Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Имам чувството, че докато се обърна и ще дойде декември. То покрай игрите с малката, хич не се сещам, че съм бременна. Добре, че е форума, че да си видя подписа и да следя до къде съм стигнала. Grinning[/color]

202uu  и аз съм така  Peace

# 376
Момичета, вчера бяхме на лекар и видяхме малкото буболече, достигнало е размера от цял            1 см Simple Smile , което отговаряло на седмиците. Сякаш танцуваше, махаше с краченца и ръчички, като чухме сърчицето направо се просълзих и доки ми вика поуспокой се и тогава ще продължим Simple Smile
Толкова сме щастливи, дано и занапред всичко е наред. Вчера се разбрахме с доки, че ФМ ще правим към 25 юни, когато ще съм влязла в 12 г.с. Изследванията ми са много добре, дори кръвното вчера си беше нормално. Странното е , че тук няколко сни доста често повръщам, но пък така сякаш по ми олеква отколкото само да ми се гади. За киселините доки каза, че няма проблем да пия Талцид при нужда - вчера пих и ми помогна.

Целувки на всички !!!!!  Hug

# 377
Пилето, браво са добрите новини!!  Hug

Мацки, исках да ви питам и друго - вас на всеки преглед ли ви мерят колко тежите, кръвно и т.н. мерки? На мен досега на 4 прегледа при 3-ма различни лекари, нито веднъж не са ме мерили, нито са ми засичали кръвното.  newsm78  Да не би просто по-късно да започват да ги правят тези неща? Аз мислих, че от самото начало се следи.

Една моя приятелка е родила преди няколко дни в 7-мия месец милата, но всичко е наред слава богу! Тя имаше доста проблеми, в началото на бременността лежа близо 2 месеца в болница и сега влезе за задържане, но явно се е родило бебето. Добре, че е в Токуда и се грижат добре за него!

Аз съм + 1кг засега  Peace

# 378
A_vagabоnd  май започват да те мерят и теглят след като ти направят картон , аз днеска ще ходя да ми правят картон и аз в Токуда и би трябвало да ме почнат с меренките вече  Laughing инъче досега и мен само на ехограф са ме гледали, никакви други изследвания не съм имала , та да видиме днес какво ще се случи....много ме е страх от взимането на кръв, че никога до сега не са ми взимали.... просто цяла нощ не съм спала да ги мисля тия игли.... Shocked

# 379
  • София
Момичета, вчера бяхме на лекар и видяхме малкото буболече, достигнало е размера от цял            1 см Simple Smile , което отговаряло на седмиците.

Моите бяха по 1,42см и 1,37 см в 8-ма г.с и 0 дена  newsm78. На мен ми се строиха големички, ама двама доктори ги измериха еднакво до милиметър. Още повече, че 8-9 дена преди това бяха по 0,5 см. Сега какво, бебета гиганти ли ми се паднаха?  newsm78

# 380
На мен миналата седмица ми мериха кръвното и само ме попитаха колко кг съм - тогава бях в 12г.с. тогава се и записах на ЖК. Тогава и ми взеха 1вите изследвания , кръв и урина - като за урината си купих чашка от аптеката и др-а ми каза 1вата урина на гладно да е. Иначе за кръвна група, васерман и такива болести не е нужно да е на гладно, но ако се изследва хемоглобин например мисля че трябва да е на гладно. Те лекарите са си преценили какви излседвания ще пускат и затова си викат пациентите когато трябва Wink. Минах БХС консултацията в Майчин дом за всички генетични болести риска ми е много нисък.  Peace
За отрицателния резус фактор и аз съм така, а таткото е с положителен  Sad. Но не се притеснявайте просто се изследват антителата и ако има проблем се бие една инжекция (гама глобулин - май беше). И после чак на раждането, ако бебето е с половителен резус фактор се бие тази инжекция на майката, а за бебето се прилага и на него някакво лекарство/инжекция - но това е еднократно  Peace
Хора за тези с трудното ходене до wc-to да ви кажа при мен какво подейства - кисело мляко верея с допълнителни лактобацилис (зелена) смесих я с череши и тая сутрин си закопчах дънките  Grinning
Мисля след работа да отскоча до пазара да се заредя с още плодове  Simple Smile

# 381
   Мили дами и бъдещи мами, и аз най-сетне намерих време да надникна в този форум и да се запиша в клуба на уголемяващите се декемврийски коремчета Simple Smile Терминът ми е на 17 дек. и ми е за първи път общо взето блуждая между паниката и абсолютното спокойствие, за смяната на настроенията няма да говоря  Confused Иначе се чувствам прекрасно, надявам се и вие да сте в отлично здраве и с грейнали лица.

# 382
Момичета, вчера бяхме на лекар и видяхме малкото буболече, достигнало е размера от цял            1 см Simple Smile , което отговаряло на седмиците.

Моите бяха по 1,42см и 1,37 см в 8-ма г.с и 0 дена  newsm78. На мен ми се строиха големички, ама двама доктори ги измериха еднакво до милиметър. Още повече, че 8-9 дена преди това бяха по 0,5 см. Сега какво, бебета гиганти ли ми се паднаха?  newsm78

Киара, не са гиганти добре са си. Според мен 1 см е малко за 9-та седмица, в книгите също пишат към 3 см по това време вече. Но при всеки е различно. Моето в 7 сед. още беше 1 см.

# 383

Киара, не са гиганти добре са си. Според мен 1 см е малко за 9-та седмица, в книгите също пишат към 3 см по това време вече. Но при всеки е различно. Моето в 7 сед. още беше 1 см.
ехеее, сега пък се притесних, дано не съм запомнила правилно. като се прибера ще си прочета пак листите които ми дадоха.  newsm78

# 384
здравейте мацки,
да се впиша и аз поне тази седмица.
виждам обсъждате проблеми с анемии,изхождания и т.н.лично аз преди да забременея бях мн нередовна в ходенето до тоалетната Embarassed/веднъж на 4 дена изхождане/,но откакто забременях всяка сутрин и/или вечер.доки ми каза че е хубаво поне веднъж на два дена да има изхождане.
преди 8 години бях вегетарианка и тогава само отначало ми беше мн труден този процес,но четох един английски сайт по суровоядство там пишеше,че е полезно да се хапва смляно ленено семе,а за тези които имат проблем сутрин на гладно в 100мл топла вода се слагат 2 кафени лъжички смляно ленено семе и това се изпива на гладно.ефекта е поразителен  Mr. Green
и на салати и на супи добавяйте по малко смляно ленено семе,съдържа витамини,целулоза.полезно е.

да ви питам случайно да сте станали по чувствителни или алергични през тези седмици към неща към които по рано не сте имали проблеми?
аз миналата неделя се побърках да кихам от цъфналата акация.имах чувството,че носа ми се надуваше като балон докато кихах #Crazy

# 385
  • Варна

да ви питам случайно да сте станали по чувствителни или алергични през тези седмици към неща към които по рано не сте имали проблеми?
аз миналата неделя се побърках да кихам от цъфналата акация.имах чувството,че носа ми се надуваше като балон докато кихах #Crazy

Аз определено кихам повече от обичайното  Rolling Eyes Обаче не мисля, че е от нещо конкретно при мен. Кихам си еднократно, но честичко.

# 386
И аз кихам много често, но май не е свързано с цъвтежите при мен . Но определено го забелязвам .

Нашето бебе беше 4.74  см в 12-та седмица и помня ,че размера точно отговаряше на реално изминалите седмиците.
pilleto, сигурно не си разбрала правилно. Щом доки е казал, че отговаря , значи е така  Hug

# 387
Здравейте момичета.
Нямам много с кого да споделя, затова надявам се да ме разберете като пиша ту. В момента съм в 10 г.с. , за информация. Миналата седмица бях при АГто и каза, че всичко е наред. Надявам се така да продължи. Проблема е, че се чувствам адски изморена психически и нямам никакъв тонус. за пръв път през живота си ми се случва това. Много ми се иска да съм по-жизнена, за да мога да обръщам повече внимание и на половинката. Струва ми се, че всичко от което имам нужда в момента са сън, почивка и да ям само плодове. Игнорирала съм другите неща, дори и хора в живота си. Тъй като ходя на работа и ми е доста натоварено, се опитвам да обръщам достатъчно внимание  и на нея, но .. определено се чувствам като парцал. И то за това.. едва ли мога да си взема болничен или почивка.. като знам какво е на работата. Просто искам малко спокойствие, а никой не ми го дава. Дори се чувствам доста неразбрана от страна на околните, и майка ми и половиката ми сякаш си мислят че преувеличавам в отпадналостта си. Но определено ми е много трудно и се чудя дали ще се промени и кога.. Моля ви, ако някой има начин за справяне с това, да сподели.

# 388
 Pileto, и на мен ми се струва малко 1 см., сигурно нещо не си разбрала. Моето беше 1.03 см. в 7 г. с.

# 389

Avalinda и при мен има нещо подобно, определено спя повече, когато на работа е бил натоварен деня още в 21 и 30 съм загубила говор и картина Simple Smile Мисля, че спокойно можеш да си вземеш болничен. За себе си съм забелязала че сутрин имам повече енергия. Събуждам се доста рано и свършвам нещо у дома / мия чинии, събирам пране/ после излизам правя си една разходка и отивам на работа. Имам дни когато ми се излиза след работа но са далеч по рядко от преди. Незнам кога ще отмине, но това са бели кахъри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт