Отговори
Не можах да преценя къде да другаде да го пусна този въпрос,затова тука ...Та въпроса ми е мога ли да ползвам тестовете за овулация като средство за предпазване от бременност...?

# 1
  • София
По-скоро не! Те са за обратното,т.е. ако искаш да забременееш и пак не са много сигурен метод. Поне на мен не ми отчитат хубаво както е по указанията, а със сигурност си имам ову. Та мисълта ми е ако не ти отчетат,а си правиш секс без предпазни меркиии, не е никак  добра идея Wink А и може да се забременее от полов контакт 3-4 дни преди да ти отчетат тестовете Thinking

# 2
Не е добра идея.Най-малкото  не можеш да "познаеш" колко ще оцелеят сперматозоидите...  И като цяло  изобщо не е надежден този метод за целта. Форумът е пълен с жени, забременели в дните, в които уж не е имало шанс Simple Smile

# 3
Пффф,така е.....Благодаря ти за отговора.... Simple Smile

# 4
Не мога да пия противозачатъчни,не понасям спиралаата.....а с измерване на базалната температура дали ще стане,ама и там май пак не става....

# 5
Презерватив!!!???

# 6
не можем с презерватив,все едно да се къпеш с дъждобран....  Rolling Eyes

# 7
  • Варна

О, Mon Dieu  ooooh!

# 8

О, Mon Dieu  ooooh!
Нещо странно ли виждаш....?.....не мога с презерватив и не съм единствената при това....

# 9
Не можах да преценя къде да другаде да го пусна този въпрос,затова тука ...Та въпроса ми е мога ли да ползвам тестовете за овулация като средство за предпазване от бременност...?

може да, ама горе долу.

# 10
Съветвам те по-скоро да си преоцениш идеята за спирала (ако си раждала). Аз след първата бременност сложих, сега след втората пак съм така. Има наистина лек дискомфорт за седмица - две, но след това изобщо не се усеща! Ако си имала лош опит, говори с лекар да ти препоръча друг вид.

# 11
Тестове за овулация и мерене на базалната температура са определено неефективни методи, ако се ползват за предпазване от забременяване. Ако се ползват в обратна посока (с цел забременяване) са само насочващи, но още по-несигурни. След като отхвърляш всички познати по-ефективни предпазващи от забременяване методи (хапчета, спирала, презерватив), можеш да помислиш за стерилизация или вазектомия. Знам че е брутално, но не си посочила дългосрочните ти планове в посока продължаване на рода Simple Smile Можеш да се интересуваш за хормонални импланти също - ефективност колкото при противозачатъчните.

# 12
Не мога да пия противозачатъчни,не понасям спиралаата.....а с измерване на базалната температура дали ще стане,ама и там май пак не става....
Базалната температура отчита овулация едва след като тя е преминала вече, температурата започва да се покачва след овулацията и трябва да има поне няколко дни на по-висока Т, за да се отчете, че О е минала, което ще рече, че пак не те устройва.

# 13
Базалната температура отчита овулация едва след като тя е преминала вече, температурата започва да се покачва след овулацията и трябва да има поне няколко дни на по-висока Т, за да се отчете, че О е минала, което ще рече, че пак не те устройва.
Да,така е....Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт