галета

  • 5 366
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 29
някой знаели как се прави галета -домашна от хляб.

# 1
  • Мнения: 190
Aми много лесно-нарязваш си хляба на малки парченца,изсушаваш ги във фурната и след това пускаш в кухненски робот и смилаш.Ако искаш по-фина галета-пресяваш.

# 2
  • Мнения: 22 867
Аз обикновено си правя на момента, като ми дотрябва. Препичам филийки в тостера, оставям да изстинат и рендосвам на най-ситното ренде. Peace

# 3
  • Мнения: X
Аз си смилам с приставката на пасатора направо непрепечен хляб,стават по-едри трохички прясна галета.Ако трябва да е като купешката-както са казали по-горе момичетата,първо препичаш,после смилаш.

# 4
  • зад парка
  • Мнения: 1 586
Галета

Продукти:

4 филии бял или пълнозърнест хляб за тост;
по желание могат да се овкусят със сол, черен пипер, сухи подправки - мента, риган, магданоз или лют червен пипeр

Приготовление:

I вариант:
Филийките се слагат на скарата във фурната да се запекат, докато станат златисти. След това се охлаждат. Коричките им се изрязват.

Парчетата се настъргват на ситното ренде. По-големите трохи, които остават, се донатрошават с пръсти или се махат от галетата, ако не може.

II вариант:
Коричките на филийте се изрязват и те се нарязват на кубчета като за крем супа. Слагат се в подходяща тава на 1 ред и се запичат във фурната, докато станат златисти.

Охлаждат се. Слагат се в найлонова торбичка, която трябва да се затвори. След това се натискат с дебела точилка, докато станат на трохи.

Може да се подправят по желание. Съхраняват се в херметически затворена кутия.

# 5
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 841
Добре, че видях случайно темата и ми светна как да си направя пълнозърнеста галета. Имаме си диабетик в семейството, всеки ден пека черен хляб, ама на - за галетата не се бях сещала! Мерси за идеята  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт