниците им е така, може да има и други причини. Но в Русия има много домашни раждания и е имало много десетилетия.
Тези 6 броя, официална статистическа извадка ли са? Или това са незамазаните случаи, тези които не са успели да покрият, изтрият и забравят?

# 147
Проценти, проценти...

Не знам, но Русия е пионер в домашните раждания.Още преди поне 20 години излезе видеото Руско водно раждане.  Може би заради ужасните условия и практики в болниците им е така, може да има и други причини. Но в Русия има много домашни раждания и е имало много десетилетия.
Тези 6 броя, официална статистическа извадка ли са? Или това са незамазаните случаи, тези които не са успели да покрият, изтрият и забравят?

О не знам, питай авторите на пропагандния сайт. Те са изглежда много загрижени, че може някой да се измъкне от машината за болнично раждане и да се вдигне ранка на Русия по неонатална смъртност. Сигурна съм, че са копали до кръв да открият какво да сложат там, и услужливо са си затворли очите за дребни подробности като статистиката и сравнение на смъртността с ражданията в болнични условия. Ако беше в тяхна полза щеше да стои с големи червени букви на първа страница. В това можеш да си сигурна.

Но реакциите ви са доказателство за това което казах по-рано: вие сте се събрали тук като стадо лисици да управлявате кокошарника. Не би трябвало изобщо да сте тук, ако се спазваха правилата на сайта.

# 148
  • До хладилника, който обичам
Тези 6 броя са случаите, за които са осъдени сем. Ермакови, които ръководят център за подготовка за родители и водят нерегламентирано домашни раждания. Има и други техни злополучни случаи, но далеч не всички са влезли в съда:

"Лена (Ермакова) - гений, она потрясающая, она профессионал. И уж если она не смогла спасти мою дочь, то медики не смогли бы и подавно. Я сама виновата в случившемся - видимо, я недостаточно была готова, не слишком сильно любила будущего ребёнка. Моя дочь это почувствовала и не захотела жить со мной. Поэтому умерла".

Така че изобщо не става дума, че има само 6 смъртни случая при домашни раждания, тази цифра е само бройката, за която са осъдени Ермакови. На руския сайт има още много истории, включително за техни раждания от невлезлите в съда.

Но реакциите ви са доказателство за това което казах по-рано: вие сте се събрали тук като стадо лисици да управлявате кокошарника. Не би трябвало изобщо да сте тук, ако се спазваха правилата на сайта.
Моля?! Откъде накъде, при положение, че това не е пропаганден сайт за домашно раждане (или друг вид раждане), а платформа за обсъждане и дискусия по различни теми, свързани с бременност и родителство? Вярвам, че доста добре съм запозната с правилата на сайта, които изрично казват, че дискусии и различни мнения са окей, но ако не е така, ще се радвам на цитат.

# 149
Тези 6 броя са случаите, за които са осъдени сем. Ермакови, които ръководят център за подготовка за родители и водят нерегламентирано домашни раждания. Има и други техни злополучни случаи, но далеч не всички са влезли в съда:

"Лена (Ермакова) - гений, она потрясающая, она профессионал. И уж если она не смогла спасти мою дочь, то медики не смогли бы и подавно. Я сама виновата в случившемся - видимо, я недостаточно была готова, не слишком сильно любила будущего ребёнка. Моя дочь это почувствовала и не захотела жить со мной. Поэтому умерла".

Така че изобщо не става дума, че има само 6 смъртни случая при домашни раждания, тази цифра е само бройката, за която са осъдени Ермакови. На руския сайт има още много истории, включително за техни раждания от невлезлите в съда.

Моля?! Откъде накъде, при положение, че това не е пропаганден сайт за домашно раждане (или друг вид раждане), а платформа за обсъждане и дискусия по различни теми, свързани с бременност и родителство? Вярвам, че доста добре съм запозната с правилата на сайта, които изрично казват, че дискусии и различни мнения са окей, но ако не е така, ще се радвам на цитат.

В другия  здравен форум пише какви са правилата и там изрично е казано, че това не е място за обсъждане на за и против, и че това няма да се допсне. Но се допуска, както виждаме. Вярвам, че няма нужда да ти копирам правилата за този сайт, но щом си поискала цитат, ето го:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196068.0

Същевременно, поради нешастието което се случи, тук се напълни с хора, които нито се интересуват от въпроса нито имат дори далечна симпатия към такива неща, само и само да трият сол на главите на глупачките. Това реално представялва спам. И съшите тези хора започнаха да искат да слагат разни неща в началната тема. Все едно аз да ида в тема за секцио и да сложа тия случаи, които дадох как живо и здраво бебенце е починало от пневмония в резултат на секциото.

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 13:30 от persimon

Общи условия

Активация на акаунт