Израел 54

• 44 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Някъде там...
Другия месец свършвам Плюшка, живот и здраве може и последните два изпита да си взема  Praynig
Имаше там разни програми за учене на език, дето ходят по кибуците... Сещам се, че в темата беше говорено за нещо такова  Thinking

# 571
  • T"A
Меченце, от време на време обявяват някакви програми за гостуване на студенти или за обмен... аз си мислих, че съм попадала на такава информация от Бълг. културен център за Израел, но сега не намирам тази информация  Confused Но дали не пробваш да им пишеш с едно запитване Thinking
http://www.aba.government.bg/?country=32
Иначе и аз първо се сетих за стипендиите, но то е старо, дали още са актуални...  Thinking
Ако вече имаш академична степен, ти се отварят много въможности. И нищо да не е обявено, можеш да се свържеш с преподавател, да му покажеш нещо, което си писала/изследвала/създала и той да те вземе под крилото си... т.е. да ти съдейства, да те привлече в екипа си и да поучиш и тук...
Или пък да си "заплюеш" университет и да следиш те какво обявяват, също може да изпадне нещо...
http://international.tau.ac.il/prospective-students/undergraduat … -year-abroad.html

Мартин69, още ли сте тук?

# 572
  • Ямбол
Отново благодаря за приветствията.
Ами mimkis@,никой не ме е поканил тук  Laughing
не знаех,е ви има.А относно преводите,които на лични ме затрупват постоянно да правя,вече трябваше да им искам пари,щях да забогатея,сума ти народ изтауирах/моделирах татуси...

# 573
Мимкис, Мента, Боряна, Плюшено Мече-благодаря от сърце за чудните пожелания! HugМного мило!

Вчера малчо навърши 2 годинки.Кой да вярва...Колко бързо лети времето...
Той беше много развълнуван...А за мен да не говорим. До 5 сутринта съм правила тортата. Спах 4 часа и тук там стъпвах.  Crazy

Гледам тук колко много новости си имаме.Ще започна от новината, която най-много ме развълнува:

Ассе, честито! Hug Много се радвам за вас! Желая ти лека и безпроблемна бременност и с резултат здраво и пухкаво бебче.

Добре дошли на Алекс и семейство  в Израел  Hug.Пожелавам ви лека, бърза и успешна адаптация.

Добре дошли и на всички нови в темата.  Hug

Ние все още не сме се преместили. Все така сме си в старата квартира. А и нашият хазяин няма нищо против това. Даже се радва. Поне докато започнат с ремонтите.
Това, че нас не ни устройва да останем тук е една друга тема.

# 574
  • Някъде там...
Червеничко, елате тук , ще търсите квартира заедно с Алекс81  Flutter
Аз се надявам тези дни да успеем с квартирата и после ще ги разходя до Тел Авив за да се запознаят и с вас  Grinning

# 575
  • Някъде там...
На добър час на нашите първолачета!!!
Много успехи пожелавам на всички ученици през новата учебна година!!!

# 576
Добре дошли на всички!

Червеничко, тортата е уникална, но пусни снимчица и на рожденика (поне временно).

Бубе, мислих си, помня когато ти сама тичаше по твой оправии, а днес помагаш на други  Hug, много ти се радвам. Алекс са късметлии, че сте близко. Ще се радвам да ги видя, както и всички вас (поне тези по нашите земи). Дано това ме извади от депресията и меланхолията. Дори май развих алергия към ИЛ  Mr. Green, шегувам се, но наистина от нощта, в която кацнахме имам проблеми с очите. Лекарката каза, че е вид алергия, но не се знае към какво. Сега съм на кортикостероидни капки, после ще видим.

Жакиник и Тиги, чакаме първи впечатления от важния ден  Peace!

Момичета утре преди обед ми стискайте палци и пращайте положителни мисли, предстои ми труден разговор  Praynig.

# 577
  • Някъде там...
Талинда, аз сама тичах, но с помоща на съветите ви  Hug Вие ми бяхте надалеко та за това нямаше как да ме водите за ръката, но помоща която поучих от всички вас беше повече от страхотна  Hug
За алергията ... моята (съвсем реална е) също ме удари в очите, дадоха ми за 1 месец капки и ми казаха че няма да се оправя  Joy
За утре започвам да стискам палци от сега и ще чакам, ако не е нещо много лично да споделиш  Blush

# 578
  • София-България, Израел - където си поискам
Бубе, благодаря за пожеланията  bouquet актуални снимки и емоционално състояние във ФБ Laughing
Има снимка на малкото тигърче и Роби Peace
И аз мисля,че Алекс81 е голяма късметлийка, че е близо до теб (вас) първите дни и месеци е много важно да имаш към кого да се обърнеш за помощ при нужда и подкрепа:peace:
Бубе, страхотна си Hug
На всички прекрасен ден желая  bouquet
снимка за тази с които не сме се открили още във ФБ и Мимкис  Laughing
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001108967081#!/photo.p … ype=1&theater

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 16:13 от jakinik

# 579
  • Някъде там...
:
И аз мисля,че Алекс81 е голяма късметлийка, че е близо до теб (вас)

Жаки, ела и ти близо до мен и ти ще си късметлийка  Hug Аз всичките олими все ги каня покрай мен ама те, не че не  Joy
Прекрасни снимки на прекрасни деца  Hug

# 580
БУбе, Алекс, непременно се обадете, когато сте в ТА. Ще се радвам да се видим.

Тали, благодаря ти за комплиментите за тортата Hug. Малкият наистина много й се радваше.И нямаше търпение да грабне Макуийн Светкавицата Laughing...Снимки не ми се качват да ти кажа.Ще ме извиниш.Живот и здраве като се видим ще показвам. Peace

А за очите-много неприятно.А още по-гадно е, че те "лекуват" с кортикостероиди...Аз съм много ама много против тях...Не мисля,че това е лечение.А по-скоро подтискане на естествената реакция на тялото на някакав дразнител. Спри всякаква козметика за момента или поне не използвай досегашните кремове и грим.Много е възможно те да са проблема.Или шампоана примерно.А за успокоение и почистване на очите, пробвай с преварена лайка. Дано бързо да минава, че е много дразнещо и неприятно. И стискам палци за утре!

Оле Жаки, с тези снимки и на мен ми се разтуптя сърцето.Нов етап...Много вълнуващ миг.И дечицата са такива едни мили душички. Много сте хубави всички.Нека да е лека и спорна учебната година Hug.

# 581
  • София-България, Израел - където си поискам
Дани, стискам ти палци Peace с теб съм да знаеш Wink
за очите знаеш ли какво се сетих, пробвали с капки за сухо око, да не би да е от това,че ти е сухо да се дразни и зачервяват Thinking при свекърва ми след месец с различни капки се оказа това.
МЧ, благодаря  bouquet бързо растат децата така е Peace затова трябва да им се радваме непрекъснато Laughing

# 582
  • Някъде там...
Жаки, аз бях с капки за сухо око. Имаш право да го ползваш един месец, понеже окото после привиква и спира естественото овлажняване. При мен всички проблеми, които ми се появиха са следствие на слънцето, сухия климат и праха. Привечер не мога да фокусирам и само мигам ли мигам, а иначе нямам никакъв диоптър, проверихме и тук зрението ми е 6...

Червеничко, тортата е мама миа  Shocked Отвори си бизнес за торти  Hug

# 583
  • На дивана, под юргана
Включване и от нас, вече попреминали през треската с първолаците... Снимки - във ФБ. Беше вълнуващо, голяма дандания, а мисля че и на първолаците им хареса първия учебен ден.

МЧ - честит ти рожденик, макар и със закъснение! Да е жив и здрав!

# 584
Благодаря на всички  Hug.Тука където живеем имаме малък супермаркет предложиха ми работа там като чистачка,чудя се да приема или да търся нещо друго,не съм казвала че съм бремена,предполагам че като ми проличи ще ме разкарат ,но ко да се прави трябва да се работи.
Аз искам да попитам колко време мин.трябва да си работил за да получиш майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт