Раждане вкъщи 10

• 22 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 375

редактирах си предния пост..

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 00:18 от realist

# 376
  • До хладилника, който обичам
Обърнахте темата на лични спорове, дали е нужно?

# 377
Ми да се върнем на темата - защо някой не ни напомни предимствата на неасистираното домашно раждане? 

# 378
Ми да се върнем на темата - защо някой не ни напомни предимствата на неасистираното домашно раждане? 

И още нещо - щяхме да правим за първа страница списък с "противопоказания" за НЕасистирано домашно раждане, както и възможни "непредвидени ситуации", по време на самото раждане, налагащи незабавно поемане към болницата!  Peace

# 379
И освен всичко някак не мога да си обясня как при тази възвисеност не е сработил естественият инстинкт, че нещо не е наред.

Няма такъв инстинкт, има просто късмет.

# 380

И още нещо - щяхме да правим за първа страница списък с "противопоказания" за НЕасистирано домашно раждане, както и възможни "непредвидени ситуации", по време на самото раждане, налагащи незабавно поемане към болницата!  Peace

От къде ще ги вземете тия "противопоказания" за неасистирано домашно раждане, като в другите държави има само "противопоказания" за асистирано такова...  Rolling Eyes  Явно сте се събрали от специалист по-специалист, та сега и мед. противопоказания ще пишете...  Crazy  Интересно какво ще стане, ако родилките не ги спазват...   Thinking

# 381

И още нещо - щяхме да правим за първа страница списък с "противопоказания" за НЕасистирано домашно раждане, както и възможни "непредвидени ситуации", по време на самото раждане, налагащи незабавно поемане към болницата!  Peace

От къде ще ги вземете тия "противопоказания" за неасистирано домашно раждане, като в другите държави има само "противопоказания" за асистирано такова...  Rolling Eyes  Явно сте се събрали от специалист по-специалист, та сега и мед. противопоказания ще пишете...  Crazy  Интересно какво ще стане, ако родилките не ги спазват...   Thinking

Не знам колко трябва да си прост, за да не разбереш, че след като са противопоказания за асистирано, за НЕасистирано пък и дума не може да става.
Но щом смяташ, че има и чак толкУ прости, може специално да го уточним за тях.
Иначе - ако искат да ги спазват, техните деца ще си гилотинират, не моите.

П.С. А така с рогата напред дали ще имат успех идеите, как мислиш?
По принцип питам, не, че нещо...

# 382
Явно сте се събрали от специалист по-специалист, та сега и мед. противопоказания ще пишете...  Crazy  Интересно какво ще стане, ако родилките не ги спазват...   Thinking

Специалистите са другаде, както видяхме.  Тук няма такива.  Също така, видяхме, за съжаление, какво става, когато родилките спазват съветите на визираните немедицински специалисти.

# 383

Е, то в този час едва ли ще се появи някой да слага нещо на първа страница.

Иначе в предната тема W.A.S.P. беше превеждала от шведски, а аз бях слагала линк към холандските индикатори - но те се отнасят повече за това, дали може само с акушерка май.

Но твърде ми се спи вече, за да ги чета отново.

# 384

Е, то в този час едва ли ще се появи някой да слага нещо на първа страница.

Аз само напомням, понеже се бяхме отклонили от темата.
Но утре можем да съберем каквото има за събиране.
  Wink

# 385
Идеята ви е чудесна, защо не направите една тема за опасностите от домашното раждане и да я заковете най-отгоре?
Може и един митинг шествие да организирате. Въобще нещо полезно да направите.

# 386
Идеята ви е чудесна, защо не направите една тема за опасностите от домашното раждане и да я заковете най-отгоре?
Може и един митинг шествие да организирате. Въобще нещо полезно да направите.

Явно тука, българският език е нещо непознато.

Майките сме настръхнали не от Домашното АСИСТИРАНО раждане, а от ПЛАНИРАНОТО НЕАСИСТИРАНО домашно раждане, което е асистирано само от мантри, вселенски мисли и пр. Това ако още хиляда пъти бъде повторено, дали ще бъде разбрано...или нарочно някои  се правят на глухи или слепи в момента, че дано "СЛУЧАЯТ ДА ЗАГЛЪХНЕ"

Честно, толкова ли не можете да разграничите нещата, или нещо...

# 387
  • София
И освен всичко някак не мога да си обясня как при тази възвисеност не е сработил естественият инстинкт, че нещо не е наред.

Няма такъв инстинкт, има просто късмет.

Не съм съгласна! Инстинкти има, има и късмет.  Wink Инстинктите при едни са по-силни, при други по-слаби. Би трябвало при всичко изчетено и твърдяно, че по-естествено нещо от раждането няма, да сработват инстинктите, които са от естествени, по-естествени, нали така! Е, вярно че, понякога ината се оказва по-силен, ама това е свързано и с времето, в което живеем  Laughing

П.С. Покрай тия фанатични движения хубавата думичка "естествено" ми опротивя..  Tired

# 388
  • София
...
П.С. Покрай тия фанатични движения хубавата думичка "естествено" ми опротивя..  Tired

И аз съм така. А от няколко дни с който и да се разприказвам по темата, всички коментират с доста негативизъм... Говоря за хора не доближавали БГ-Мамма и тази тема! Не знам кой колко е морален и какви са му каузите (че нещо се объркаха!), но се печелят предимно врагове по този фанатичен начин!

Обърнахте ли внимание на включването на nani?! Какво са им казали за процентът неизбежни жертви?! Хора, вие сте потенциална част от черната статистика, която оправдава тая диващина и на никой не му пука (както забелязвате!), че детето ви е можело да живее! Не се ласкайте от тая измамна духовна извисеност и хармония, от тая суетна подготовка и знание, защото малкият процент може да бъде вашата 100% лична трагедия!

Да съветваш жена, която пренася  и с толкова голямо очаквано бебе да си стои в къщи и да роди неасистирано е безумно и престъпно. Това е същото като да има болен с тежка пневмония и да го съветваш да си пие в къщи чай. И в двата случая изходът ще е много лош. До Меги и всички фенове на неасистираните раждания у дома (родилница) - с навлизането на болничната АГ помощ в България смъртността при майки и новородени е сведена до възможния минимум. Когато навремето си говорихме с Клер какво ще стане, ако има подобна на случилата се ситуация тя отговори, че някой бебета ще загинат и ние трябвало да приемем това. Това беше и реалната причина тотално да се отдръпна от този тип пропаганда и действия. Не мога да приема, че ще загиват майки и бебета, когато е напълно възможно те да бъдат спасени в нашите болници. Ако малко поне поназнайвахте акушерство и поне сте присъствали на няколко усложнени раждания щяхте да имате друга позиция. Фен съм на естественото раждане, но под контрол и на място на което могат да помогнат в случай на нужда. Специализирани родилни домове ( не болници) промяна в начина на обгрижване на раждащите, възможности за съобразяване с желанията на бъдещите родители- това ДА, но да си раждаме в къщи без каквито и да е възможности за помощ при нужда -НЕ! По случая - мнението ми е ,че родителите и подстрекателите носят отговорност и ВИНА за смъртта на едно здраво, доносено дете! И понеже да бъдат наказани е малко вероятно то нека сънищата им ги наказват всяка нощ!

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 07:57 от ivonska

# 389
Естествено, че го видяхме, и в поради тази причина искам да попитам "Кой покани Клер Лопринци в България, коя организация, коя група?" Или сама дойде и случайно се срещна с една група жени във Велико Търново незнайно кои.

Общи условия

Активация на акаунт