Против акне/пъпки по лицето 2

• 214 056
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Аз откато спрях да ползвам продукти против акне - спряха и да ми излизат толкова
пъпки. Пак има тук таме по време на цикъл ама не е както беше. Сега само хидратация
му е цаката, без никакви изсушаващи тоници и кремчета - само хидратиращи . Grinning

# 616
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
О,храната също виляе.Например млечните продукти и шоколада са доказани,че засилват себумната секреция,съответно благоприятстват развитието на бактерии,но мазна кожа не означава задължително пъпки.
Главните причини за поява на пъпки са - хормони(пубертет,бременност),не добра хигиена към кожата,наследственост,храна,раздразненост към козметика.

ФДТ,ББ само замазват положението,дори могат да навредят - запушени пори,алергична реакция към някоя съставка..Това е едно временно решение на проблема,най-добре е да се подходи сериозно - медикаменти,хранителен режим,витамини и пиене на много вода.

# 617
  • Sofia
След като така нахвалих крема на Нутрогена той изчезна от сайта им. Писах мейли, сега говорих с една консултантка в Америка - продуктът вече нямало да се произвежда  Sad
Писах един прочувствен мейл във възхвала на продукта, който ползвам вече 2 години, и да го върнат обратно, ама надали!
Търся из нета да изкупя каквото е останало, някой ако е намерил откъде да поръча моля да пише!

# 618
Много лошо наистина. Sad Аз тъкмо си мислех, че имам приятелка в Америка и смятах да ѝ поръчам като си дойде да донесе. И от други момичета съм чула хубави работи за него.

# 619
Днес ми пристигна крема от acne.org. Само една седмица отне. Доста неща съм поръчвал, но толкова бързо никога не са идвали.

# 620
  • Бургас
запис Simple Smile

# 621
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Гледам никой не пише в темата.Сигурно сте се оттървали от пъпките и затова си мълчите? Mr. Green

# 622
Здравейте, аз също имам проблем с акне, истината е че съм намерила моя начин да се отървавам от него, но за жалост всичко е временно. Ползвам Зинерит и той повлиява добре - все пак е антибиотик, лекува пораженията,  няколко месеца няма проблем,  но уви всичко започва отново след време. В момента също се мажа с него,  в комбинация с La roche posey efficlar duo +  (междудругото страхорно кремче).

# 623
Препоръчайте моля някакви витамини за кожа Simple Smile

# 624
Здравейте, аз също имам проблем с акне, истината е че съм намерила моя начин да се отървавам от него, но за жалост всичко е временно. Ползвам Зинерит и той повлиява добре - все пак е антибиотик, лекува пораженията,  няколко месеца няма проблем,  но уви всичко започва отново след време. В момента също се мажа с него,  в комбинация с La roche posey efficlar duo +  (междудругото страхорно кремче).

мойта дерматолошка също ми е предписала зинерит. Мога да потвърдя че помага. Ходиш ли на редовни прегледи Миленита?

# 625
Alisa, пти мен проблрмa е хормонaлен, т.е. ме прaщaт при гинеколог- не прaвя редовни прегледи ( товa не е ок, знaм), но колкото и пъти дa съм ходилa те си действaт по еднa схемa - хормонaлни препaрaти ( те изчиствaт пъпките и регулирaт цилълa, но зa сметкa нa товa вредят нa друго и зa съжеление ефектa е временен) , също тaкa предписвaт мaзилa от мед. козметикa - нямaм нуждa дa ходя нa лекaр, зa дa ми изпише добре пизнaтите вече нa всички кремчетa, лосиони и т.н. Зa мен имaйки този проблем се озовaвaш в един непрекъснaт кръговрaт, но съм отворенa зa всякaкви мнения, опити и твърдения относно този проблем . Вярвaм също тaкa, че проблемa се лекувa отвътре, но не с добре познaтите лекaрствa, пилa съм мaсло от вечернa игликa под формaтa нa хрaнителни добaвки- лечението с тях е много продължително, но помaгa. Също тaкa от знaчение е хрaнaтa, липсaтa нa стрес, спорт.

# 626
Здравейте! Включвам се и аз в темата. Искам да споделя опита в борбата с акнето. Та историята е следната имам проблемна кожа може би от пубертета,но винаги беше в лека форма,която се е контролирала..извънредно зле съм от около две години,като последната 1 съм изключително зле..пих какви ли не антибиотици,мазах се с какво ли не..никакъв резултат..в момента пия само билкови хранителни добавки,пиех чист нийм,от който имах благоприятно действие,от днес почвам д-р нийм комплекс. Надявам се да продължи с добрият ефект...мисля да започна и със сребърна вода.. Моля някой да сподели мнения след пълен изкаран курс от 4 месеца д-р нийм комлекс. Благодаря ви предварително. Успех на всички с тази нелека борба!

# 627
  • София
Здравейте!Лекувам безуспешно дъщеря ми,която е на 14г.От една година акнето не се повлиява от нищо(антибиотик Далацин,кортикостероиден крем,антибиотичен крем,правена маска с която спа месец,Триакнеал,Даверцин...и какво ли още не...)Пробвах Шуслерови соли 9(най-мощните за пъпки+Шуслеров крем 12) и нищо и нищо...Започнах да чета в "алтернативния" подфорум и попаднах на "Петко-аптеки Хера" и съответно заведох дъщерята.За тези,които не са чували за него-той е хомеопат,който преглежда в аптеката,поставя точната диагноза и дава правилното хомеопатично лекарство...и така изписа:
Eugenia jambosa 9CH 5 гранули сутрин
Kalium bromatum 15CH 5 гранули вечер преди сън
Освен това Амрита лосион за акне към него Далацин капсули(2,42лв. са на касовата бележка,незная колко са разтворили).
След месец сме на контролен преглед и това наистина ми е последната надежда...

# 628
Бих казала - не си пропилявай парите и надеждите за псевдонаучни абсурди. Хомеопатията почива на измислени принципи и плацебо ефект.  Не учи и дъщеря си на това. А милсили ли сте за роакутан (http://apteka.framar.bg/30000680/%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%83% … %D0%BC%D0%B3-30)? И колко сериозно е акнето?

# 629
  • Sofia
Бих казала - не си пропилявай парите и надеждите за псевдонаучни абсурди. Хомеопатията почива на измислени принципи и плацебо ефект.  Не учи и дъщеря си на това. А милсили ли сте за роакутан (http://apteka.framar.bg/30000680/%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%BA%D1%83% … %D0%BC%D0%B3-30)? И колко сериозно е акнето?

Хомеопатичните препарати май са далеч по-добра идея от този роакутан за момиче на 14г., за който има многобройни информации за тежки, странични ефекти.
Не съм кой знае какъв фен на хомеопатията, въпреки че видимо сме имали резултати от нея (например хомеопатичните капки против повръщане винаги действат, дори и на малки деца, които няма как да имат плацебо ефект), но категорично не бих препоръчала такова тежко лекарство за младо момиче.

Общи условия

Активация на акаунт