Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 298
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз пак по спешност на доктор,че прокървих.Оказа се че плацентата ми е застанала на шийката на матката и имам леко отлепяне.Докторът каза,че  Cryсъм рохко яйце.Още когато ходих по спешност в частната клиника,съм била така и въпреки че ме гледаха на 3д половин час,нишо не са видяли #Cussing out.Докторът беше мнго възмутен.Сега много почивка и пазене и стискайте палци да се закрепим. Praynig

# 76
  • USA
Ох Пижо ще пазиш леглото и никакво мърдане и дано не мръдне повече за оставащите ти 6 месеца Praynig

# 77
Аз ходех тук http://www.natalyoga.net/
на йога и бях много доволна. Да вляза в 4тия и мисля да се запиша пак
Водна аеробика също е добре, но пак мисля за след 4тия

# 78
Пижо мило, лягай и няма да мърдаш от леглото сега! Една моя приятелка беше така Ноември-Декември месец, почти 2 месеца пазеше леглото, но след около 3 седмици я чакаме да роди едно напълно здраво момченце. Просто наистина трябва да се пазиш сега. Има ли кой да ти помага и да ти носи това онова?

p_bori   аз на частно се следя. Иначе около Плиска се сещам единствено за една поликниника, която е на ул. Коперник май, ама нищо не съм чувала за лекари там. Разтърси информация из форума, със сигурност има.

Иначе и аз си мислих за йога за бременни, т.к. това е идеален вариант за нас според мен, но честно казано още ме е страх малко заради зацапването в 5г.с. Иначе съм доста активна и си правех упражнения вкъщи почти всеки ден, но оттогава ме е страх и не мога да се престраша да започна пак. Сигурно чак като вляза в 4ти месец ще се отпусна. Сега само леки разходки в парка

# 79
  • Варна
Момичета, при мен положението с гаденето изобщо не се подобрява, а напротив  Sad! Тези дни направо е непоносимо - 24ч гадене, отпадналост, нищо не мога да свърша, нито да изляза да се разходя. А така ме е яд в това хубаво време стоя затворена в офиса. Не повръщам, само ми се гади и вече нищо не помага от изпитаните средства  Sad Вчера имах и ужасни киселини  Sick Мога да ям само препечени филии и варени картофи, обаче вече и от тях ми се гади, само като си помисля. Чувствам се като болна. Виждам, че повечето от вас са вече по- добре, обаче при мен защо така   Confused

# 80
Момичета, при мен положението с гаденето изобщо не се подобрява, а напротив  Sad! Тези дни направо е непоносимо - 24ч гадене, отпадналост, нищо не мога да свърша, нито да изляза да се разходя. А така ме е яд в това хубаво време стоя затворена в офиса. Не повръщам, само ми се гади и вече нищо не помага от изпитаните средства  Sad Вчера имах и ужасни киселини  Sick Мога да ям само препечени филии и варени картофи, обаче вече и от тях ми се гади, само като си помисля. Чувствам се като болна. Виждам, че повечето от вас са вече по- добре, обаче при мен защо така   Confused

*Mishela*
и на мен в 9`тата седмица ми се гадеше най-много, сигурно е нормално. Въпреки това си хапвах както винаги а после устисквах някакси.  Sick

# 81
  • София
Пижо, леглото е твое Simple Smile Всичко ще е наред!

За болничните ще го кажа така: Бременност и раждане е 90% от нетния ви доход. Нали знаем, нетния доход е онова, което сте си сложили в джоба. Аз например се осигурявам на 2500, нетния ми доход е (грубо) 2000лв., ЗК ще ми дава 90% от него, т.е. 1800 лв. Ако си пусна болничен помеждудругото, например за 6 месеца, ще взимам 80% от 2000, т.е. 1600 лв. Новият ми 6 -месечен нетен доход ще бъде 1600 лева. Това ще намали 18- месечната ми база с по 200 лева на месец, за периода от 6 месеца.  
Отивам да правя питка със сирене и леща. На лежащите успех!

п.с. Само една поправка искам да направя. Осигурителния доход не превишава 2000 лева. В моя случай 2500 сме го направили за да изравни предходните месеци, че са на минимума. Абстрахирайте се от сумите, концепцията е важната Simple Smile

# 82
  • Beyond the Frontiers
За болничните ще го кажа така: Бременност и раждане е 90% от нетния ви доход. Нали знаем, нетния доход е онова, което сте си сложили в джоба. Аз например се осигурявам на 2500, нетния ми доход е (грубо) 2000лв., ЗК ще ми дава 90% от него, т.е. 1800 лв. Ако си пусна болничен помеждудругото, например за 6 месеца, ще взимам 80% от 2000, т.е. 1600 лв. Новият ми 6 -месечен нетен доход ще бъде 1600 лева. Това ще намали 18- месечната ми база с по 200 лева на месец, за периода от 6 месеца.  
Допитах се до счетоводители, не е така. Написала съм го по-горе. За база на майчинските не се взима болничния, а дохода, върху който е изчислен. Peace http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

Пижо_, повечко почивка сега  Peace

*Mishela*, аз съм почти в 4-ти месец, а как повръщах снощи....И все още ми се гади нон стоп, ама това е.

# 83
за болничния - значи не би трябвало да намали майчинството

# 84
Здравейте момичета!Отдавна не пиша , а така ми домъчня за вас,но нямаше  как хванах се да правя пролетно почисъване(малко късничко,ама Blush какво да се прави)Аз имам още една седмица до преглед и БХС,иначе нищо ново при мен от време на време пак Sickнищо 4е съм вече в четвърти месец,но лека полека започва да ми се възвръща апетита.Най-големи грижи ми създава дъщерями явно е в труден период по цял ден реве да в разхождам,а имам нужда и от почивка,ноще я избутаме някакси.
Пижо пази се съпричастна съм ти нали и двете сме с термин 1 декември,но всичко ще е наред пази се рисковите месеци отминаха така че няма стращно
целувки на всички Hug

# 85
Ето ме и мен-хубава вечер на всички !!!!

# 86
p_bori  welcome welcome welcome
Пижо пази се много сега!Вярвам че с повече почивка всичко ще бъде ОК!

# 87
ще се пазя момичета,ОБЕщАВАМ!!
A_vagabоnd,Мъжо ми помага и то много.Детето е болно аз с проблеми,милиат гък неказва.

# 88
  • София
Здравейте,
Записвам се, за да ви следя Simple Smile

аз съм след 10ина дни на ранния БХС. Ще ходя на ехограф при доц Томова и в Майчин дом след това.

Поздрави!

Пижо  Hug

# 89
Здравейте и от мен - още една бъдеща мама през Декември   bouquet
За мен това е втора бременност, с термин 08.12.2011 г. Имам едно прекрасно момче на 8 г  Simple Smile
До този момент нямам почти никакви оплаквания, освен замайване и умора от време на време. Според предишните консултации нещата се развиват нормално. Днес съм на преглед при д-р Илиев и се надявам всичко да е наред  Simple Smile
Пожелавам на всички декемврийски мами да са много спокойни и хармонични, а като подарък да се радват на щастливи бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт